Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 svarbiausių makiažo tendencijų

Reta moteris visiškai abejinga makiažui. Bent jau tam tikromis progomis kiekviena mūsų trokšta atrodyti vakaro karaliene, todėl neatsispiria vizažistų gundymams pasikeisti, paryškinti gražiausius veido bruožus. Kas madinga šiais metais? Kam skirti daugiausia dėmesio?
Heidi Klum
Heidi Klum / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Makiažo specialistai sako, kad viskas paprasta: svarbiausia skaisti veido oda, išpuoselėtos lūpos, natūraliai atrodantys antakiai. Dalinamės žvaigždžių pavyzdžiais, kuriuos tikrai pritaikysite ir realiame gyvenime.

Taip pat skaitykite: Populiariausias įvaizdis 2015-aisiais – Marilyn Monroe

Veido kontūravimas. Tai kone stebuklingas vizažistų triukas – jūsų skruostikauliai atrodys labiau išsišovę, nosis plonesnė, akys ryškesnės, o pats veidas švytėte švytės. Tiesa, tai jau aukštasis pilotažas, kurio išmokti nėra paprasta, todėl praktikuotis gali tekti ilgokai. Tačiau atsiminkite viena – veido kontūravimas yra vakarinio makiažo dalis. Dienos šviesoje atrodysite juokingai ir perdėm ryškiai.

„Scanpix“/„Empics Entertainment“/Kim Kardashian
„Scanpix“/„Empics Entertainment“/Kim Kardashian

Ryškios lūpos. Šiais metais madingi raudoni, sultingų uogų, raudonojo apelsino, tamsiai rožiniai, koralų lūpų dažų atspalviai. Tik nedažykite akių per ryškiai, kad makiažas atrodytų harmoningai!

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Kylie Jenner
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Kylie Jenner

Taip pat skaitykite: Visa tiesa apie lūpų apimtį didinančius lūpų blizgius

Spindinčios akys. Jos puikiai derės su akį traukiančiu lūpdažiu, kadangi nėra pernelyg ryškios. Tam tikslui pasitelkite sidabro, bronzos, šampano atspalvių šešėlius. Ir atsiminkite – kalbame apie spindesį, o ne blizgesį.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Jennifer Lopez
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Jennifer Lopez

Švytinti oda. Naudokite kuo natūralesnes savo odos atspalviui priemones, kad veido makiažas neprimintų kaukės iš siaubo filmų. Šiam tikslui tiks tokios, kuriose yra šviesą atspindinčių dalelių, tik nepadauginkite. Fotografijose labai ryškiai matosi, kuomet persistengėte su makiažu.

„Scanpix“/AP nuotr./Leighton Meester
„Scanpix“/AP nuotr./Leighton Meester

Rožiniai skruostai. Tik ne lėliškai barbiški – turite atrodyti natūraliai. Geriausia naudoti kreminius skaistalus ir tinkamai išskirstyti, kad veidas būtų gaivus, o ne papuoštas dviem ryškiom rožinėm dėmėm. Mokykimės iš žvaigždžių.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Kate Bosworth
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Kate Bosworth

Natūralus makiažas. Toks, lyg atrodote visai be makiažo. Tai klasikinė išvaizda, kuri niekuomet neišeis iš mados ir tikrai neišgąsdins nė vieno vyro. Rausvas lūpų blizgesys, kiek paryškintos blakstienos, skaisti veido oda ir viskas! Šiuo atveju, žinoma, reikia daugiausia dėmesio skirti veido skaistumui, o viskas prasideda nuo tinkamo drėkinimo, maitinimo ir šveitimo.

Taip pat skaitykite: 5 makiažo triukai, kurie padės jauniau atrodyti

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Iš kairės: Natalie Portman ir Megan Fox
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Iš kairės: Natalie Portman ir Megan Fox

Bronzinis žvilgesys. Pavasarį ir vasarą pablyškusius veidus pradėsime kaitinti saulėje, todėl verta nepamiršti specialios apsaugos, kad nevirstume pigmentinių dėmių saugykla. Na, o įvairios įdegį imituojančios priemonės, bronzantai taip pat gali padėti sukurti saulės nubučiuotos moters įvaizdį. Dargi sveikiau! Tik nepadauginkite – natūralumas pats geriausias koziris.

Taip pat skaitykite: Natūralūs receptai krūtinės odai stangrinti

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Heidi Klum
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Heidi Klum

Antakių miškas. Natūralumas, natūralumas ir dar kartą natūralumas. Meskite iš galvos tatuiruotes vietoj antakių, kurios atrodo siaubingai dirbtinai bei sendina, ir griebkitės antakių puoselėjimo plano. Ploni it siūleliai, keistos iškraipytos formos, pernelyg platūs šiais metais tikrai nekaraliauj ant podiumo. Plonesnius visada galima paryškinti šešėliais, pieštuku, kad atrodytų gražesnės formos ir bandyti atsiauginti. Patarimai – štai ČIA.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Hilary Rhoda
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Hilary Rhoda

Rudas akių makiažas. Rusvi, rudi, žemės atspalviai visuomet dailiai išryškina akis, be to, tinka ir vakarui, ir dienai. Tiesiog atraskite sau pačius tinkamiausius – ir pirmyn!

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Mila Kunis
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Mila Kunis

Storos ir tankios blakstienos. Nebūtina griebtis kraštutinio plano ir jų prisiauginti, verčiau puoselėkite natūraliais aliejais, kad blakstienos taptų gražesnės, tvirtesnės. Makiažo specialistai sako, kad net rečiausios ir ploniausios blakstienos gali atrodyti pribloškiamai, jeigu atrasite gerą tušą, suteiksiantį joms dangišką apimtį. 

Taip pat skaitykite: Efektyvios priemonės, kad blakstienos būtų ilgos ir tankios

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Sofia Vergara
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Sofia Vergara

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius