-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

5 patarimai, kaip išsaugoti dažytų plaukų spalvą

Norint išsaugoti plaukų spalvą, dažytiems plaukams reikia skirti šiek tiek daugiau priežiūros, nesvarbu, ar būtumėte platininė blondinė, brunetė, juodaplaukė, raudonplaukė ar net mėlynaplaukė. Pasitelkus tinkamą priežiūrą ir šiek tiek kūrybiškumo plaukus galima išlaikyti ryškius ir spindinčius, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Sveiki ir gražūs plaukai
Sveiki ir gražūs plaukai / Vida Press nuotr.

„Plaukų dažai paverčia plaukus akytais, drėgmę jie sugeria ir išleidžia greičiau. Dėl šios priežasties spalvos molekulės gali būti prarandamos kiekvienąkart plaukams sušlapus. Labai svarbu naudoti būtent dažytiems plaukams skirtas plaukų priežiūros priemones“, – teigia prekių ženklo „Dove“ vadovė Kertu Kai Põldvere.

Jos patarimai padės norintiems išsaugoti puikiai atrodančius dažytus plaukus.

  • Svarbu, kokius produktus naudojate dažytų plaukų priežiūrai

Tai, kokie produktai naudojami prižiūrint dažytus plaukus, lemia spalvos ilgaamžiškumą ir ilgalaikę plaukų išvaizdą. Dažytiems plaukams reikia ypatingo dėmesio, todėl verta investuoti į specialius produktus, skirtus būtent dažytiems plaukams. Spalvą išsaugojantys šampūnai ir kondicionieriai dažytiems plaukams padeda išlaikyti spalvą, prideda švytėjimo, apimties ir blizgesio.

Vida Press nuotr./Plaunami plaukai
Vida Press nuotr./Plaunami plaukai
  • Rečiau trinkite galvą

Paprastas sprendimas norint išvengti spalvos nublukimo – rečiau trinkti galvą. Norėdami išsaugoti natūralius aliejus, kurie kondicionuoja dažytus plaukus, šampūnu galvą trinkite du tris kartus per savaitę, ne dažniau nei kas antrą dieną. Tai padės išsaugoti spalvą ir ilgiau išlaikyti plaukus gyvybingus.

Šampūnu galvą trinkite du tris kartus per savaitę, ne dažniau nei kas antrą dieną.

  • Trinkdami galvą sumažinkite vandens temperatūrą

Naudojant karštą vandenį atsiveria plauko kutikulė, ji leidžia spalvai nusiplauti, kol plaukai plaunami šampūnu ar kondicionieriumi. Patartina naudoti šiek tiek šiltą vandenį, o kondicionierių nuskalauti šaltu vandeniu. Šiltas vanduo leis šampūnui ir kondicionieriui įsiskverbti ir tinkamai nuplauti, o šaltas vanduo padės išlaikyti kondicionieriaus drėgmę, saugodamas spalvą nuo blukimo ir izoliuodamas plauko kutikulę.

  • Kiekvieną kartą trinkdami galvą naudokite kondicionierių

Kas kartą, kai šampūnu (du kartus) išplaunate dažytus plaukus, ištepkite juos spalvą apsaugančiu kondicionieriumi. Tai suteiks spalvai blizgesio, ji atrodys lygesnė. Jei plaukai ploni, verta kondicionieriumi patepti jų galus, nes tai yra seniausia ir daugiausia žalos patyrusi plaukų dalis. Tepdami kondicionierių pradėkite nuo ausų ir judėkite plaukų galų link. Stenkitės kondicionieriumi netepti plaukų šaknų, nes tada jie greičiau susiriebaluos.

Fotolia nuotr./Plaukų balzamą galima panaudoti įvairiai
Fotolia nuotr./Plaukų balzamą galima panaudoti įvairiai
  • Venkite karščio

Dažyti plaukai yra lengviau pažeidžiami, todėl reikėtų kiek įmanoma labiau vengti plaukų džiovintuvo, garbanojimo ar tiesinimo žnyplių. Dažytus plaukus geriausia džiovinti natūraliai, jei tik yra tokia galimybė. Jei ruošiatės naudoti karštą džiovinimą, ištrinkus galvą spalvą apsaugančiu šampūnu ir kondicionieriumi, reikėtų naudoti apsauginę priemonę nuo karščio. Jei nėra galimybės išvengti plaukų džiovinimo džiovintuvu, reikėtų naudoti žemiausią karščio nustatymą. Geriau rinktis šalto oro srovę, jei džiovintuvas turi tokį nustatymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius