Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

5 pilvo riebalų tipai – kaip jų atsikratyti?

Pūpsantis pilvukas daugeliui tampa neįveikiama problema. Kaip jo atsikratyti? Patarimas paprastas – sveika mityba, sportas ir pozityvus nusiteikimas. Štai patarimai moterims.
Liemens apimtis
Liemens apimtis / „Shuterstock“ nuotr.

Tad pradėkime nuo paprasto dalyko ir išsiaiškinkime, dėl kokių priežasčių pilvukas pūpso ir kas gali padėti jo išvengti.

Pilvukas – kaip streso pasekmė

Charakteristika. Dažniausiai stresą patiriantiems žmonėms riebalai kaupiasi iškart kiek žemiau krūtinės, jie kenčia dėl virškinimo problemų, kurias sukelia pilvo pūtimas.

„Tokį pilvuką lengva atpažinti, kadangi papildomi kilogramai kaupiasi priekinėje pilvo dalyje, bambos srityje dėl streso hormono kortizolio išsiskyrimo“, – tikina specialistas Jamesas Duiganas. Tačiau apčiuopus pilvą, jis nebus minkštas, o veikiau gana tvirtas.

Pilvukas auga dėl to, kad šie žmonės pamiršta pavalgyti arba specialiai praleidžia pusryčius, pietus, vakarienę. Perkrauna savo organizmą greituoju maistu, kofeinu.

Ką daryti? Numesti svorio padės pasirūpinimas geru miegu. Nuolatos besinervinančios moterys retai gerai miega, o dėl to sutrikdoma hormono leptino, atsakingo už apetitą ir metabolizmą, gamyba. Tada dažniausiai griebiamasi saldžių ir kaloringų produktų tam, kad palaikytumėme energijos resursus.

Prieš miegą puiku užsiimti meditacija, pasimėgauti atpalaiduojančia vonia, pamiršti kavą (daugiausia – keli puodeliai perdien).

Taip pat nepersitempkite treniruočių metu. Aukšto intensyvumo treniruotės, kai dar labiau kyla streso hormono kortizolio lygis, tikrai ne išeitis. Kur kas labiau tiks joga, ilgi pasivaikščiojimai, padedantys sustiprėti, tačiau raminantys organizmą. Įtraukite magnio turinčių produktų į savo racioną: lapinės daržovės, riešutai, sėklos tikrai padės atgauti formas.

Pilvukas – alkoholio vartojimo pasekmė

Charakteristika. Pilvukas būna išsipūtęs ir tuomet, jeigu persistengiate su alkoholiu. Jis tarodo, lyg būtumėte nėščia.

Alkoholis yra labai kaloringas, be to, šalia visada atsiranda įvairių užkandėlių, saldumynų, nesunku persivalgyti ir kitą dieną jaučiamės prastai visomis prasmėmis. Todėl jeigu norite jaustis lengvesnės, verčiau jau nemanykite, kad taurė vyno per vakarienę – tai nieko tokio. Atsiminkite ir dar vieną svarbų dalyką: įvairūs kokteiliai turi ypač daug kalorijų, kadangi jiems naudojamos saldžios sultys, likeriai, gazuoti gėrimai ir pan.

Alkoholis lėtina medžiagų apykaitą net iki 70 proc., todėl svorį mesti seksis sunkiau. Be to, ir organizmui tenka didesnis krūvis. Ką jau kalbėti apie tai, kad dėl alkoholio sunkiau deginti riebalus.

Svaigieji gėrimai dar ir skatina apetitą, todėl natūralu, kad suvalgysime daugiau. Be to, alkoholis apskritai išderina jūsų organizmo poreikius ir savijautą. Dažniausiai po alkoholio vartojimo ir kitą dieną mityba būna nevisavertė, nes jaučiamas didelis ne itin sveiko maisto poreikis. Ką tai reiškia? Ogi augantį pilvuką ir svorį.

Ką daryti? Dažnai nesusimąstome, kaip dėl alkoholio vartojimo sudirgsta mūsų virškinimo sistema, kenčia skrandis, kepenys, inkstai. Taigi, užteršdami organizmą mes negalime tikėtis dailios išvaizdos ir figūros bei jaustis energingai ir sveikai. Patarimas šiuo atveju paprastas – sumažinkite suvartojamo alkoholio kiekį arba visiškai jo atsisakykite.

123RF.com nuotr./Šeimos šventė.
123RF.com nuotr./Šeimos šventė.

Mamos pilvas

Charakteristika. Šis pilvukas būdingas toms moterims, kurios neseniai pagimdė, arba daugiavaikėms mamoms, nespėjusioms atsikratyti antsvorio po vaikų gimimo.

Jamesas Duiganas sako, kad nereikia svajoti apie plokščią pilvą praėjus vos kelioms savaitėms po gimdymo – atsigauti reikia bent kelių mėnesių. Tam, kad sustiprintumėte susilpnėjusius pilvo raumenis, būtina suaktyvinti kraujotaką toje srityje, treniruojant dubens diafragmą ir apatinius pilvo raumenis.

Ką daryti? Labai svarbu neskubėti pradėti pradėti treniruotis. „Rekomenduočiau palaukti bent 2–3 mėnesius, – pataria sporto specialistas. – Tai, kad jūs nervinsitės ir nekantrausite, tikrai nepadės, tad verčiau atsipalaiduokite“.

Tam, kad svoris pradėtų kristi, vartokite žuvų taukus, kadangi jie aktyvuoja hormonus, padedančius deginti riebalus, ir sustabdo tuos, kurie juos kaupia. Įtraukite į racioną geruosius riebalus: valgykite riešutus, alyvuoges, riebią žuvį. Toks maistas jums padės ilgiau išlikti sočiai bei išlaikyti energiją.

Venkite treniruoti presą, verčiau palaukite keletą mėnesių. Geriau susitelkite ties kvėpavimo pratimais, tuo metu įtempdamos pilvo presą.

Išsipūtęs pilvas

Charakteristika. Iš ryto toks pilvukas gali būti plokščias, tačiau dienai bėgant kyla virškinimo problemų, todėl jis išsipučia.

Deja, ši problema nepagaili nei apkūnių, nei visai lieknų moterų. Dažniausiai išsipūtęs pilvas – tam tikrų produktų netoleravimo, alergijos, prastos mitybos rezultatas. Jeigu valgote tuos produktus, kurie jums netinka, nesugebate laikytis sveikos mitybos režimo, dažnai užkandžiaujate vakare pilvas primins išsipūtusį balioną.

Ką daryti? Štai ką jums reikėtų įsidėmėti:

  • Sunkiai virškinami, labiausiai daugeliui žmonių netinkami produktai yra glitimas ir kviečiai, tiksliau duona, makaronai, picos, tortai, greito paruošimo košės, taip pat alkoholis, mielės, sūris, sviestas, riebalai, pienas. Glitimas itin neigiamai veikia žarnyną, tad dėl šios priežasties pilvas kaipmat išsipučia.
  • Stebėkite savo mitybą ir pabandykite išsiaiškinti, kokie produktai jums sukelia nepatogumų. Laikinai atsisakykite glitimo turinčių patiekalų ir palyginkite savo pojūčius. Šviežios daržovės, vištiena, žuvis – tai jūsų kelias į pilvuko „plokštumas“.
  • Valgykite saikingai ir neužkandžiaukite, laikykitės režimo. Pusryčiai turi būti pagrindinis dienos maistas, taip pat ilgiau kramtykite maistą, gerkite daugiau vandens.

Pilvukas – hormonų disbalanso pasekmė

Charakteristika. Stabilus svorio augimas gali išduoti, kad su jūsų kūnu vyksta pokyčiai, kuriems įtakos gali turėti ir hormonai. Išvaizda – antsvorio yra ir po krūtine, ir žemiau bambos.

Jeigu nuolatos turite problemų su papildomu svoriu, tai ne visuomet gali būti susiję tik su mityba. Tikinama, kad kilogramų augimas – tai ir hormonų disbalanso pasekmė.

Taip pat įtakos turi ir nesveikas maistas, padidinantis insulino kiekį. Dėl pastarojo lėtėja hormono gliukagono, padedančio deginti riebalus, gamyba.

Ką daryti? Hormonų audras sutramdyti gali tik specialistai, todėl jeigu pastebėjote pokyčius savo kūne, nenumokite ranka – kreipkitės į gydytojus ir atlikite tyrimus, kad sureguliuotumėte hormonų veiklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius