Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Bikinio zonos puošybos mados Lietuvoje: nuo tatuiruočių iki spalvingų šukuosenų

Nors bikinio zonos depiliacija šiais laikais yra visiems įprasta ir normali procedūra, šią vietą papuošti laikinomis tatuiruotėmis ar šukuosenomis išdrįsta toli gražu ne kiekviena. O ypač lietuvė. Jau 15 metų Lietuvoje bikinio dizainu užsiimanti kosmetologė Inga Raudienė tikina, kad būtent dėl ypač konservatyvių mūsų moterų ši sritis šalyje taip ir neišpopuliarėjo. Tačiau tos, kurios išdrįsta išbandyti, pasak jos, pradžiugina ne tik save, bet ir savo antrąsias puses.
Bikini
Bikini / 123RF.com nuotr.

Laikinos tatuiruotės ar blizgučiai ant kūno pastaruoju metu yra ypač populiaru per šventes ar festivalius, tačiau dizainas bikinio zonoje yra retai girdimas, o kitiems gal išvis negirdėtas dalykas.

Kaip sako medicinos kosmetologė, tarptautinės akademijos „Beauty & You“ savininkė bei lektorė Inga Raudienė, panašu, kad tai yra viena procedūrų, apie kurias lietuvės nepuola girtis draugėmis, anaiptol – kuklinasi ir patirtimi pasidalija tik su partneriu – taip kalbos ir neplinta iš lūpų į lūpas.

Ir iš tiesų, dar prieš kelerius metus internete buvo galima rasti ne vieną akciją, kviečiančią išbandyti bikinio zonos puošybą, dabar – grožio salonai šia tema tyli, skelbia suteikiantys tik įprastą depiliaciją.

„Paprastai grožio salonai tam neturi laiko, čia vyksta konvejeris. O patys kosmetologai šią procedūrą siūlo tik savo artimam klientų ratui, todėl ne visi apie tai ir sužino.

Labai gaila, kad Lietuvoje tai dar taip nepopuliaru. Moterys kuklinasi apie tai kalbėti, bijodamos, ką kiti apie jas pagalvos. Tačiau pastebiu, kad bet kuriuo atveju viskas krypsta į gerąją pusę, po truputį mada ateina ir įsitvirtina čia“, – YPATINGOS pasakojo I.Raudienė.

Asmeninio albumo nuotr./Inga Raudienė
Asmeninio albumo nuotr./Inga Raudienė

Prieš 15 metų kosmetologiją studijavusi moteris bikinio zonos dizainą atrado visai netyčia. Tuo metu į paskaitas atvykusi latvių kompanija atvežė parodyti, kaip atliekama kūno puošyba: „Tada ir pagalvojau – jei jau priemonės tinka kūnui, kodėl netiktų bikinio sričiai? Ėmiau eksperimentuoti su savo klientėmis ir tai pasiteisino – joms labai patiko.“

Bikinio zonoje – tatuiruotės, blizgučiai ar net įvairiaspalvės šukuosenos

Kadangi klientės ir jų antrosios pusės liko patenkintos bikinio dizainu, Inga į rengiamus depiliacijos mokymus įtraukė ir šią procedūrą. Pasak kosmetologės, bikinio zonos puošybą pačiai moteriai atlikti būtų sunku, tai už ją turi padaryti meistras.

„Ši procedūra yra tikras ritualas – reikalingos ne tik specialios priemonės, kurių šiaip parduotuvėje neįsigysi, bet ir turi būti tinkamai atlikta depiliacija“, – tikina ji.

Pasipuošti ir pradžiuginti save bei savo partnerį moterys gali keliais skirtingais būdais.

Bikinio zonos puošybą sudaro keletas būdų: galime puošti chna dažais, blizgučiais ir svarovskio kristalais, laikinomis tatuiruotėmis.

„Bikinio puošybą sudaro keletas būdų: galime puošti chna dažais, blizgučiais ir svarovskio kristalais, laikinomis tatuiruotėmis. Visa tai daroma ant švarios odos po depiliacijos“, – pasakojo kosmetologė.

Galima susikurti ir šukuoseną: „Darydami bikinio šukuoseną, formuojame plaukelius ir juos dažome. Čia reikia turėti pakankamai vešlų bikinį.“

„Beauty&You Professional academy“ nuotr./Bikinio srities dizainas
„Beauty&You Professional academy“ nuotr./Bikinio srities dizainas

Pasak I.Raudienės, pastaroji paslauga yra mažiau populiari, nes išauga procedūros laikas ir kaina.

„Bikinio dizaino kainos priklauso nuo naudojamų priemonių. Blizgančios tatuiruotės gali kainuoti nuo 15 iki 30 eurų. Tačiau reikia skaičiuoti, kad dar kainuos ir pati depiliacija, kurios kaina gali svyruoti nuo 20 iki 50 eurų. Geriausia, kad ją atliktų tas pats meistras, tuomet dizainas tikrai atrodys gražiausiai“, – tikina ji.

Paprastai pati procedūra atliekama nuo 15 minučių iki pusvalandžio. „O kadangi procedūrų kainos nėra labai didelės, grožio salonai to atsisako, nes tai paprasčiausiai ne visada apsimoka. Be to, reikia turėti ir meninę gyslelę – reikia pasitelkti fantaziją, kaip nori nupiešti. Todėl mano didžioji dalis mokinių yra užsieniečiai. Kitose šalyse tai kur kas populiariau.“

„Beauty&You Professional academy“ nuotr./Bikini dizainai
„Beauty&You Professional academy“ nuotr./Bikini dizainai

Nuo „Playboy“ zuikučio iki „Nike“ ženklo

Pasak Ingos, ji yra sulaukusi įvairiausių moterų su įvairiausiais prašymais. Ateina ir 18-metės, o vyriausia, kurią buvo priėmusi – 55-erių moteris. Pastaroji pageidavo laumžirgio tatuiruotės.

Dėl procedūros pas Ingą ateina ir 18-metės, o vyriausia, kurią buvo priėmusi – 55-erių moteris. Pastaroji pageidavo laumžirgio tatuiruotės.

„Kai klientė ateina norėdama bikinio zonoje širdelės, „Playboy“ zuikučio ar drugelio, procedūra atrodo taip: su pieštuku nusipaišius formą, pagal ją nudepiliuojame likusius plaukelius. Tuomet visa tai nudažome antakių dažais, o jei norisi kitokių spalvų nei juoda ar ruda, naudojame plaukų dažus. Čia galime priklijuoti ir svarovskio kristalus ar blizgučius. Pavyzdžiui, jei būna „Playboy“ zuikutis – jį darome juodą ir vietoje akies klijuojame kristalą“, – vardino I.Raudienė.

Kosmetologė tikina, kad daugiausiai sulaukia moterų, prašančių blizgančios tatuiruotės – populiariausi yra laumžirgio, katinėlio, drugelio, voro, gėlyčių, širdelės piešinėliai: „Ant odos užtepus specialius klijus, pagal trafaretą barstome blizgučius. Tai atrodo kaip tikra tatuiruotė, bet ji dar ir žėri.“

„Beauty&You Professional academy“ nuotr./Bikini dizainai
„Beauty&You Professional academy“ nuotr./Bikini dizainai

„Kai kurios net atsineša sau kažką svarbaus simbolizuojančius ženklus, piešinėlius ir paprašo tai perkelti į bikinio zoną. Pavyzdžiui, vienai klientei labai patiko „Nike“ ženklas, tai tokią šukuoseną darėme net kelis kartus“, – pasakojo Inga.

Vienai klientei labai patiko „Nike“ ženklas, tai tokią šukuoseną darėme net kelis kartus.

I.Raudienė prisipažįsta, kad kartais tenka moteris ir atkalbinėti: „Būna, kad klientės sugalvoja tatuiruotę pasidaryti per visą bikini. Tačiau tuomet bandau jas perkalbėti, kadangi tai visgi yra laikinas dalykas, ir mes turime pasirinkti saugias zonas, kur tą daryti. Dažniausiai tai būna bikinio srities šoninės dalys, kurios nei dėl apatinių per daug nenusitrintų, nei lytinių santykių metu. Jei norime papuošimą išlaikyti ilgiau, tą vietą reikia pasaugoti.“

Paprastai tatuiruotės ar šukuosenos bikinio zonoje laikosi nuo penkių dienų iki mėnesio. Anot Ingos, jei moters oda sausesnė – laikysis geriau, jei riebesnė, klientė daug sportuoja, laikysis trumpai – tai progai, ir viskas.

Idėja pirmai jaunųjų nakčiai ar mergvakariams

Papuošti bikinio zoną dažniausiai moterys skuba prieš joms ypatingas šventes. Šią procedūrą klientės darosi savo pirmajai vestuvinei nakčiai, Valentino dienai, metinių progai, kartais kosmetologės kabinetas tampa viena iš mergvakario šventės stotelių. Tačiau nebūtinai moterys tai daro tik dėl vyro – pasak Ingos, dažna sako, jog joms pačioms tai labai gražu.

„Būna taip, kad po pirmą kartą atliktos procedūros moterys ateina besidžiaugiančios, kad staigmena labai patiko jų partneriui, kitos pasibando laikiną tatuiruotę ir nusprendžia toje zonoje pasidaryti tikrą“, – sako I.Raudienė.

Pasak kosmetologės, bikinio dizainas Lietuvoje populiarus tik tarp moterų, vyrai to nesidaro: „Jie dar konservatyvesni. Kiek žinau, depiliacijas darosi, bet apskritai yra labai mažai meistrų, kurie tuo užsiimtų. Jeigu jie jau nori ką nors daryti bikinio zonoje, tai tada išsitatuiruoja tikrą tatuiruotę.“

Bet kuriuo atveju, Inga tikina, kad moterys privalo reguliariai darytis depiliaciją – nesvarbu, su dizainu ar be. „Tai yra paprasta higiena. Jos turime laikytis visos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius