Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 makiažo klaidos

Bent kartą gyvenime verta apsilankyti pas gerą vizažistę, kuri patars, kaip išryškinti veido privalumus ir užmaskuoti trūkumus, be to, jūsų makiažas atrodys kur kas patraukliau, jei nedarysite dažnai pasitaikančių klaidų.
Mergina
Makiažas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Makiažas
Vaida Venckutė
Vaida Venckutė

Pataria vizažistė - grimo dailininkė - Vaida Venckutė

1. Dažymasis vonioje, jei joje nėra lango. Kol rytai dar netamsūs, dažykitės tik natūralioje šviesoje. Tamsiuoju paros metu, kai teks gražintis prie elektros šviesos, atvažiavusios į darbą jau įdienojus, apžiūrėkite savo veidą ir pataisykite klaideles, pvz., sulyginkite nelygiai užteptą kreminę pudrą.

2. Veidas tamsesnis už kaklą. Šiltuoju metų laiku moterys staiga nutaria, kad jų kūnas jau įdegęs, tad naudoja tamsesnį toninį veido kremą. Tad ir atrodo, kad galva jau buvo Afrikoje, o kaklas vis dar liko Lietuvoje. Arba rinkitės šviesesnes priemones, arba kaklą papudruokite saulės pudra.

3. Akių makiažo spalvos derinamos prie akių arba prie drabužių spalvos. Jei pilkšvas akis paryškinsite pilkais šešėliais, gaiviai tikrai neatrodysite. Rinkitės šiltas spalvas, kontrastuojančias su akių spalva. Jei suknelė žalia ar violetinė, nebūtina lygiai taip pat nudažyti vokus... Makiažo spalvas derinkite prie savo odos ir akių.

4. Pernelyg išpešioti ir nudailinti antakiai. Jie – tai tarsi gražus veido rėmas, todėl turėtų būti sutvarkyti ir prižiūrimi. Jokie mados vėjai jūsų antakiams negalioja! Svarbiausia – nesugadinti įgimtos jų formos, nebandyti jos drastiškai pakeisti, nenujuodinti.

5. Priaugintos blakstienos. Na, nebent beveik nesiskirtų nuo natūralių. Gana klaikiai atrodo šepečio tankumo ir vos ne ilgesnės už nosį. Blakstienos – ne pagrindinis veido akcentas, o tik visumos dalis.

6. Ryškios skaistalų tepimo linijos. Dažnai moterys apsiginkluoja teptukais, kuriais atkakliai brūžina veidą kaip koks tinkuotojas sieną. Rezultatas: ryškūs brūkšniai ant skruostų, kurie, pagal sumanymą, turėjo būti gaiviai rausvi...

7. Savarankiškas veido modeliavimas. Čia jau reikėtų skvarbios specialisto akies ir įgudusios rankos. Kartais troškimas makiažo priemonėmis pasiaurinti bulvytės formos nosį baigiasi tuo, kad kaip tik į šį trūkumą iškart atkreipiamas dėmesys.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius