Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

9 grožio paslaptys: kaip savimi rūpinasi italės

Prieš pradedant kalbėti apie italių grožio, rūpesčio savimi, laiko sau suvokimą, turėtume pažvelgti plačiau – į pačią šalį. Juk nuostabi gamta, architektūra, skanus maistas ir vynas, puikus alyvuogių aliejus, grožis, mada – visa tai galime vadinti Italijos vizitinėmis kortelėmis. Tad nenuostabu, kad tokioje aplinkoje užaugusios moterys žino, kaip tapti žaviomis ir laimingomis.
Aktorė Monica Bellucci
Aktorė Monica Bellucci / Vida Press nuotr.

Itin smarkiai Italija besižavinti amerikietė portalo byrdie.co.uk žurnalistė Amanda Montell kalbino italų modelį Mitzi Peirone, prieš penkerius metus persikėlusią gyventi į Jungtines Valstijas, ir mados tinklaraščio „Human Hanger“ autorę Claudia Graziano. Jos abi mielai pasidalijo savo itališkomis grožio paslaptimis.

„Manau, kad nepaisant visko, didžiausias amerikiečių ir italių skirtumas, kalbant apie grožį, yra tai, kad amerikietės moterys pirmenybę teikia tam, kas jas paverčia gražiomis, o italės – kas jas priverčia gerai jaustis“, – sakė modelis M.Peirone.

Alyvuogių aliejus – slaptas grožio ginklas

Jis ne tik pagardina jūsų picą, bet yra nepakeičiamas ir grožio pasaulyje. Alyvuogių aliejuje gausu vitamino E ir puikų drėkinamąjį poveikį turinčio skvaleno.

Sophia Loren buvo žinoma dėl grožio procedūrų, kurioms naudojo būtent šį aliejų – juo išsitepdavo visą kūną. M.Peirone teigė, kad jos mama alyvuogių aliejumi visada tepdavo plaukų galiukus, kad šie žvilgėtų, ypač po to, kai ilgai maudydavosi karštoje vonioje.

Alyvuogių aliejus turi ir neįtikimų gydomųjų savybių. M.Peirone sakė, kad jį naudoja net paraudusioms akims gydyti.

„Shutterstock“ nuotr./Viduržemio dietos pagrindas – alyvuogių aliejus
„Shutterstock“ nuotr./Viduržemio dietos pagrindas – alyvuogių aliejus

Atsikratyti streso – pirmas prioritetų sąraše

Modelis stresą vadina tikru grožio priešu. „Stresas kiekvieną mūsų verčia atrodyti senesniais ir labiau pavargusiais“, – sakė M.Peirone. Atsipalaidavimas yra italų kultūros dorybė. Ir kaip gi italai atsipalaiduoja? Atsakymas nieko nenustebins. „Taurė vyno kiekvieną vakarą“, – teigė M.Peirone. (Žinoma, to nereikėtų suprasti kaip nesaikingo ir neatsakingo alkoholio vartojimo.)

Vida Press nuotr./Pinot Noir vynuogės ir vynas
Vida Press nuotr./Pinot Noir vynuogės ir vynas

Svarbiausia – švelni ir minkšta oda

Italų moterys vertina glotnią, malonią liesti odą ir didžiąją dalį savo grožio rutinos skiria jai drėkinti. „Tai reiškia, kad jos naudoja kur kas labiau drėkinančius ir naudingomis medžiagomis praturtintus kremus nei amerikietės“, – sakė italų modelis.

Vienas italių kasdienių ritualų – viso kūno (nuo galvos iki kojų pirštų) masažas, naudojant kūno sviestą – kad oda būtų padrėkinta ir kūnas atsipalaiduotų. Labai svarbu nepamiršti pėdų, įspėjo M.Peirone.

123RF.com nuotr./Kūno sviestas
123RF.com nuotr./Kūno sviestas

Nereikia bijoti saulės

Kol Pietų Korėjietės visais įmanomais būdais vengia saulės, italės ją priima ir mėgaujasi. „Raukšlės anksčiau ar vėliau vis tiek atsiras. Taigi galite mėgautis saule – turiu minty, tikra, o ne dirbtine“, – sakė M.Peirone ir pabrėžė, kad daug būdamos saulėje italės labai saugo savo odą – naudoja stiprų SPF turinčius apsauginius kremus.

„Fotolia“ nuotr./Mergina paplūdimyje
„Fotolia“ nuotr./Mergina paplūdimyje

Neverta aklai sekti tendencijomis

Pasak mados tinklaraštininkės C.Graziano, italės daugiau dėmesio skiria laiko patikrintiems produktams, ingredientams, kurie tikrai veikia, užuot puolusios kas kartą įsigyti naujų.

„Apsauginiai kremai nuo saulės ir drėkinamieji – labai svarbūs. Ne mažiau svarbūs ir kvepalai bei lūpų dažai. Mano šeimos moterys visada sakydavo: „Palik savo antakius ramybėje.“ Tikrai per daug juos pešiodavau, kai buvau jaunesnė. Gerai, kad jie ataugo. Mažiausia priežiūra yra geriausia“, – teigė C.Graziano.

Spalvas reikia naudoti strategiškai

Italės mėgsta įtraukti spalvų į savo grožio ritualus, nesvarbu – tai raudonai lakuoti nagai ar ryškiai rausvos lūpos. „Esmė – mes esame už tai, kad reikėtų naudoti kuo mažiau makiažo priemonių. Leidžiame savo odai kvėpuoti“, – sakė M.Peirone.

Fotolia nuotr./Manikiūras
Fotolia nuotr./Manikiūras

Jokių dietų

Italų požiūrio į maistą negalime lyginti su amerikiečių. Jie kur kas labiau atsipalaidavę. Italės nesuka sau galvos dėl to, valgyto picą, makaronus, ledus, gerti vyną ar ne.

Skirtumas tas, kad italių mėgstamas maistas yra gana paprastas ir visavertis – kuo mažiau visokių padažų. Jų porcijos, palyginti su amerikiečių, yra gana mažos. Kai nėra jokių ribojančių dietų, nėra pagrindo ir kaltinti save už kiekvieną nurytą kąsnį. Toks požiūris labai naudingas italų moterų fizinei ir psichinei sveikatai.

123RF.com nuotr./Makaronai
123RF.com nuotr./Makaronai

Malta kava – odos standumui

Prieš lepindamos savo odą kūno sviestu, italės ją nušveičia. O geriausias šveitiklis – iš natūralių produktų. Tam jos naudoja maltą kavą, kurią sumaišo su kokosų aliejumi. Šis šveitiklis tobulas kojoms, ypač šlaunims. Kavos granulės pašalina negyvas ląsteles, oda tampa švelni, o kokosų aliejus ją puikiai drėkina. Daugelis italių teigia, kad ši procedūra padeda kovoti su celiulitu ir strijomis.

123rf.com nuotr. / Pupelės ir malta kava
123rf.com nuotr. / Pupelės ir malta kava

Šokoladas yra grožio ginklas

Pasak italų modelio, nebijokite mėgautis juoduoju šokoladu. „Endorfinai!“, – priminė M.Peirone. Gabalėlis juodojo šokolado padidina ne tik endorfinų (laimės hormonas), bet ir serotonino (geros nuotaikos hormonas) kiekį. „Linksmas, laimingas veidas visada yra patrauklesnis“, – sakė italė.

123RF.com nuotr./Juodasis šokoladas
123RF.com nuotr./Juodasis šokoladas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius