Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

3 žingsniai, padėsiantys išvengti riebaluotos odos efekto

Riebios odos savininkes dažniausiai guodžia faktas, kad ateityje jos turės mažiau raukšlių. Tačiau ką daryti dabar, kai vos prasidėjus dienai, veidas pasidengia kone aliejuota plėvele?
Veido kaukė
Veido kaukė / Fotolia nuotr.

Dermatologas Davidas Colbertas sako, kad vienų žmonių oda tiesiog išskiria daugiau riebalų nei kitų. Kartais tai būna susiję su tuo, ką dedame į burną, kokios dietos laikomės, kartais riebaluojasi tik tam tikra veido zona, kur poros didesnės, labiau išsiplėtusios.

Taip pat kai kurie žmonės pastebi, kad iš ryto jų oda atrodo puikiai, o tik vėliau, kai sušylame, kūnas pradeda išskirti daugiau riebalų. Taigi, kaip veido blizgėjimą galime pakeisti veido švytėjimu?

Atraskite balansą

Dauguma žmonių klaidingai galvoja, kad jie turi pašalinti visus riebalus nuo savo odos, t. y. ją išdžiovinti. Odos priežiūros ekspertas Ole Henriksenas sako, jog tai prastas sprendimas: „Jeigu pernelyg išsausinsite odą, ji pradės gaminti dar daugiau riebalų, todėl pamiršdami drėkinti savo veidą, jūs tik dar įbrisite giliau į šią bėdą.“

Taip pat skaitykite: Eksperimentas: mergina 21 dieną nesiprausė. Kas nutiko jos odai?

Makiažo specialistė Kirin Bhattny sako, kad turintys riebią odą labai dažnai praleidžia tam tikrus odos priežiūros žingsnelius, pavyzdžiui, drėkinimą, arba naudoja tokius valiklius, kurių sudėtyje esančios medžiagos jautrina, itin sausina veido odą. „Galite manyti, kad odą sausinančios priemonės puikiai atlieka savo darbą, tačiau iš tikrųjų, jos tik dar labiau skatina riebalų išsiskyrimą“, – teigia specialistė. 

Rinkitės matines dekoratyvinės kosmetikos priemones

Dauguma dabartinių kosmetikos priemonių suteikią vadinamąjį švytėjimo efektą, kadangi juose gausu dalelių, kurios atspindi šviesą. Tačiau jeigu jūsų oda labai riebi, vertėtų atidžiau skaityti etiketes.

Žvaigždžių makiažo meistrė Tina Turnbow sako, kad dėl švytinčių dalelių odos riebumas gali būti pastebimas kur kas labiau. Ji pataria rinktis matinį efektą suteikiančias, riebiai odai tinkančias, riebalų perteklių neutralizuojančias, poras sutraukiančias priemones. Nes tarp odos blizgesio ir jos švytėjimo esanti riba išties labai menka. 

Taip pat skaitykite: Kaip mus mato saulė? Šis vaizdo įrašas jus nustebins

Naudokite riebalus sugeriančias priemones

Kadangi odos riebumas priklauso nuo galybės faktorių (taip pat ir nuo genetinio), gali būti, kad jūs visiškai nepašalinsite taip netrokštamo blizgesio. „Būtinai išbandykite tam specialiai skirtas priemonės“, – tikina specialistai.

Šiuo metu galite atrasti riebalų perteklių sugeriančių servetėlių, pudrų ir net purškiklių, kurie nesugadins makiažo, bet padės išsivaduoti nuo blizgančios odos efekto. Blogiausiu atveju galite panaudoti ir paprastas popierines servetėles, padėsiančias sumažinti veido odos blizgesį. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius