Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

2016-tieji: pokyčiai ir tendencijos grožio srityje

Gruodžio mėnuo – metas, kai susimąstome apie gyvenimą ir apie tai, kas įvyko per pastaruosius metus. Kalbant globaliau – apie grožį, tendencijų 2016-taisiais pasirodė įvairių. Aptarkime tas, kurios prigijo, buvo teigiamos ir įdomios.
2016 rudens makiažas
Modelis Bella Hadid / Vida Press nuotr.
Temos: 2 Makiažas Grožis

Pozityvus požiūris į kūną

Teigiamas dalykas, suaktyvėjęs šiais metais, tai pozityvesnis požiūris į kūną. Prie to prisidėjo socialinė medija, žinomos aktorės, modeliai, instagramo žvaigždės, įvairūs prekių ženklai. Padaugėjo reklamos kampanijų su „plius dydžio“ modeliais, į madą atėjo ne liesas, o sveikas kūnas. Sportas tapo ne (tik) būdu sulieknėti, bet ir priemone būti sveikesnėms ir tvirtesnėms, galų gale – išvalyti galvą nuo minčių.

Viena žinomiausių „plius dydžio“ modelių – Ashley Graham. Jos pasitikėjimas savimi įkvepia daugybę moterų. Ashley siunčiama žinutė: svarbu, ne kaip atrodai, o kaip save pateiki ir kaip jautiesi. Žmogaus kūnas priklauso tik jam ir kiti neturi teisės nurodinėti, kaip jis turėtų atrodyti.

Vida Press nuotr./Modelis Ashley Graham
Vida Press nuotr./Modelis Ashley Graham

Kasos ir ponio uodega

Aukštai sukelta ponio uodega, kaip ir įvairiausios kasos – nuo nerūpestingai supintų iki įmantrių, per visą galvą. Šiais metais tokios šukuosenos užkariavo ne tik podiumus, raudonąjį kilimą ir instagramą, bet ir gatves. Viskas prasidėjo nuo ankstyvo pavasario ir tęsiasi iki šiol. Tai net nebe tendencija – tai jau tampa įprasta šukuosena.

15min nuotr./„Išvirkštinė kasa“
15min nuotr./„Išvirkštinė kasa“

Veido šepetėliai

Jeigu prieš metus juos naudojo vienetai, tai šiemet elektriniai veido šepetėliai tapo neatsiejama daugelio moterų grožio rutinos dalimi. Teisingai ir ne per dažnai naudojami, šepetėliai labai gerai nuvalo odą ir su laiku ji tampa pastebimai lygesnė ir skaistesnė. Tiesa, ši grožio priemonė labiau tinka toms, kurių nekankina aknė, išsausėjimai ir didelės poros, antraip odą gali sudirginti, išberti ar išsausinti.

Vida Press nuotr./Veido šepetėlis
Vida Press nuotr./Veido šepetėlis

Kaukės

Kaip SPA ar veido procedūrų alternatyva išpopuliarėjo uždedamos aktyvios veido kaukės („sheet mask“), kurių poveikis matomas ir juntamas iškart. Vienos drėkina, kitos maitina, trečios stangrina, ketvirtos skaistina – per 15–20 min. galite pasiekti rezultatą, it būtumėte grįžusios iš grožio salono. Tik kainuoja tai vos kelis eurus.

Vida Press nuotr./Veido odos priežiūra
Vida Press nuotr./Veido odos priežiūra

Blizgučiai

Nors ant podiumų makiažo blizgučių buvo daug, ši tendencija prigijo tik vakarėliuose. Labai saikingai naudojant, tai gali tapti puikiu makiažo akcentu. Auksu spindinčio lūpdažio potėpis ties lūpu viduriu, blizgučiai ant skruostų ar akių vokų, netgi po antakiu – vizažistai sugalvojo įvairiausių jų panaudojimo būdų.

Vida Press nuotr./Makiažas
Vida Press nuotr./Makiažas

Tamsios lūpos

Tamsios lūpos karaliavo tiek šiltuoju, tiek šaltuoju sezonu. Tinkamą atspalvį atrado net iki šiol nebandžiusios ryškių lūpų dažų. Gervuogių, burgundiško vyno, slyvų spalvos ar kone vampyriškos – į darbą netinka, bet vakarui – labai. Tamsios lūpos gali atrodyti seksualiai arba elegantiškai. Priklauso nuo garderobo, lūpdažio atspalvio ir netgi nuotaikos.

Vida Press nuotr./„Juana Martin“, 2016/2017 ruduo/žiema
Vida Press nuotr./„Juana Martin“, 2016/2017 ruduo/žiema

Raudoni šešėliai

Šį rudenį „Chanel“ nustebino išleidusi dekoratyvinės kosmetikos liniją, pašvęstą raudonai spalvai. Taigi ir akių šešėliai – raudoni, kelių atspalvių. Drąsesnėms siūloma dažyti visą voką plytų spalva, kuklesnėms – vos paryškinti viršutinio ir / arba apatinio voko liniją. Galite būti romantiškos arba saikingai įžūlios.

„Chanel“ nuotr./Kristen Stewart „Le Rouge Collection No. 1“ reklaminėje kampanijoje
„Chanel“ nuotr./Kristen Stewart „Le Rouge Collection No. 1“

Mėlynos akys

Ir kalbame ne apie akių rainelės spalvą, o apie tendenciją brėžti akies voko liniją mėlyna arba žydra spalva. Kai garsūs mados namai ir dizaineriai ant podiumo išleido taip padažytus modelius, buvo aišku, kad tai netruks persikelti ir į paprastų moterų kasdienį ar bent jau vakarinį makiažą. Na o profesionalūs vizažistai pasiūlė „n“ būdų, kaip galima įtraukti šią spalvą į akių makiažą.

Evelinos Šumilovaitės nuotr./Modelis Paulina Mitkevičiūtė, makiažas O.Vasilevičės
Evelinos Šumilovaitės nuotr./Modelis Paulina Mitkevičiūtė, makiažas O.Vasilevičės

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius