Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dulka kosmetinė karantino ramybėje. Makiažo meistrės O.Žuravliovos patarimai, kaip susitvarkyti priemones ir kokių nebenaudoti

Kada pastarąjį kartą tvarkėte savo kosmetinę, peržiūrėjote turimus kosmetikos produktus, jų galiojimo laiką, išmetėte seniai nebenaudojamus? Tikriausiai nemažai makiažo priemonių nugulė į kosmetinės dugną, kai dėl karantino biuras persikėlė į namus. Tačiau, net ir nesiejant su karantinu, keičiantis sezonams ar bent jau kartą per metus pravartu peržiūrėti, ką turime savo kosmetinėse.
Makiažo priemonės
Makiažo priemonės / 123RF.com nuotr.

Kaip susitvarkyti kosmetikos priemones, atsirinkti, kurių jau nebereikėtų naudoti, patarimais pasidalijo makiažo meistrė, „OŽ Design Home“ studijos įkūrėja Olesia Žuravliova.

Pirmas žingsnis, pradedant tvarkyti kosmetinę, pasak makiažo meistrės, – iš visų vietų, kuriose laikote makiažo priemones, susirinkti jas į vieną vietą. Nepamirškite rankinių, kuprinių, paltų kišenių, kuriose gali būti užsilikusių lūpų blizgių, lūpdažių ar kitų priemonių.

Antras žingsnis – visas turimas priemones susirūšiuoti pagal veido zonas: skirtos akims, lūpoms, veido odos priežiūrai.

Trečias žingsnis – peržiūrėti kiekvienoje grupėje esančių priemonių galiojimo laiką.

„Imate indelį, ant jo ieškote užrašo: 6M, 12M arba 36M. Šie skaičiai rodo mėnesius, kiek produktas galioja po to, kai jį atidarėte. Aišku, čia pravartu prisiminti, kada vieną ar kitą produktą pirkote ir pradėjote naudoti. O tada, žiūrint į parašytą skaičių, atsirinkti, ar jis dar galioja, ar jį jau reikėtų dėti į šalį, – paaiškino O.Žuravliova.

– Baigusios galioti priemonės daro didelę žalą. Tarkime, lūpdažiai labai greit genda arba priemonės, kurias tepame pirštais. Negalime leisti sau naudoti tokių, kurių galiojimo laikas jau pasibaigęs, ypač tada, kai kurį laiką jų jau nebenaudojame.“

Ketvirtas žingsnis, pasak pašnekovės, kai jau peržiūrėjote galiojimo datą ir atsirinkote, kurias priemones pasilikti, jas reikėtų patikrinti dar ir kitu būdu – pauostant, atkreipiant dėmesį į produkto spalvą – ar ji nepasikeitė.

„Jei produkto galiojimo laikas dar nesibaigęs, bet laikėte jį netinkamomis sąlygomis, produktas galėjo sugesti. Pirmas rodiklis, rodantis, kad kosmetika yra sugedusi, yra spalva, pažiūrėkite, ar ji nepakitusi. Antras – kvapas“, – paaiškino makiažo specialistė.

Asmeninio archyvo nuotr./Olesia Žuravliova
Asmeninio archyvo nuotr./Olesia Žuravliova

Tiesa, netinkamos kosmetikos produktams laikyti sąlygos yra šilta, drėgna vieta, taip pat tokia, į kurią patenka tiesioginiai saulės spinduliai. Taigi kosmetika turėtų būti laikoma tamsioje, sausoje vietoje, kambario temperatūros patalpoje.

Dažnai kosmetiką laikome vonios kambaryje. Jei jis didelis ir kosmetikos priemonės sudėtos ten, kur drėgmės nepatenka, O.Žuravliovos teigimu, viskas gerai, galima laikyti. Netinkama vieta kosmetikai vonios kambaryje yra spintelės virš praustuvo, lentynėlės prie vonios.

Kaip atsirinkti, ar sausi produktai – šešėliai, mineralinė pudra, skaistalai, dar tinkami naudoti ar nebe, jei ant indelio nenurodyta galiojimo data, neprisimenate, kada pirkote, o produkto išvaizda lyg ir nepakitusi? O.Žuravliovos teigimu, paprastai birūs kosmetikos produktai galioja penkerius metus, jei yra laikomi tinkamomis sąlygomis.

„Dar vienas svarbus aspektas, į kurį reikia atkreipti dėmesį, – jei ant veido odos yra infekcija – pavyzdžiui, herpesas, jis gali būti ne tik ant lūpų, patepusios veidą teptuku, o paskui jį vėl panardinusios į birią kosmetikos priemonę, į ją pernešate ir bakterijas. Jos ten gyvuoja ilgai, tad kitą kartą vėl tepdamos tą pačią priemonę, infekciją galite pernešti ant odos.

Taigi, jei turimas birias priemones naudojote saugiai, nematote jokių jų išvaizdos pokyčių, galite naudoti jas ir toliau. Jei odą alergizuos, tai pajusite gana greitai – ant akių zonos sudirgimas atsiranda po poros valandų. Tačiau jis gali rodyti du dalykus – kad yra netinkama spalva dėl savo pigmento arba nebetinkamas naudoti pats produktas“, – sakė O.Žuravliova.

Jei produkto galiojimo laikas dar nesibaigęs, bet laikėte jį netinkamomis sąlygomis, produktas galėjo sugesti.

Penktas žingsnis – kai jau atsirinkote gerą ir galiojančią kosmetiką, peržiūrėti, kokių priemonių jau seniai nebenaudojate. „Dažnai užsilieka tokių sausų produktų kaip šešėliai. Jų būna daug, įvairių atspalvių, kurių kasdien jau nebenaudojate. Tad juos vertėtų patraukti į šalį, kad neužimtų vietos ir netrukdytų veido odos priežiūros rutinai ar makiažui susikurti“, – patarė makiažo specialistė.

Šeštas žingsnis – peržiūrėti, kurios turimų priemonių nebeatitinka ir tendencijų, ir jūsų pačios, pavyzdžiui, amžiaus, nes galbūt ta spalva per tamsi, per ryški ir pan. Šioje vietoje makiažo meistrė pataria negailėti produkto, neatsidėti jo su mintimi, kad gal kada nors vėliau jis man tiks ir vėl naudosiu: „Nes taip jie paskui ir užsilieka. Todėl siūlau kritiškai pažiūrėti, įsivertinti, kas nebetinka.“

Septintas žingsnis – peržiūrėti, ar turimų produktų spalvinė gama šiuo metu, ypač po žiemos, kai dauguma mūsų yra šviesios, oda senokai nemačiusi saulės, yra tinkama.

„Būtina peržiūrėti turimas tonuojančias pudras, ar jos nėra per tamsios, taip pat bronzantus, skaistalus, lūpų dažus, nes visus juos renkamės pagal odos atspalvį. Jei jis labai šviesus, tie produktai gali nebetikti.

Tačiau jų nebūtina išmesti, jei matote, kad tų produktų galiojimo laikas atėjus vasarai dar nesibaigs. Tiesiog sudėkite juos į kitą kosmetinę ir palaukite, kol veido oda paskaistės, įgaus įdegio ir tie produktai vėl bus tinkami naudoti“, – patarimus dalijo O.Žuravliova.

Fotolia nuotr./Makiažo pagrindas
Fotolia nuotr./Makiažo pagrindas

Aštuntas žingsnis – įsigyti produktus, kurių jums trūksta. „Kai viską peržiūrėsite, atsirinksite, pamatysite, kokių produktų jums trūksta – ar veido priežiūros priemonių, ar lūpdažio, ar ko kita. Pasidarykite sąrašiuką ir įsigykite naujų“, – patarė makiažo meistrė.

Baigdama pokalbį O.Žuravliova atkreipė dėmesį dar į vieną dalyką – jei norime išlaikyti savo kosmetikos priemones tinkamas naudoti, o veido odą – nesudirgusią, būtina laikytis higienos.

Makiažui skirtus šepetėlius, teptukus būtina kruopščiai išplauti kas kartą juos panaudojus, kad juose nesiveistų bakterijos. Jei kai kuriuos produktus tepate pirštais – kremą, kreminę pudrą ar šešėlius, prieš tai būtina švariai nusiplauti rankas, o priemonei iš indelio paimti naudoti mentelę.

Daugelio mėgstamas daugkartines kempinėles makiažo specialistė rekomenduoja keisti į vienkartines, nes daugkartinių, pasak jos, tinkamai išplauti neįmanoma, tad jose taip pat kaupiasi bakterijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius