Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 mitų apie grožį

Deja, ne viskuo, ką išgirstate apie grožį iš kitų lūpų, galima tikėti. Šį kartą pateiksime keletą labiausiai paplitusių mitų, aktualių savo veido ir kūno grožiu besirūpinančioms moterims.
Nagai
Nagai / Shutterstock nuotr.

Gelio nagai labiau kenkia natūraliems nagams nei akrilo.

Netiesa. Priešingai – nagams formuoti naudojamas elastingas gelis netrukdo nagams kvėpuoti, sugerti drėgmę iš specialios kosmetikos, todėl natūraliems nagams kenkia minimaliai. O ant nagų užteptas akrilas labai stipriai sukietėja, dėl to, manoma, natūraliems nagams kenkia labiau.

Jeigu sunku apsispręsti, geliu ar akrilu koreguoti negražią natūralių nagų formą, pasitarkite su profesionalia manikiūrininke. Taip pat reikėtų prisiminti šiuos dalykus: akriliniai nagai formuojami ant natūralių nagų tepant sparčiai kietėjančią košelę, paruoštą iš specialaus skysčio ir akrilo miltelių; formuojant gelio nagus, natūralūs nagai iš pradžių pailginami specialiais plastikiniais nageliais (tipsais), tada ant jų tepamas gelis ir džiovinama specialia UV spindulius skleidžiančia lempa; norint pašalinti gelio nagus, reikia laukti, kol jie patys nuaugs, o akrilo nagai nuo natūralių nagų atšoka pamirkius pirštų galiukus specialiame skystyje.

Kūno negalima prausti gabaliniu muilu.

Netiesa. Jeigu kūno oda normali, nekelia didelių problemų, ją drąsiai galima prausti gabaliniu, t. y. kosmetiniu bešarmiu muilu.

Sausai kūno odai prausti ypač tinkamas kosmetinis maitinamasis muilas su migdolų, sėmenų ar avokadų aliejumi, abrikosų ar riešutų pieno ištraukomis, alyvuogių aliejumi.

Normalią kūno odą gerai prausti drėkinamuoju ar vadinamuoju kreminiu muilu, papildytu tiek drėkinamosiomis, tiek maitinamosiomis medžiagomis. Tokią odą palankiai veikia įvairių žolelių ekstraktai, pieno baltymai, medus.
Jeigu kūno oda riebi, juolab linkusi spuoguotis, išbandykite dezinfekcinį poras sutraukiantį gabalinį muilą su siera.

Celiulitą galima įveikti vien tik  geros kokybės specialiu serumu.

Netiesa. Specialus serumas – tik viena iš priemonių kovojant su celiulitu. Norint maksimaliai sustangrinti suglebusią šlaunų bei sėdmenų odą, būtina pakoreguoti kasdienį valgiaraštį, reguliariai sportuoti, o specialų serumą derinti su masažu.

Suglebusią šlaunų bei sėdmenų odą palankiai veikia ir reguliarus masažas kontrastinio vandens srove, vonios su jūros dumblių ekstraktu ar beržų lapų ištrauka, pirtis. Pastaroji atpalaiduoja raumenis, šalina iš organizmo toksinus ir mažina celiulitą.

Plaukus specialiomis žnyplės galima tiesinti nors ir kasdien.

Netiesa. Nė iš vieno profesionalus kirpėjo ar plaukų stilisto to neišgirsite. Kiekvienas patars plaukų žnyples naudoti kiek įmanoma rečiau, tik ypatingomis progomis, pavyzdžiui, darantis šventinę šukuoseną.

Dažnai naudojamos elektrinės tiesinamosios žnyplės smarkiai išsausina plaukus, o kartais ir pažeidžia jų struktūrą. Minimaliai plaukams kenkia keraminės plaukų žnyplės, todėl jas galima naudoti kiek dažniau. Turite žinoti, kad specialiomis žnyplėmis tiesinami tik sausi plaukai – drėgni gali smarkiai nusvilti.

Jeigu plaukus žnyplėmis tiesinate gana dažnai, reguliariai juos gaivinkite specialiais drėkinamaisiais ir maitinamaisiais pažeistų plaukų preparatais.        

Kremuose esantys antioksidantai veikia tik odos paviršių.

Netiesa. Grožio preparatuose esantys antioksidantai (vitaminai A, C, E, beta karotenas, selenas ir kt.) įsiskverbia į gilesnius odos sluoksnius ir ten ima veikti, t. y. neutralizuoja odos senėjimą spartinančius laisvuosius radikalus. Vis dėlto, siekiant pristabdyti natūralų odos senėjimą, labai naudinga dalį antioksidantų gauti ir iš vidaus, t. y. su kokybišku maistu. Tyrimais nustatyta, kad su odos senėjimu itin aktyviai kovoja vitaminai E ir C.            

Platintojų parduodama kosmetika yra prasta.

Netiesa. Kiekvienos moters odos poreikiai ir finansinės galimybės skirtingos. Jeigu kuriai labai tinka koks nors iš platintojų įsigytas kremas, vadinasi, jis geras, nes veikia. Jei maga įsigyti grožio preparatą iš platintojo, prisiminkite: kiekvienas gamintojas supranta, kad jeigu jo priemonės niekam netiks, jų nepirks ir pelno nebus.

Nagų lakas greitai nudžiūsta, jeigu plaštakos perliejamos lediniu vandeniu.

Netiesa. Bet koks skystis nagų lakui kenkia. Jeigu lako sluoksnis po vandens srove ir neišskys, tikrai trumpiau laikys.

Jeigu dažnai prisieina paspartinti lako džiūvimą, geriausiai įsigyti specialų purškiamąjį lako džiūviklį arba nagus lakuoti itin greitai natūraliai džiūstančiu laku. Bet kur kas geriau tokios priemonės vengti – lėtai natūraliai kietėjantis lakas ant nagų išsilaiko ilgiausiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius