-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

10 patarimų, kaip gražiai atrodyti nuotraukose

Vasara – poilsio, iškylų, paplūdimių, kelionių metas. Kad ir ką darytumėte, jus visur lydės fotoobjektyvas. Fotografuosite patys, fotografuos jus. Ar dažnai būna, kad, peržiūrint nuotraukas, liūdnai atsidūstate – „ir vėl atrodau nekaip“? Neskubėkite savęs tikinti, kad esate nefotogeniški. Štai keli patarimai, kurie padės gražiai atrodyti nuotraukose be jokio nuotraukų redagavimo.
Veidai nuotraukose
Veidai nuotraukose / Versliukai.lt

Pasiruoškite. Žvaigždžių ir modelių nuotraukos žurnalų puslapiuose atrodo pribloškiamai, tiesa? Pamirštame, kad už jo slypi didelis kelių žmonių komandos darbas.

Kaip sako fotografė Evelina Dzienaitė: „Dažniausiai gerą rezultatą garantuoja ne fotografas, o visa profesionali komanda, t.y. fotografas, vizažistas, plaukų meistras ir stilistas. Didžiausia klaida, kai žmonės bando sutaupyti, ir mano, kad tik žurnalų viršeliams reikalingi šie savo srities profesionalai.“ Tad jeigu planuojate asmeninę fotosesiją, skirkite laiko ir finansinių išteklių ne tik fotografo paieškoms. Būtinai investuokite į savo išvaizdą: pasidarykite makiažą, šukuoseną, apgalvokite aprangą.

Evelinos darbų pavyzdžius galite pamatyti čia.

Ši taisyklė galioja ir visais kitais atvejais. Jeigu visą naktį šėlote audringame vakarėlyje, nesitikėkite, kad paryčiui darytose nuotraukose spindėsite grožiu ir elegancija. Geriau atidėkite fotoaparatą kitam kartui.

Žinokite savo gerus ir blogus rakursus. Fotografas Gintautas Rapalis sako: „Visi esame gražūs ir visi turime savo auksinį kampą, kurį visada galima išnaudoti.“ Tad skirkite laiko ir suraskite savo „auksinį kampą“. Jeigu dirbate su profesionaliu fotografu, jis padės jums pasirinkti tokį rakursą, kuris tinkamai pabrėš visus jūsų privalumus.

Gintauto darbų pavyzdžius pamatysite čia.

Tačiau jeigu šalia tokio žmogaus nėra, visą darbą teks atlikti patiems. Pirmiausia, kaip sako Evelina, „reikia sau atvirai įsivardinti, kokie yra asmeniniai trūkumai ir privalumai“. Tai galite padaryti keliais būdais. Vienas jų – peržiūrėti savo nuotraukas ir palyginti, kuo skiriasi nuotraukos, kuriose atrodote gražiai nuo tokių, kuriose sau nepatinkate. Galite pastebėti, kad yra tam tikros pozos, kurios išryškina figūros ar veido trūkumus. Žinokite jas. Nes, kaip sako Gintautas, vienas iš būdų paslėpti trūkumus nuotraukose – „nesifotografuoti iš blogosios savo pusės.“

Pasitelkite į pagalbą veidrodį. Pasižiūrėkite į save veidrodyje, pasisukiokite prieš jį, pasisukite į kairę ir į dešinę, pakelkite galvą aukščiau arba nuleiskite žemiau. Eksperimentuokite, kol neatrasite tokios pozos, kurioje atrodote sau gražiai. Prisiminkite ją. Ir pakartokite, kai kitą kartą į jus bus nukreiptas fotoobjektyvas.

Šypsokitės. Nuoširdi šypsena daro stebuklus. Ne tik gyvenime, bet ir nuotraukose. Tad šypsokitės. Sakote, kad jums netinka? Dar neatradote savosios. Vėl pasižiūrėkite į veidrodį ir nusišypsokite sau. Pastebėkite, kaip keičiasi jūsų veidas priklausomai nuo šypsenos ir atraskite tokią, su kuria atrodote geriausiai. O stovėdami prieš kamerą pasinaudokite maža gudrybe: prisiminkite ką nors malonaus ir šypsena savaime atsiras jūsų akyse ir lūpose.

Pasirinkite tinkamą pozą. Natūralu, kad, atsidūrus prieš kamerą, galite nežinoti, nei kaip atsistoti, nei kur dėti rankas. Kai jus fotografuoja profesionalus fotografas, pasitikėkite juo. „Jeigu žmogus nežino, ką daryti, fotografas visada lengvai gali pasakyti ar parodyti kaip vieną ar kitą dalyką padaryti, kad atrodytų gerai“, – sako G.Rapalis.

Nepulkite į kraštutinumus. Jeigu atsistosite tiesiai prieš kamerą, susikūprinsite, nuleisite rankas ir prispausite jas prie kūno, beveik garantuotai gausite nuotrauką, kurioje sau nepatiksite. Tačiau nesistenkite ir atkartoti modelių pozas, matytas žurnaluose. Kaip sako E.Dzienaitė, „didesnė problema, kai merginos prisižiūri aukštosios mados modelių pozų, kurios tinka tik tam tikram žanrui, ir netinkamai panaudotos atrodo kvailai.“

Išsitieskite. Vien tai iškart pakeis jūsų laikysena ir tai, kaip atrodysite nuotraukoje. Daugelyje šaltinių galima rasti patarimą nestovėti tiesiai prieš kamerą, o pasisukti į ją nedideliu kampu, nes taip jūsų kūnas atrodys lieknesnis. Išbandykite tai prieš veidrodį ir pastebėsite skirtumą.

Raskite vietą rankoms. Užsidėkite ant klubų, išnaudokite kišenes, palieskite plaukus, arba tiesiog atitraukite nuo kūno ir kiek sulenkite.

Nepamirškite kojų. Nestovėkite suglaudę kojas lyg kareivis, išgirdęs komandą „ramiai!”. Kojas galima sukryžiuoti, atitraukti vieną nuo kitos ir pasukti pėdą į šoną, vieną iškelti į priekį ir perkelti svorį ant kitos. Yra daugybė kitų pozų, kurias taip pat galite išbandyti prieš veidrodį.

Išnaudokite apšvietimą. „Geriausias modelio draugas yra šviesa ar apšvietimas. Tarkime, vyrus dažniausiai reikia fotografuoti su šonine šviesa, kad išryškinti jų vyriškumą. Moteris stengiamės fotografuoti prieš šviesą, kad jų oda atrodytų skaistesnė ir jaunesnė, ir kad neišryškintume trūkumų, pvz., patamsėjusių paakių, nelygios veido odos, raukšlelių,“ – pasakoja Evelina.

Būkite savimi. Svarbiausia, kad ir kas jus fotografuotų, kad ir kur fotografuotumėtės, būkite savimi. Jauskite patogiai, atsipalaiduokite ir gerai nusiteikite. Juk tai tik nuotrauka – visada galima padaryti kitą kadrą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius