Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

4 sveikų ir gražių plaukų paslaptys: į ką svarbu atkreipti dėmesį?

Mūsų plaukai pasako viską. Ką mes valgome, kaip miegame, kiek jaudinamės, kokį gyvenimo būdą propaguojame. Visi išoriniai ir vidiniai veiksniai yra svarbūs mūsų plaukų sveikatai. Mūsų protėviai suprato, kad plaukai – gamtos dovanotas turtas, ir nuo seno ieškojo būdų, kaip galėtų juos puoselėti. Kokie pagrindiniai dalykai, kuriais reikėtų vadovautis, norint turėti sveikus ir gražius plaukus, siekiant sugrąžinti gyvybę nualintiems plaukams?
Žvilgantys plaukai
Žvilgantys plaukai / 123RF.com nuotr.

Plaukų stilistė, viena grožio salono „Greenas“ įkūrėjų, knygos „Grožio galia“ autorė Olga Wiseman pranešime žiniasklaidai dalijasi keturiomis sveikų ir gražių plaukų paslaptimis.

1. Vienas svarbiausių dalykų – mūsų maistas. „Ką mes geriame, ką valgome. Daržovės, kiaušiniai, riešutai – svarbi mūsų kiekvienos dienos maisto raciono dalis, kad išsaugotume žvilgančius plaukus. Kalcis, geležis, cinkas, įvairių vitaminų kompleksai padės mums papildyti ne visada visavertę mitybą. Būkime sveikos! Būkime gražios!“ – linki O.Wiseman.

Vilmanto Martinėlio nuotr./Olga Wiseman
Vilmanto Martinėlio nuotr./Olga Wiseman

2. Mūsų vidinės sveikatos rodiklis – galvos oda. „Plaukai tikrai nebus stiprūs ir blizgantys, jei galvos oda bus neprižiūrėta. Rinkimės plaukų priežiūros priemones, kurios tinka mūsų galvos odai – raminamąsias, maitinamąsias, su natūraliais augaliniais ekstraktais. Šampūnas turi tikti ne tik plaukams, bet visų pirma galvos odai. Ne mažiau svarbu ir galvos odos valymas, šveitimas. Tokią procedūrą galima atlikti ir grožio salonuose. Būtina prisiminti, kad plaukų priežiūra prasideda nuo galvos odos“, – sako plaukų stilistė.

3. Sveikiems plaukams labai svarbu parinkti tinkamas šukas, kad jos mechaniškai nelaužytų plaukų. „Šukuodami plaukus masažuojame galvos odą, taip skatindami plaukų augimą. Atsakingai rinkitės plaukų susegimo, rišimo aksesuarus, kurie nesuspaustų ir mechaniškai nesutrupintų plauko. Venkite karščio. Kuo dažniau plaukams leiskite išdžiūti natūraliai. Jei naudojate plaukų džiovintuvą, purkškite plaukus apsauginėmis priemonėmis nuo karščio“, – pataria O.Wiseman.

4. Poilsis ir ritualai sau – esminė grožio paslaptis. „Miegas, mėgstama veikla, meditacijos, vonios ritualai – tai, ką turime priminti ir sau, ir savo brangiems žmonėms kaip vienus svarbiausių dalykų, kad jaustumės laimingi, turintys jėgų, o tada, žinoma, sveiki ir galintys skleisti šviesą bei šilumą kitiems. Tiek lepinti savo vidinę būseną, tiek puoselėti išorinį grožį, tiek praturtinti savo dienotvarkę kultūriniais, edukaciniais dalykais yra svarbu kuriant harmoningą grožio simfoniją“, – įsitikinusi grožio salono įkūrėja.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius