Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

90-ieji tarp miesto ir gamtos: plaukų stilistikos tendencijos „Atwins“ kolekcijoje SHAPING FUTURE

Aukšto meistriškumo reikalaujantys 3D kirpimai su 90-tųjų prieskoniu, vibruojantys madingų spalvų dažymai ir aktualūs stilistiniai akcentai plaukuose – tai pagrindinės temos, kuriomis naujausioje kolekcijoje SHAPING FUTURE dalijasi kūrybinė komanda „Atwins“.
„Atwins“ kolekcijoja „SHAPING FUTURE“
„Atwins“ kolekcija „SHAPING FUTURE“ / T.Vyšniausko nuotr.
Temos: 2 Plaukai Šampūnas

„Tai, kad nemažai įkvėpimo plaukų stilistikoje semiamės iš architektūros, neturėtų stebinti: juk, vienaip ar kitaip, visos kirpimo formos remiasi geometrija ir tūriais, o modernūs stilistiniai sprendimai kuriami mąstant apie trimates formas ir 3D efektą. Tačiau šįkart savo darbuose atidavėme duoklę labai svarbioms ir visų mūsų ateitį keičiančioms aplinkosaugos, tvarumo, darnaus gyvenimo tendencijoms, todėl urbanistines idėjas papildė gamtiniai motyvai,“ – pasakoja kūrybinės komandos „Atwins“ narė, stilistė Ieva Mašauskienė.

T.Vyšniausko nuotr./„Atwins“ kolekcija „SHAPING FUTURE“
T.Vyšniausko nuotr./„Atwins“ kolekcija „SHAPING FUTURE“

Gyvai „Pelenės“ parodos scenoje kolegoms kirpėjams kūrybinė komanda iš viso pristatė septynis kolekcijos modeliai, kuriuos apjungė gamtos mieste – ir miesto gamtoje – idėjos bei 90-tųjų inspiracija.

„90-tųjų mados estetika sugrįžta su nauja jėga, tik, žinoma, sumoderninta: kvadratinėse plokštumose akcentas tenka tiesei, statikai, ramybei. Tokie kirpimai yra techniškai itin sudėtingi: pakanka nedidelės klaidos, netiksliai parinktų proporcijų, per didelės paliktos plaukų masės ar per aštraus kampo, ir vietoje stilingos šukuosenos turėsite nevaldomą chaosą ant galvos. Kita vertus, taikliai pritaikius tokius kirpimus, pavyzdžiui, garbanotiems ar ilgiems plaukams, gaunamas progresyvus ir išties „ateitį formuojantis“ rezultatas,“ – pastebi „Atwins“ kūrybininkas Anatolijus Pajanok.

T.Viršilo nuotr./„Atwins“ kolekcija „SHAPING FUTURE“
T.Viršilo nuotr./„Atwins“ kolekcija „SHAPING FUTURE“

Gyvas spalvų raibuliavimas

Kaip miestas gyvas savo vidiniu ritmu, tėkme ir dinamika, taip ir „Atwins“ sukurtoje kolekcijoje netrūksta vibracijų, kurios išgaunamos tiek plaukų judesiu, tiek jų tekstūra ir spalviniais dažymo sprendimais. Kuo kirpimas sudėtingesnis, tuo spalvų mirgėjimo mažiau, ir atvirkščiai: stabilaus kvadrato kirpimas, nudažytas viena spalva, virstų tiesiog negyva spalvine dėme, todėl griežtesnėse formose raibuliuoja subtilus spalvinis žaismas ir gyvybė.

„Miesto gamtos pojūtis skleidžiasi per natūralias spalvas, į jas pažvelgus kitaip, per inovatyvumo prizmę: jei pasirenkama vario spalva – tai šalta, su sidabro užuominomis; jei vyriška tamsi, tai tas tamsumas išgaunamas ne tamsesniu tonu, bet spalvos sodrumu. Ir būtinai – žybsintys neoniniai miesto blyksniai žaliosios citrinos ryškumu ar skandinavišku baltumu su mėlynai antracitiniais akcentais. Beje, pastarieji baltuose jaunuolio plaukuose sukurti nudažant pačia tamsiausia paletėje esančia spalva – grynu mėlynu pigmentu, kuriam plaunantis ir šviesėjant, mėlynumas tik ryškės, tad ekstravagantišku efektu bus galima džiaugtis gan ilgai,“ – pasakoja koloristikos technologė, „Atwins“ narė Alvita Vespenderytė.

Į plaukus šiemet įsisuko ir metų spalva Very Pery, varijuojanti įvairiais šiltumo/šaltumo pustoniais ir duodanti skaitmeninį, instagraminį efektą.

Formavimas – raktas į lengvą kasdienybę

Didelį dėmesį pristatydami kolekciją „Atwins“ meistrai skyrė praktiniams niuansams: kaip demonstruojamus sprendimus pritaikyti konkrečiam žmogui ir, ne mažiau svarbu, kaip tam žmogui su jais toliau tvarkytis, formuoti, prižiūrėti.

„Visi kolekcijos šukavimai – natūralūs, neišlaižyti, pritaikyti skubančiam, bet komfortą mėgstančiam miesto žmogui. Pažįstama situacija: „Išėjęs iš salono, atrodžiau puikiai, bet išsiplovęs galvą, to efekto atkartoti nebesugebėjau“? Tokios istorijos turėtų būti praeitis: siekiame parodyti, kaip formuoti plaukus per tą patį laiko tarpą ir taip pat paprastai, kiek namuose užtruktų pats klientas – ir taip, kad bet kuris žmogus pats galėtų nesunkiai viską atkartoti. Štai tuomet kirpimas bus iš tiesų adaptuotas realiam gyvenimui – o ne trumpam efektui scenoje ar salone. Naudojant tinkamas formavimo priemones tą patį kirpimą galima greitai ir lengvai performuoti, „peršokant“ iš vieno įvaizdžio į kitą, atveriant ar paslepiant ryškias nudažytas sruogas, sukuriant maištingo vakarėlio ar solidaus biuro nuotaiką,“ – pastebi „Atwins“ komandos narys Andrius Mašauskas.

T.Viršilo nuotr./„Atwins“ kolekcija „SHAPING FUTURE“
T.Viršilo nuotr./„Atwins“ kolekcija „SHAPING FUTURE“

Meistrai pabrėžia, kad norint dailaus efekto, nepakanka tik išsiplauti ir išsidžiovinti galvą: taikliai pagal profesionalų rekomendacijas parinkti modernūs formavimo produktai padeda akimirksniu sukurti tiek shaggy šukuoseną, tiek dinamiškas garbanas ar trumpus vyriškus šukavimus, kurie, be brūkštelėjimo formavimo pasta ar aliejumi, neteks viso progresyvumo ir išraiškingumo.

Viskas, ko reikia – teisingų instrukcijų ir produktų iš savo meistro: pradedant priežiūros priemonėmis – naudoti aukštos kokybės šampūnus, kondicionierius, kaukes, ir baigiant plaukų apsaugos bei formavimo produktais.

Reikia patarimo, rekomendacijos, veiksmingo produkto konkrečiai jūsų plaukams? Apsilankykite profesionalų sukurtoje Atwins.lt elektroninėje parduotuvėje, gaukite ekspertų konsultaciją ir džiaukitės modernumu savo plaukuose bei lengvesne, stilinga kasdienybe.

T.Vyšniausko nuotr./„Atwins“ kolekcija „SHAPING FUTURE“
T.Vyšniausko nuotr./„Atwins“ kolekcija „SHAPING FUTURE“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius