Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Mezoterapija – pavargusiai odai atgaivinti ir raukšlėms palyginti

Sotus ir siautulingas žiemos švenčių laikotarpis palieka ne tik puikius prisiminimus visiems metams, tačiau ir nuovargio žymes veide. Šaltuoju sezonu mūsų oda kenčia ir nuo temperatūrų skirtumo – lauke žvarbu, o patalpose oras šiltas ir sausas. Šios priežastys gali lemti matomus veido odos pakitimus – išsausėjimą, papilkėjimą, raudonį, skaistumo praradimą, netolygią spalvą, raukšleles.
Moteris tepasi kremu
Moteris / Vida Press nuotr.

Būtinas kokybiškas laikas sau

Klinikos „Grožio chirurgija“ gydytojos dermatovenerologės Eglės Drukteinienės teigimu, kadangi šaltą žiemą mažiau laiko praleidžiame gryname ore, o dažnai jaučiame ir vitaminų trūkumą, oda turime pasirūpinti papildomai, rašoma pranešime spaudai.

„Šaltuoju sezonu rekomenduoju atlikti odą gaivinančias ir jos drėgmę atkuriančias procedūras. Šis sezonas puikiai tinka odai drėkinti, nes po adatinių procedūrų patariama savaitę vengti kaitrios saulės, o šaltuoju laikotarpiu tai padaryti nesunku“, – šypsosi gydytoja.

Mezoterapija yra paprasčiausia ir mažiausiai invazinė procedūra, atliekama siekiant atgaivinti suglebusią, sausą, papilkėjusią arba riebią, porėtą odą.

Specialistė pabrėžia, kad mezoterapija yra paprasčiausia ir mažiausiai invazinė procedūra, atliekama siekiant atgaivinti suglebusią, sausą, papilkėjusią arba riebią, porėtą odą. „Ši procedūra pasitelkiama ir siekiant palyginti raukšles, sumažinti paakių patamsėjimą ir maišelius po akimis“, – priduria E.Drukteinienė.

„Atliekant mezoterapijos procedūrą į probleminės vietos odą sušvirkščiamos biologiškai aktyvios medžiagos, skatinančios odos atsinaujinimą. Tai pacienčių pamėgta procedūra, nes ją atlikus pastebimas tik trumpalaikis paraudimas, o akivaizdus rezultatas pastebimas jau po 2 ar 3 procedūrų. Priklausomai nuo odos tipo ir būklės, amžiaus, procedūros poveikis jaučiamas iki pusmečio“, – teigia E.Drukteinienė.

Laikui bėgant efektas tik ryškėja

Pasak gydytojos, pacientai, itin vertinantys natūralumą, mielai renkasi trombocitais praturtintos plazmos (PRP) injekcijas. „Šiai procedūrai naudojamas nedidelis kiekis paties paciento kraujo: specialiu metodu atskiriami baltieji ir raudonieji kraujo kūneliai, paliekant išgrynintą kraujo plazmą su trombocitais, kurių kiekis yra kelis kartus didesnis, nei paprastai būna kraujyje. Procedūra ypatinga – tai visiškai natūralus metodas, atjauninantis ir atgaivinantis odą be chirurginės intervencijos“, – pasakoja E.Drukteinienė.

Gydytoja pabrėžia, kad veide matomi nuovargio požymiai – tai ilgalaikio streso, skubėjimo, žalingų įpročių padarinys. „Natūrali PRP procedūra veiksmingai pagerina veido odos būklę, padeda panaikinti ar sumažinti randus ir pigmentines dėmes, užpildyti gilesnes raukšles, gydyti aknę, rožinę ir net plaukų slinkimą. Procedūra skatina audinių atsinaujinimą, todėl oda natūraliai atjaunėja, tampa skaistesnė ir stangresnė. Ši procedūra – investicija į ateitį, nes laikui bėgant rezultatai tik ryškėja“, – patirtimi dalijasi specialistė.

Fotolia nuotr./Mezoterapija.
Fotolia nuotr./Mezoterapija.

Skaisčią odą išsaugoti padės prevencija

„Jei oda riebi, o poros linkusios kimštis, arba veido odoje pastebimas nuovargį bylojantis papilkėjimas, suglebimas ir smulkios raukšlelės, bet invazinei procedūrai vis nesiryžtate, pastebimą efektą galima pasiekti ir atliekant cheminį veido odos pilingą. Per procedūrą suardomi ryšiai tarp paviršinių odos ląstelių, jos atsisluoksniuoja, todėl oda greičiau atsinaujina, gerėja jos struktūra“, – pataria E.Drukteinienė.

Gydytoja pabrėžia, kad specialistas procedūros intensyvumą ir reikiamas priemones pritaiko atsižvelgiant į kiekvieno paciento odos tipą ir norimas išspręsti problemas.

„Pacientai džiaugiasi, kad rezultatas pastebimas praėjus vos 3 ar 4 dienoms po procedūros – oda tampa pastebimai lygesnė, skaistesnė, jaunatviškesnė, mažiau kemšasi poros, todėl mažėja ir spuogelių. Procedūra gali būti atlikta ir prevenciniais, ir odos ligų gydymo tikslais“, – teigia specialistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius