-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

5 magiški makiažo triukai pagal vizažistę D.Kazėnaitę: tiks kiekvienai moteriai

Sušilus orams moterys vis daugiau dėmesio skiria savo išvaizdai. Garderobe ima rastis daugiau ryškių spalvų, kyla noras labiau puoselėti odą, plaukus, keisti šukuoseną, o ir makiažo norisi lengvo, gaivaus, šiek tiek švytinčio, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Deimantė Kazėnaitė
Deimantė Kazėnaitė / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Kokius makiažo triukus reikėtų žinoti moterims, norinčioms atrodyti stulbinamai, bet tuo pačiu metu ir subtiliai? Vaistinių tinklo „Camelia“ vykusios magiškos popietės metu žinoma makiažo meistrė Deimantė Kazėnaitė pasidalijo 5 magiškais makiažo triukais, kuriuos žinodama kiekviena moteris gali susikurti išskirtinį makiažą. Pakanka žinoti kelias taisykles!

Antakiams naudokite tamsų gelį

Antakiai yra kiekvienos moters vizitinė kortelė. Tinkama jų forma gali išryškinti gražiausius veido bruožus. Deja, ne visos moterys gali džiaugtis vešliais ir tankiais antakiais. Siekiant jiems suteikti tūrio ir vešlumo, D.Kazėnaitė, be įprastų priemonių, tokių kaip antakių pieštukas ir šešėliai, pataria naudoti antakių gelį. Tačiau norint, kad antakių plaukeliai atrodytų ne tik vešlūs, bet ir natūralūs, gelio spalva turėtų būti tamsesnė už pieštuko ir šešėlių.

Vida Press nuotr./Vizažistė dažo antakius
Vida Press nuotr./Vizažistė dažo antakius

Akių spalvą paryškinkite mėlynu pieštuku

Kad ir kokia būtų akių spalva – ruda, mėlyna, pilka ar žalia – mėlynos spalvos akių pieštukas padės išryškinti natūralią akių spalvą. Juo reikėtų ryškinti vidinę apatinio voko pusę.

Lūpas putlinkite blizgiu ir pieštuku

Mažai rastume moterų, kurios nenorėtų putlesnių lūpų. Jei gamta jomis neapdovanojo, šiek tiek putlumo galima suteikti tinkamai naudojant kosmetikos priemones. D.Kazėnaitė pataria padažytų lūpų kampučius patamsinti lūpų pieštuku, o jų vidurį patepti blizgiu. Tik jokiu būdu nereikėtų juo tepti visų lūpų.

123RF.com nuotr./Lūpų priežiūra
123RF.com nuotr./Lūpų priežiūra

Naudokite švytėjimo suteikiančią pudrą

Norint, kad vasaros makiažas dvelktų gaiva, o veidas švytėtų, atrodytų spindintis ir ne per daug padažytas, būtina naudoti švytėjimo suteikiančią pudrą (angl. highlighter). D.Kazėnaitė pataria išryškinti būtent tas veido vietas, kurias natūraliai paliečia saulės spinduliai. Tokiomis vietomis galima laikyti skruostus, nosies viršutinę dalį. Tuomet spindesys būna natūralus, veidas atrodo ne sausas, o drėgnas, oda švytinti ir gaivi.

Kad ir kokia būtų akių spalva – ruda, mėlyna, pilka ar žalia – mėlynos spalvos akių pieštukas padės išryškinti natūralią akių spalvą.

Tinkamai paryškinkite blakstienas

Blakstienų dažymas – paprastai baigiamasis makiažo akcentas, tačiau gana dažna moteris jas dažydama tušu ištepa ir akies voką. Anot D.Kazėnaitės, tai viena dažniausių klaidų, kurią padaro skubančios moterys. Norint apsisaugoti nuo šios nelaimės, dažant blakstienas reikia pirštą uždėti ant voko. Taip moterys galės džiaugtis ilgomis blakstienomis ir tušo šepetėliu neprisilies prie voko. Blogiausiu atveju, išsiteps pirštą.

Vida Press nuotr./Blakstienos
Vida Press nuotr./Blakstienos

D.Kazėnaitės demonstruojamais makiažo triukais domėjosi daugybė žinomų šalies moterų: Irūna Puzaraitė-Čeponienė, Ineta Puzaraitė-Žvagulienė, Katažina Zvonkuvienė, Anžela Adamovič, Vaida Genytė, Kristina Kazlauskaitė, Liucina Rimgailė, Julija Žižė. Ne viena jų žadėjo pasinaudoti profesionalios makiažo meistrės patarimais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius