-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bikinio zonos depiliacija: tai, ko norėjote paklausti

Nors orai ir nekokie, dabar puikus metas pagalvoti apie bikinio zonos depiliaciją. Pirmiausia todėl, kad to nereikia daryti prieš pat atostogas – iki jų reikia bent poros seansų. O antra, jei niekada to nedarėte, natūralu, kad turite daugybę klausimų, kuriuos reikia aptarti.
Mergina, vilkinti maudymosi kostiumėlį
Mergina, vilkinti maudymosi kostiumėlį / Vida Press nuotr.

Ar „vaizdas“ išgąsdins specialistę?

Ne. Patikėkite, specialistės mačiusios visko – ir atžalynų, ir miškų, ir girių. Juk tai jų pragyvenimo šaltinis. Tad baimintis, kad plaukelių daug, ar jie auga ten, kur, jūsų manymu, neturėtų augti, neverta.

Ir dėl tokios priežasties nereikia prieš bikinio zonos depiliaciją visko nuskusti – plaukeliai bus per trumpi, kad pavyktų pašalinti juos su šaknimis. Be to, didesnė tikimybė, kad plaukai įaugs, – tai neestetiška ir skausminga.

Jei tai darote ne pirmąkart, atminkite, kad tarp depiliacijos procedūrų turi praeiti 3–4 savaitės, kad plaukeliai spėtų ataugti.

Vida Press nuotr./Depiliacija vašku skausminga, bet ilgalaikė
Vida Press nuotr./Depiliacija vašku skausminga, bet ilgalaikė

Ar labai skaudės?

Taip – depiliacijos vašku esmė yra ištraukti plauką su visu svogūnėliu. Skauda tuo metu, kai plaukeliai yra išraunami. Yra keli būdai, kaip tą skausmą sumažinti. Tikrai nežadame, kad nejausite nieko, tiesiog pasistenkite nusiraminti. Likus 20–30 minučių iki procedūros, galite pamėginti išgerti skausmą malšinančių ir uždegimą slopinančių vaistų.

Geriausias laikas atlikti bikinio depiliaciją – kelios dienos po menstruacijų. Oda būna mažiausiai jautri.

Taip pat nedarykite tokių procedūrų prieš mėnesines ar jų metu – ne dėl to, kad tai neįmanoma, nes viskas įmanoma, tiesiog tokiu metu oda būna jautresnė nei įprastai, dėl to net paprasta depiliacija skustuvu gali sudirginti odą. Ką jau kalbėti apie depiliaciją vašku.

Beje, geriausias laikas atlikti bikinio depiliaciją – kelios dienos po menstruacijų. Oda tuomet būna mažiausiai jautri.

Ar odą išbers, niežtės?

To pasitaiko, jei, kaip minėjome, odos depiliacija atliekama netinkamu ciklo metu. Taip pat priklauso nuo specialistės įgūdžių ir nuo vaško, kurį naudoja. Kreipkitės į tokią, kuri naudoja kuo natūralesnius produktus.

Fotolia nuotr./Bikinio depiliacija darosi nebemadinga?
Fotolia nuotr.

O kaip dėl braziliškos depiliacijos?

Jei norite, kad specialistė pašalintų absoliučiai viską, teks apsiprasti su faktu, kad būsite iki pusės nuoga. Šalinant plaukelius tik nuo šonų ir viršaus, dažniausiai leidžiama mūvėti popierines kelnaites ar net savo.

Nesijaudinkite, jei darydama brazilišką bikinio depiliaciją specialistė paprašys kaip nors neįprastai pasikreipti – to reikia, kad visi plaukeliai būtų pašalinti.

Kaip pasiruošti pirmai depiliacijai?

Jei turite pažįstamų, kurios jau yra dariusios tokią depiliaciją ir buvo patenkintos rezultatu, kreipkitės į tą saloną/specialistę. Taip pat galite pasiskaityti rekomendacijų internete. Pasidomėkite, ar specialistė nesinaudoja ta pačia mentele vaškui užkabinti – tai nehigieniška.

Karštis stimuliuoja plaukelių augimą, todėl parą po depiliacijos patariame vengti karštos vonio, pirčių, sunkaus fizinio krūvio.

Likus bent savaitei iki depiliacijos, nedepiliuokite tos zonos – reikia, kad plaukeliai šiek tiek paaugtų. Išvakarėse galite švelniai pašveisti tą zoną šveitikliu, kad pašalintumėte negyvas odos ląsteles. Tik po to netepkite drėkinamasiais kremais ar aliejais, nes gali būti sunkiau pašalinti plaukelius.

Beje, karštis stimuliuoja plaukelių augimą, todėl parą po depiliacijos patariame vengti karštos vonio, pirčių, sunkaus fizinio krūvio ir visko, kas paskatintų kūną užkaisti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius