Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 patikrintų būdų atrodyti jauniau

Kartais mes pačios save pasendiname: pamirštame atnaujinti plaukų spalvą, renkamės mums netinkančius drabužių derinius arba apskritai į savo išvaizdą numojame ranka. O jaunystės paslaptis slypi ir žybsinčiose akyse, ir puikioje mūsų savijautoje. Tikrai ne metų skaičiuje.
Vyresnio amžiaus moteris
Vyresnio amžiaus moteris / Fotolia nuotr.

Todėl siūlome net 10 būdų, kurie padės atrodyti jaunatviškiau ir žaviau.

Atkreipkite dėmesį į laikyseną

Sukumpusi ir sulinkusi moteris gali būti gražiausia pasaulyje, tačiau aplinkiniai to nė nepastebės, jeigu ji eis nulenkusi galvą. Ir visai kitaip sužimba ta, kuri pasitempusi, grakšti, liauna it nendrė užburia savo laikysena. Tam, kad atrodytumėte puikiai, visų pirma reikia judėti – tiek kūno, tiek sielos skausmai prasideda tada, kai save įkaliname prie televizoriaus ar kompiuterio. Būtinai atlikite pratimus, kurie gražina ir formuoja jūsų laikyseną.

Shutterstock nuotr./Daili moters figūra
Shutterstock nuotr./Daili moters figūra

Parausvinkite skruostus

Visos žinome, kad makiažas daro stebuklus, tačiau reikia mokėti tinkamai juo pasinaudoti. Jeigu skruostams skirsite šiek tiek dėmesio, pavyzdžiui, parausvinsite, tikrai suteiksite savo veidui jaunatviško švytėjimo. Oda metams bėgant praranda savo elastingumą, taip pat ir spalvą, todėl venkite gelsvų ir rusvų tonų, o drąsiai „taip“ sakykite švelniai rausvai.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Kate Bosworth
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Kate Bosworth

Makiažo paslaptys

Makiažo specialistai sako, kad oda gali atrodyti fantastiškai, nesvarbu, kokio amžiaus sulaukėte. Naudokite maitinamąjį drėkiklį, kuris užpildo poras ir kitus odos pažeidimus, po to – skystą makiažo pagrindą. Venkite birios pudros, kadangi ji subėga į raukšleles, ir tuomet vaizdas tikrai nebūna estetiškas. Beliks prisiliesti prie skruostų rausva spalva.

Makiažo specialistai taip pat dalinasi paslaptimi: į skystą pagrindą galite įlašinti kelis lašus erškėtrožių aliejaus – jo dėka veidas atrodys gaivus ir skaistus.

„Shuterstock“ nuotr./Moters veidas
„Shuterstock“ nuotr./Moters veidas

Paryškinkite antakius

Tik ne per daug, kad neprimintumėte cirko artistės – užtenka, kai antakiai yra vienu dviem tonais tamsesni už jūsų natūralią plaukų spalvą. Esmė ta, kad amžius nušviesina ne tik mūsų plaukus, bet ir antakius, kurie praranda formą, tampa blyškūs. Visų pirma, pasistenkite juos atsiauginti, tepkite ricinos aliejumi ar kitomis priemonėmis, taip pat galite paryškinti makiažo priemonėmis – šešėliais, pieštuku. Visada pravartu kreiptis į grožio specialistą, kuris padės atrasti tiek antakių formą, tiek spalvą, kuri tiks labiausiai.

Fotolia nuotr./Makiažas
Fotolia nuotr./Makiažas

Taip pat skaitykite: 10 svarbiausių makiažo tendencijų

Balta šypsena

Štai tikra jaunystės paslaptis – dažniau šypsotis! Tačiau ne visos moterys patenkintos dantų spalva – tam įtakos turi genai, gyvenimo būdas, alkoholis, cigaretės, maistas, todėl nieko keisto, kad mūsų šypsena praranda natūralų baltumą. Štai dantų balinimo procedūra vertinama nevienareikšmiškai, todėl kai kurie nedrįsta arba nenori jos išbandyti. Visuomet į pagalbą galite pasitelkti liaudiškas priemones ar balinamąsias dantų pastas, rūpintis dantų higiena, o po to, kai išgėrėte kavos, vyno ar arbatos, nepamiršti praskalauti burnos. Tinkami lūpų dažai taip pat padės sukurti baltos šypsenos efektą.

Fotolia nuotr./Šypsena
Fotolia nuotr./Šypsena

Atviros akys

Senstant vokai praranda stangrumą, užkrinta ant akių, todėl atrodome vyresnės bei liūdnesnės. Šiuo atveju reikia rinktis atitinkamą makiažą, kad akys atrodytų didesnės, todėl venkite itin tamsių, „sunkių“, spalvų šešėlių, neapveskite akių stora juoda linija. Pastaruoju atveju makiažas ir sendins, ir atrodys nedailiai.

Vizažistai sako, kad užkritusius vokus geriau dažyti rusva spalva, vengti blizgių šešėlių, galima daugiau dėmesio skirti išorinių akių kampučių ryškinimui pieštuku ar akių kontūro priemone.

Shutterstock nuotr./Makiažas.
Shutterstock nuotr./Makiažas.

Taip pat skaitykite: Rankinių kūrėja Indrė Jakumaitė sužavėjo Londoną

 Šukuosenos priežiūros ypatumai

Plaukai taip pat sensta, praranda blizgesį, vešlumą, todėl jų priežiūrai būtina skirti daugiau dėmesio. Neeksperimentuoti su plaukų dažais, vengti tiesinti, o kasdienę plaukų priežiūrą papildyti vertingų baltymų ir kitų maistinių medžiagų turinčiomis priemonėmis. Pavyzdžiui, rinktis šampūną ir kondicionierių, kurių sudėtyje yra lipidų bei amino rūgščių, padedančių didinti plaukų elastingumą ir lankstumą. Taip pat, modeliuojant plaukus, nepamiršti nuo karščio saugančių ir drėkinančių priemonių.

„Scanpix“ nuotr./Aktorė Cameron Diaz
„Scanpix“ nuotr./Aktorė Cameron Diaz

Naujas kirpimas

Sakoma, kad vyresnėms moterims netinka ilgi plaukai... Skonio reikalas, žinoma, todėl nešioti ilgas kasas galite tiek, kiek širdis geidžia. Tačiau niekas nepaneigs fakto, kad trumpų plaukų šukuosena gali nubraukti ne vienerius metus, tik ją reikia pasirinkti tinkamu metu ir priderinti prie savo stiliaus. Profesionalus plaukų stilistas tikrai sugebės Pelenę paversti princese.

„Scanpix“ nuotr./Halle Berry
„Scanpix“ nuotr./Halle Berry

Stiliaus metamorfozės

Žinote, kas niekada neišeina iš mados? Proporcinga figūra. Taigi, pradėkite nuo to, kad dailiausiai rūbai gula ant išpuoselėto kūno, o tam reikia valios pastangų nepersivalgyti, sportuoti, paisyti sveiko gyvenimo būdo. Tada ir raukšlių bus gerokai mažiau, o pozityvumo su kaupu.

Stilistas Jeffas Lackas pastebi, kad tinkami drabužiai nubraukia ne tik penkerius metus, bet ir paslepia ne vieną kilogramą. „Vyrai yra linkę nešioti rūbus, kurie kabo it maišai, o štai moterys atvirkščiai, rengiasi pernelyg aptemptais. Neryškinkite savo trūkumų!“, - pabrėžia stilistas J. Lackas.

„Shutterstock“ nuotr./Mažo ūgio moteriai svarbiausia žinoti, kaip pabrėžti savo privalumus ir akcentuoti harmoningas kūno proporcijas. Tuomet ūgio niekas nė nebepastebės.
„Shutterstock“ nuotr./Mažo ūgio moteriai svarbiausia žinoti, kaip pabrėžti savo privalumus ir akcentuoti harmoningas kūno proporcijas. Tuomet ūgio niekas nė nebepastebės.

Taip pat skaitykite: 5 šukuosenos, kurios jaunina

Rinkitės tinkamas spalvas

Vienos spalvos pabrėžia mūsų grožį, suteikia veidui skaistumo, o štai kitos, atvirkščiai, užtemdo. Štai todėl reikėtų išsiaiškinti, kas mums tinka. Specialistai sako, kad visos spalvos, kurios artimos mūsų odos tonui, turėtų būti paslėptos giliai spintoje todėl, kad neatrodytume lyg „išplaukę“. „Spalvos turi suteikti energijos mūsų įvaizdžiui“, – tikina J. Lackas.

Shutterstock nuotr./Stilinga mergina
Shutterstock nuotr./Stilinga mergina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius