Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

7 patarimai, kaip ilgiau išsaugoti plaukų spalvą po dažymo

Nesvarbu, ar dažote plaukus kirpykloje, ar namuose brangiais ar kiek pigesniais plaukų dažais – po jų dažymo susidursite su problema, kaip kuo ilgiau išsaugoti dažytų plaukų spalvos sodrumą ir grožį.
Moteris paplūdimyje
Moteris paplūdimyje / Fotolia nuotr.

Siūlome pasidomėti taisyklėmis, kaip prižiūrėti plaukus po dažymo, kad jie kuo ilgiau išlaikytų sodrią spalvą, natūralumą, žvilgesį ir grožį.

1. Dažykite plaukus dažnai ir reguliariai

Jeigu norite žvilgančių ir sveikai atrodančių plaukų, turite juos dažyti ne rečiau kaip kartą per 6 savaites. Priežastis paprasta – būtent per šį laiką dažyti plaukai praranda savo žvilgesį. Na, o jeigu mėgstate raudonus arba varinius plaukų atspalvius, dažyti juos reikėtų ne rečiau kaip kartą per 4 savaites. Nepamirškite, kad plaunamieji šampūnų komponentai neigiamai veikia plaukus ir jų spalvą, ypač raudoną, kuri, pasirodo, nusiplauna greičiau negu kitos spalvos.

2. Trinkite plaukus kartą per dvi dienas

Nerekomenduojama trinkti plaukų dažniau negu kartą per dvi dienas. Kai kurios moterys tai daro kiekvieną dieną ir labai klysta. Jeigu jūsų plaukai greitai riebaluojasi, tai bent jau kas antrą kartą vietoj šampūno naudokite plaukų koncionierių, užtepdamos jį ne per visą plauko ilgį, o ant plaukų galiukų. Be to, plaukus reikėtų plauti vėsiu vandeniu. Jei tai nepadeda ir plaukai vis tiek greitai riebaluojasi, pagalvokite, gal reikėtų pakeisti šampūną. Žinokite, kad net linkę riebaluotis plaukai nereiklauja kasdienio jų trinkimo.

3. Netrinkite plaukų bent dieną prieš dažymo procesą

Plaukų dažai geriau įsigeria į šiek tiek riebaluotus plaukus, todėl nerekomenduojama jų trinkti likus parai iki dažymo. Viskas paprasta –  jeigu dažai geriau įsigers, jie ilgiau išlaikys sodrią spalvą ir nenusiplaus taip greitai. Be to, riebalinis plaukų sluoksnis atlieka apsauginę funkciją – dažai mažiau pažeidžia plaukus.

Taip pat skaitykite: 10 faktų apie žilumą

4. Rečiau naudokite plaukų formavimo priemones

Plaukų lakai, putos ir kitos formavimo priemonės kenkia plaukų spalvai, ypač varinių ir šviesių atspalvių plaukams – jie greičiau praranda žvilgesį, sodrią spalvą, tampa tarsi matiniai. Stenkitės naudoti šias priemones kai to iš tiesų labai reikia, pavyzdžiui, per šventes.

„Fotolia“ nuotr./Mergina dviem spalvomis dažytais plaukais
„Fotolia“ nuotr./Mergina dviem spalvomis dažytais plaukais

5. Naudokite šampūną dažytiems plaukams

Dažytiems plaukams yra sukurti specialūs šampūnai, kurie beveik nenuplauna dažų ir tuo pačiu gerai išplauna plaukus. Atkreipkite dėmesį, kad šampūne nebūtų sulfatų, nes jie labai greitai blukina spalvą. Geriausia naudoti tos pačios prekės ženklo šampūną, kaip ir dažų. Taip jūs ilgiau išlaikysite sodrią plaukų spalvą. Ta pati taisyklė galioja ir plaukų kondicionieriams.

Taip pat skaitykite: Ilgalaikis nagų lakavimas: kokia grėsmė sveikatai

6. Saugokite plaukus nuo saulės spindulių

Atkreipkite dėmesį, kad šampūne nebūtų sulfatų, nes jie labai greitai blukina spalvą.

Dažytus plaukus būtina saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių. Tai ypač aktualu vasarą. Jūra, saulė ir šiluma yra puikus dalykas, bet tik ne jūsų plaukams. Ar pastebėjote, kad plaukai vasarą tampa šviesesni negu žiemą? Saulė ne tik džiovina plaukus, bet ir blukina jų spalvą.

Vasarą, prieš išeidamos į lauką, nepamirškite užsidėti kepuraitės, skrybėlės ar užsirišti skarelės. Taip pat jums padės specialūs šampūnai ir kondicionieriai dažytiems plaukams su apsauga nuo UV spindulių.

Fotolia nuotr./Moteris dažytais plaukais.
Fotolia nuotr./Moteris dažytais plaukais.

7. Tarkite „ne“ karštam ir chloruotam vandeniui

Karštas vanduo blukina spalvą, todėl geriausia juos trinkti vėsiu vandeniu. Jeigu atsikratysite įpročio trinkti plaukus karštu vandeniu, pastebėsite, kad spalva išlieka gerokai ilgiau. Chloras, kuris naudojamas baseinuose, taip pat stipriai keičia plaukų spalvą ir, beje, kenkia plaukams. Todėl prieš eidamos į baseiną, užsidėkite maudymosi kepuraitę, kuri turi apgaubti visus plaukus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius