-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėvint apsaugines kaukes išsausėjo veido oda? Padėti gali tinkamas kremas

Daugiau laiko praleidžiant su apsauginėmis veido kaukėmis, žmonės skundžiasi paūmėjusiomis įvairiomis odos problemomis. Vaistininkai sako, kad visa tai galima lengvai sušvelninti tinkamai prižiūrint veido odą ir savo rutiną papildant skubios pagalbos priemonėmis, tokiomis kaip serumai ar esencijos, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Moteris susirūpinusi veido oda
Moteris susirūpinusi veido oda / 123RF.com nuotr.

Apsauginėms kaukėms tapus naujos realybės atributu, daug žmonių praleidžia po keletą valandų ar net visą darbo dieną jas dėvėdami, todėl dažnai skundžiasi sudirgusia, jautresne oda.

„Tie, kas turi problemišką odą, visos problemos tik paūmėja. Jeigu jūsų oda sausa, ji dar labiau išsausėja, jeigu turite polinkį į aknę, tai sustiprėja“, – sako „Eurovaistinės“ vaistininkė Jovita Juodsnukytė.

Dėvint apsaugines kaukes pirmiausia svarbu papildomai nebedirginti veido odos. Farmacijos specialistė sako, kad, jeigu tik turite galimybę, dėvėdami apsaugines kaukes venkite stipriai maskuojančių makiažo pagrindų, kurie apsunkina veidą ir dar labiau užkemša poras, geriau tiesiog paryškinkite akis ir papildomai neapsunkinkite odos.

Taip pat rekomenduojama atsakingai lepintis saule, kuri dažnai prisideda prie problemų paūmėjimo, todėl specialistai rekomenduoja nepamiršti naudoti apsaugos nuo saulės priemonių, nes antraip saulės spinduliai gali tik pasunkinti apsauginių kaukių sukeltas problemas.

Apsauginės veido kaukės gali paskatinti ne tik padidėjusį veido odos jautrumą, bet ir uždegiminius procesus. Tiems, kurių veido oda riebesnė, gali kimštis poros, imti formuotis spuogeliai, todėl naudinga naudoti antibakterines priemones, kurios tai slopintų.

Teisingi žingsniai

Kiekvienas žmogus turėtų turėti įprastą savo odos priežiūros rutiną: prausiklį, serumą, kremą, o ekstra situacijomis, kai odą sudirgina saulė ar kaukė, ją papildyti raminančiomis, drėkinančiomis priemonėmis.

SVR mokymų vadovė Eglė Viederienė sako, kad odai sudirgus geriausia naudoti raminamąsias priemones, nesirinkti stipriai maitinančių ir odą apsunkinančių priemonių, naudingos gelinės struktūros priemonės, tokiu atveju taip pat tinka tonikai ar serumai.

Taip pat renkantis priemones dėl kaukių išsausėjusiai odai, E.Viederienė rekomenduoja sudėtyje ieškoti drėkinamųjų medžiagų, pavyzdžiui, niacinamido, dar žinomo kaip vitaminas B3.

„Ši medžiaga puikiai tinka jautriai, dirgliai odai, ji sustiprina apsauginį odos barjerą ir ramina odą, be to, priemonės, kuriose jos koncentracija yra didesnė, pasižymi antibakteriniu poveikiu“, – sako specialistė.

Esant jautriai odai kelis kartus per savaitę rekomenduojama naudoti kaukę, naudinga, kad jos sudėtyje taip pat būtų vitamino B3. E.Viederienė veido kaukes rekomenduoja naudoti vakare, kai oda yra švari, ruošiasi ilsėtis, nes tada ji geba pasisavinti naudingus ingredientus.

Maži, bet svarbūs žingsniai

Pasitepus veido kremu vaistininkė rekomenduoja palaukti 5–10 minučių ir tik tada užsidėti apsauginę kaukę, antraip priemonė susigers į kaukės medžiagą, o ne veido odą. Jeigu veido oda yra problemiška galima tepti veido kremu kiekvieną kartą nusiėmus apsauginę kaukę.

Svarbu nepamiršti, kad tinkama veido priežiūra po kauke svarbi ne tik moterims, bet ir vyrams, jiems vaistininkė taip pat rekomenduoja tepti odą kremu, prieš dėvint apsauginę kaukę.

Vis dėlto, jeigu pastebite prasidėjusią alergiją, lengvu atveju, rekomenduojama pasikonsultuoti su vaistininku, nes jums gali prireikti gydomųjų priemonių. Jeigu kilusi alergija yra stipresnė, J.Juodsnukytė rekomenduoja kreiptis į gydytoją.

5 žingsniai, kaip rūpintis veido oda po kauke:

1. Grįžę namo nusiimkite kaukę, nusiplaukite rankas.

2. Nuprauskite veidą su įprastu prausikliu.

3. Patepkite veidą serumu, o tada – veido kremu.

4. Vakare palepinkite odą veido kauke.

5. Kitą dieną, prieš užsidėdami apsauginę veido kaukę, pasitepkite veido kremu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius