Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsikratyti antsvorio niekada nesvajojęs kaunietis per 4 mėnesius atsikratė 40 kg

Kaunietis Renatas Šapoka vos prieš keturis mėnesius svėrė 147 kg. Dėl didelio antsvorio 39-erių kaunietis niekada nesiskundė sveikata, nejautė ypatingo fizinio ar psichologinio diskomforto, neturėjo kompleksų. Todėl Renatas tikrai nėra vienas tų, kurie nuolat apsėsti minčių apie svorio metimą ir bando tai padaryti įvairiausiais būdais. Ši sėkmės istorija yra žmogaus, kuris 40 kg atsikratė savo tvirtos valios ir noro gyventi lengviau bei aktyviau dėka. Renatas sako, kad šiandien svarstyklių fiksuojami 107 kg nebus mažiausias skaičius jo istorijoje.
Renatas, atsikratęs nereikalingų kilogramų
Renatas, atsikratęs nereikalingų kilogramų / Projekto partnerio nuotr.

Lieknėti nusprendė impulsyviai

Ar 147 kilogramai buvo 182 cm ūgio kauniečio svorio rekordas? „Nežinau, bet manau, kad arti to“, – sako R.Šapoka. Dar studijuodamas Renatas buvo išvykęs į JAV, kur tris mėnesius dirbdamas po 17-18 val. per parą buvo numetęs keliolika kilogramų. Tai vienintelis svorio sumažėjimo epizodas jo gyvenime, tačiau tąkart svoris krito dėl itin didelio fizinio krūvio.

Nors savo senelius kaunietis mena lieknus, tačiau jo tėvai buvo apkūnūs. Dėl antsvorio R.Šapoka niekada nesijautė blogai, tačiau vieną dieną ėmė ir nusprendė sulieknėti. „Gal tik praėjusią vasarą kopdamas į Tatrus pajutau, kad sunku, – pasakoja Renatas. – Tačiau tai tikrai netapo priežastimi svarstyti apie svorio metimą. Negaliu pasakyti, kas buvo tas lašas, paskatinęs apsispręsti. Tiesiog sugalvojau numesti svorio ir ėmiau ieškoti informacijos. Dvylika kilogramų atsikračiusio bičiulio rekomendacija paskatino pasidomėti „Nutriless“ produktais, nutariau pamėginti ir įsigijau jų lieknėjimo startui“.

Projekto partnerio nuotr./Renatas, prieš pradėdamas mesti svorį
Projekto partnerio nuotr./Renatas, prieš pradėdamas mesti svorį

„Pirmąsias dvi savaites vartojau vien „Nutriless“ kokteilius ir sriubą, – dalijasi įspūdžiais Renatas. – Juos valgiau 5 kartus per dieną, tik per pietus suvalgydavau salotų su fetos sūriu ar gabalėliu vištienos, jautienos, veršienos. Papildomai gėriau medžiagų apykaitą skatinančią arbatą“. Po mėnesio svarstyklės rodė minus 12 kilogramų. „Nesakau, kad pirmasis etapas buvo lengvas, tačiau jo metu pavyko pakeisti mitybos įpročius, – sako kaunietis. – Remdamasis savo patirtimi manau, kad 50 procentų sėkmingo lieknėjimo lėmė mano paties valia, 40 procentų – pakeista mityba ir 10 procentų – didesnis fizinis aktyvumas“.

Renatas atviras – sunkiausia buvo ištverti pirmąsias savaites. Vyro pildytame dienoraštyje matyti, kad šiuo laikotarpiu netrūksta ir paties vyro „sąžine“ įvardintų nukrypimų nuo užsibrėžto kelio: „čipsai, šokoladas, riešutai“, „daug varškės“, „daug kavos“, „butelis alaus“, „kotletai vakare“ – šie įrašai tik patvirtina, kad klysti žmogiška, bet svarbiau, kad šie nuklydimai nenubraukia pasiekto rezultato ir nesustabdo einant į priekį.

R.Šapoka stebėjosi, kad nuo palyginti mažo maisto kiekio – 200 ml sriubos ar kokteilio – jis ilgokai jausdavosi sotus. „Man patiko, kad jaučiausi gerai – netrūko jėgų, nesijaučiau nusilpęs nei psichologiškai, nei fiziškai“, – lieknėjimo patirtimi dalijasi vyras.

Kaunietis savo dienotvarkėje neieškojo papildomo laiko sportui. Aplinkybės lėmė, kad pastaruoju metu jam tenka dirbti daugiau fizinio darbo. Bet pajutęs, kad fizinio krūvio nepakanka, jis pasistengia rasti aktyvesnės veiklos, pavyzdžiui, apsilankyti baseine.

Kilogramai tirpsta ir toliau

Baigęs pirmąjį etapą Renatas pakoregavo kasdienę savo mitybą – visiškai atsisakė bulvių, duonos, „beveik visiškai“ – alaus. „Neatsisakiau mėsos, valgau jos, bet nedidelėmis porcijomis, – pasakoja jis. – Mėsą renkuosi keptą ant grilio, neapvoliotą džiūvėsėliuose. Šašlyko suvalgau kelis gabalėlius, o ne visą iešmą. Būtinai valgau daug daržovių“. Šapokų šeimoje auga keturi vaikai, tačiau keisti jų mitybos Renatas nesirengia: „Jeigu pats nevalgau, tai nereiškia, kad kitiems neduodu“.

Jis prisipažįsta neturėjęs tikslo per tam tikrą laiką atsikratyti konkretaus skaičiaus kilogramų. „O šiandien galiu tik džiaugtis, kad mano gyvenimo būdas pasikeitęs iš esmės, – sako Renatas. – Kokteilį visada turiu su savimi, kartais, kai pritrūkstu laiko pavalgyti, išgeriu jį, tačiau tai darau labiau svoriui kontroliuoti, o ne mažinti“.

Kadangi su nauju gyvenimu būdu ir toliau tirpsta Renato kilogramai, jis tikisi, kad iki metų pabaigos pavyks pasiekti 88-89 kilogramų svorį ir jį išlaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius