Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Alternatyva kreminei pudrai – ilgalaikio odos tonavimo procedūra

Tik prieš pusmetį Lietuvoje pradėta atlikti ilgalaikio odos tonavimo procedūra vis dar laikoma naujiena. Ją atliekančių specialistų teigimu, užsienyje ši procedūra jau lenkia permanentinį makiažą, ją darosi ne tik moterys, bet ir vyrai. Taip pat ji laikoma alternatyva kreminei pudrai, kuria siekiame sulyginti veido odos atspalvį ir paslėpti trūkumus. Taigi kam ji skirta ir koks jos poveikis?
Veido oda
Veido oda / 123RF.com nuotr.

Galima atlikti tik odos paviršiuje

„Ilgalaikio odos tonavimo procedūra yra gydomoji, skaistinamoji, išlyginanti veido odos spalvą. Ji skirta tiems, kurių veido oda turi randelių, pigmentinių dėmių, yra pažeista aknės, pasižymi aktyvesniu raudoniu ir pan.“, – sako „Ilgalaikio grožio“ klinikos įkūrėja, permanentinio makiažo specialistė Liucija Penkauskienė.

Asmeninio archyvo nuotr./Veido oda prieš ir po procedūros
Asmeninio archyvo nuotr./Veido oda prieš ir po procedūros

Ji įspėjo, kad tai nėra intervencinė procedūra, o jei kas nors ją atlieka būtent taip, gero nelaukite.

„Ši procedūra atliekama naudojant specialų odos atspalviui pritaikytą serumą, taip pat specialų aparatą, kuriuo tas serumas įmasažuojamas į veido odą. Daug kas mano, kad tai daroma aparatu su adatomis, tačiau jų čia nėra. Manydami, kad serumas yra leidžiamas, daug kas bijo šios procedūros, nes serumo sudėtyje yra titano oksido, kuris užsilaiko odoje. Būtent dėl šios priežasties serumo negalima leisti, visa procedūra atliekama tik odos paviršiuje.

Tiesa, „Youtube“ ar „Instagram“ galima pamatyti, kaip ši procedūra atliekama naudojant adatas – deja, taip atliekama ji tikrai negali būti ir po kelerių metų turėtų išlįsti to padariniai“, – teigė specialistė.

Atsirado Korėjoje, populiarėja Europoje

Apie valandą trunkančią procedūrą sudaro daugiau dalių: naudojamas specialus gelis, putos, serumas, atsižvelgiant į žmogaus odos problematiką, tuomet pagrindinis serumas, apie kurį ir kalbėjo specialistė, o procedūra užbaigiama kauke. Nesvarbu, kurioje veido vietoje yra dėmelių, randelių, procedūra atliekama visam veidui, išskyrus paakių zoną.

Asmeninio archyvo nuotr./Veido oda prieš ir po procedūros
Asmeninio archyvo nuotr./Veido oda prieš ir po procedūros

Ji kilusi iš Korėjos, ten ji propaguojama jau porą metų. „Korėjiečiams veido oda yra viskas, todėl labai stengiasi, kad ji būtų kuo skaistesnė, šviesesnė. Dabar ši procedūra populiarėja ir Europoje, yra labai populiari Rusijoje. Pas mus ją kol kas darosi tik moterys, o kiek tenka bendrauti su kolegomis iš užsienio šalių, ji ten populiari ir tarp vyrų“, – sakė pašnekovė.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Ištrūkti iš korseto“: korėjietės atsisako tobulo makiažo ir naikina kosmetikos priemones

Koks teigiamas ir galimas neigiamas poveikis?

Paklausta, kaip atrodo veido oda po procedūros, L.Penkauskienė teigė, odos atspalvis pašviesėja, oda paskaistėja, nes į serumą įeina ir odą skaistinančių priemonių, pavyzdžiui, vitaminas C.

„Po šių procedūrų veido oda atrodo lygesnė, skaistesnė ir sveikesnė, tad natūraliai pakinta jos atspalvis ir atrodo, lyg būtų padengta pudra“, – teigė permanentinio makiažo meistrė.

Pasak jos, poveikis matomas jau po pirmo karto. Kiek procedūrų reikės, priklauso nuo kiekvieno odos būklės, tačiau daugiausia galima atlikti keturias kas mėnesį. Vėliau užtenka kas pusmetį grįžti korekcijos.

Kokie galimi neigiami šios procedūros padariniai? „Jei procedūra atliekama naudojant adatas, esu tikra, kad efektas bus neigiamas. Jei atliekama paviršiuje, kaip ir priklauso, labai abejoju, kad galėtų būti kokių nors kontraindikacijų. Tikrai labai daug domiuosi šia procedūra, neteko girdėti nei skundų, nei blogų atsiliepimų“, – tvirtino specialistė.

Po šių procedūrų veido oda atrodo lygesnė, skaistesnė ir sveikesnė, tad natūraliai pakinta jos atspalvis ir atrodo, lyg būtų padengta pudra.

Geriau daryti šaltuoju metų laiku

Pašnekovės teigimu, saulė didelės įtakos šiai procedūrai neturi. Tiesiog savaitę po jos rekomenduojama vengti saulės vonių. Vis dėlto ji pataria, kad tokias veido procedūras, kaip ir rūgštines, geriau atlikti šaltuoju metų laiku, kai saulės mažiau.

Po procedūros nereikia lindėti namie, veidas, specialistės teigimu, kiek parausta, tačiau raudonis nuslūgsta per porą valandų. Iš pradžių siūloma naudoti specialias priemones – atstatomąjį (kad regeneruotų odą) ir maitinamąjį (kartais po procedūros veidas šerpetoja) kremą, vėliau žmogus gali naudoti įprastas veido odos priežiūros priemones. Specialistė įspėja: jei po procedūros naudosite rūgštines priemones, efektas greičiau dings.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius