Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Didžiausios odos priežiūros klaidos: sendinate odą anksčiau laiko

Žinoma, visos rūpinamės savo oda, tačiau ar darome tai teisingai? Nesvarbu, kiek manote žinančios, galbūt turite kelis blogus įpročius, kurie trukdo pasiekti geriausią veido (ir kūno) odos būklę. Štai didžiausios klaidos, kurių, pasak dermatologės, turėtumėte vengti, ir ką daryti, kad ištaisyti jų žalą.
Moteris su akiniais
Moteris su akiniais / 123RF.com nuotr.

1 klaida: per dažnas valymas

„Žmonės mano, kad kuo dažniau plauname veidą, tuo mažesnė aknės tikimybė, tačiau dažniausiai, taip nėra, – sako Vivian Shi, medicinos mokslų daktarė, dermatologė ir Arizonos universiteto docentė. – Kai nuolat plaunate veidą, veido prausiklyje esantis muilas nuplauna viršutinį odos riebalų sluoksnį ir taip išprovokuoja didesnį riebalų išsiskyrimą, o tai, savo ruožtu, gali užkišti poras ir sukelti inkštirus.“

Jei norite palaikyti odos balansą, ji rekomenduoja veido odą plauti du kartus per dieną ir pasitepti drėkinamuoju kremu.

2 klaida: akių zonos trynimas

Neturime nieko prieš raukšleles nuo juoko, tačiau plonos odos aplink akis trynimas ir tampymas gali priversti ją pasenti anksčiau laiko.

Norėdamos nuvalyti makiažą be smarkaus akių trynimo, makiažo valikliu sudrėkintą vatos gabaliuką palaikykite ant akių voko apie 30 sekundžių ir švelniai nuvalykite.

Vida Press nuotr./Pavargusios akys
Vida Press nuotr./Pavargusios akys

Paakių odos kremą taip pat tepkite švelniai: tiesiog tapšnokite ją bevardžiu pirštu, kadangi jis silpnesnis už kitus. Tapšnokite tol, kol kremas susigers į odą.

3 klaida: neteisingų produktų parinkimas pagal odos tipą

Nors ir norisi paišdykauti su milijonu siūlomų produktų, geriausia naudotis priemonėmis, skirtomis jūsų odos tipui, kadangi jūsų odai jos duoda tai, ko jai reikia. Jei jūsų oda sausa, naudokitės drėkinamosiomis priemonėmis. Jei esate linkusi į spuogus, ant produktų etikečių ieškokite ingredientų, padedančių išvengti aknės, tokių kaip salicilo rūgštis.

Lepinkite savo odą bekvapiais veido valikliais ir drėkinamaisiais kremais, neturinčiais šiurkščių dirgiklių.

Ideali produkto tekstūra taip pat priklauso nuo odos tipo. Pavyzdžiui, riebesnė oda gali atlaikyti putojantį veido prausiklį, kai tuo tarpu švelnesni, kremą primenantys prausikliai labiau tinka jautriai odai.

Jautriai odai taip pat svarbu, ko produktuose nėra. Lepinkite savo odą bekvapiais veido valikliais ir drėkinamaisiais kremais, neturinčiais šiurkščių dirgiklių. Nežinote, koks jūsų odos tipas? Pasitarkite su dermatologu.

4 klaida: visų įmanomų kūno vietų muilavimas

„Jau seniai baigėsi medžiotojų-rinkėjų laikai, ir dauguma žmonių dienos pabaigoje tikrai nėra padengti purvu“, – sako dr. Vivian Shi.

Dušo gelį naudokite toms vietoms, kur yra liaukos ar raukšlės. „Kūno prausiklius reikia naudoti tik, kaip aš vadinu, „smirdinčiose“ zonose, kurios yra už ausų, pažastyse ir kirkšnyse“, – aiškina moteris. (Nenaudokite prausiklio makščiai plauti.)

5 klaida: produktai naudojami per dideliais kiekiais

Tai yra tas odos priežiūros nusikaltimas, kurį kartais vykdo ir pati dr. Vivian Shi. Nors tai labai gundo, kalbant apie odos priežiūros produktus, mažiau yra daugiau: „Manau, esame labai ambicingi žmonės ir gyvename kultūroje, kurioje manoma, kad daugiau yra geriau. Tačiau produkto reikia naudoti mažiau, nei jums atrodo.“

Šokiruojanti tiesa: „Žirnio dydžio drėkinamojo kremo kiekio užtenka padengti visą veidą. Be to, naudodami per daug produkto, tiesiog švaistote pinigus. Tiesiog vienodomis dalimis padalinkite tą kiekį ant keturių kvadrantų – ant kaktos, abiejų skruostų ir smakro, o tada ištrinkite“, – pataria dr. V. Shi.

123RF.com nuotr./Makiažo priemonės
123RF.com nuotr./Makiažo priemonės

Štai kokį kiekį kiekvieno produkto turėtumėte naudoti:

  • Žirnio dydžio: veido losjonai, veido kremai bei rankų ir pėdų kremai,
  • Vynuogės dydžio: valikliai, tonikai, kaukės ir drėkinamieji kūno kremai,
  • Ryžių grūdo dydžio: paakių kremai ir serumai.

Gera nykščio taisyklė, pirmiausia naudoti lengviausia produktą – pavyzdžiui, serumą – o vėliau tepti sunkesnius produktus, tokius kaip losjonas, kremas ar apsauginis kremas nuo saulės.

6 klaida: miegas su makiažu

Taip, tai pasitaiko net pačioms geriausioms, tačiau miegas su makiažu vis tiek nėra gerai: „Makiažas gali laikinai užkišti prakaito ir riebalų liaukas, tad jei naktį prakaituojate arba jūsų oda gamina daugiau riebalų, tai potencialiai gali užkišti jūsų poras.“

Miegas su blakstienų tušu ar vokų šešėliais taip pat gali sukelti problemų. „Akių makiažas miegant gali patekti į akį. Tai gali sukelti konjuktyvitą ir akių vokų dermatitą, nes ta oda yra ploniausia ir jautriausia“, – sako dr. V.Shi.

Jei iš tiesų esate per daug pavargusi atlikti vakarines procedūras, pasinaudokite bent drėgnomis servetėlėmis.

Vida Press nuotr./Moters šypsena
Vida Press nuotr./Moters šypsena

7 klaida: odos priežiūros procedūros prieš pat miegą

„Odos priežiūros priemones ir vaistus nuo aknės naudokite bent vieną valandą prieš miegą, kad priemonės susigertų į odą. Kitokiu atveju, pinigai susigers į pagalvę ir į plaukus“, – sako dr. V.Shi.

Be to, kuo arčiau miego laikas, tuo mieguistesnės (t. y. tingesnės) pasidarysite. Tad atlikite procedūras ir skirkite laiko sau: užmikite skaitydamos gerą knygą ar žurnalą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius