-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 natūralios priemonės, efektyviai kovojančios su spuogais

Jeigu tik laukia svarbi proga, atrodo, lyg tyčia veidą papuošia vienas kitas nenaudėlis. Paraudimai ir spuogeliai gali ilgam sugadinti nuotaiką, tačiau kaip jų greitai atsikratyti? Jums padėti gali ir po ranka esančios priemonės. Kokios? Dalijamės patarimais!
Moteris
Moteris / Fotolia nuotr.

Obuolių actas

Obuolių actas tinka ne tik salotoms gardinti. Tai puiki priemonė, galinti padėti išvengti spuogų susidarymo arba išdžiovinti jau kylančius. Tačiau rinkitės ekologišką, kuris savo spalva primena obuolių sultis. Praskieskite vandeniu (1 dalis obuolių acto ir 2 dalys vandens) ir tuomet tepkite problemines vietas.

Medus ir citrina

Tai itin daug kur tinkantis derinukas. Šiek tiek medaus uždėkite ant citrinos griežinėlio ir juo masažuokite visą veidą. Citrina išdžiovins kylančius spuogelius, o medus veikia antibakteriškai, be to, drėkina odą. Puikus būdas kovoti su spuogais ir medaus bei cinamono kaukė. Sumaišykite medų ir cinamoną lygiomis dalimis ir padenkite gauta kauke spuogelius. Palaikykite 10–15 minučių ir nuplaukite šiltu vandeniu.

Molio kaukė

Molis puikiai veikia riebią, mišrią ir spuoguotą veido odą, kadangi sutraukia poras, išvalo jas, pašalina riebalų perteklių. Jį reikia sumaišyti su vandeniu iki košelės konsistencijos ir tuomet tepti ant veido. Palaikykite 10–15 minučių ir nuplaukite šiltu vandeniu. Bent kartą per savaitę naudokite molį ir pamatysite, kaip pagerės jūsų odos būklė.

Ledas

Ne veltui ryte patariama veidą valyti ledo kubeliais ar sušaldytu žolelių nuoviru. Tai itin paprastas ir pigus būdas sutraukti poras ir nuimti patinimus. Taigi, jeigu jus vargina giluminiai spuogai, ledas gali padėti sumažinti paburkimą, raudonį ir pagreitinti gijimo procesą.

Arbatmedžio aliejus

Dar viena puiki priemonė, kurią norisi vadinti stebuklinga. Lašelis arbatmedžio aliejaus gydo įvairiausių tipų spuogelius, juos džiovina ir skaistina odą. Praskieskite su vandeniu lygiomis dalimis ir padenkite tik atskiras problemines vietas bei palikite, kad nudžiūtų.

Agurkų kaukė

Juokas juokais, tačiau filmuose ar reklamose moterys, akis pridengusios agurkų ritinėliais, tikrai puoselėja savo grožį. Visų pirma, jie puikiai drėkina odą, o dėl savo unikalių savybių išvalo net ir labiausiai užterštas poras bei riebalų perteklių.

Alavijas

Alavijuose esantys eteriniai aliejai ir saponinas malšina skausmą, spartina žaizdų gijimą ir gydo nudegimus (tepama pažeista vieta). Šis augalas gydo žvynelinę, neurodermitą, paprastuosius spuogus, šunvotes ir grybelį, taip pat sąnarių ligas. Jeigu auginate šį puikų namų gydytoją ant palangės – nepamirškite nusilaužti šakelės ir atgaivinti pavargusią odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius