Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Efektyvi veido mankšta: trys pratimai raukšlėms tarp antakių panaikinti

Sutiksite, kad vienos labiausiai erzinančių raukšlių veide – kaktos, esančios tarp antakių. Metams bėgant jos tik gilėja. Siekiant jų atsikratyti, galima naudoti kremus, leistis botulino injekcijas, o galima rasti laiko sau ir kelias minutes per dieną skirti paprastai mankštai.
Viktorija Baltramiejūnienė
Viktorija Baltramiejūnienė / Asmeninio archyvo nuotr.

Būtent apie pastarąjį variantą ir kalbamės su sertifikuota veido mankštų trenere ir savimasažų specialiste, knygos „Veido revoliucija. Jaunystės eliksyras – tavo rankose!“ autore Viktorija Baltramiejūniene.

„Tai iš tiesų yra bjauriausios raukšlės, vadinamos vienuoliktukais (angl. eleven), arba, kaip patys sakome, – pagaliukai, neduodantys mums ramybės“, – pokalbį pradeda veido mankštų specialistė.

Pasak jos, ypač pavasarį, pasirodžius saulei, jei nenešiojame akinių, nuolat suraukiame antakius, kaktą, o tos raukšlės ilgainiui tik gilėja. Ji siūlo nieko nelaukus į savo dienotvarkę įtraukti keletą minučių, kurias paskirsite specialiai veido mankštai. Žinoma, jei jums to reikia ir tikrai to norite.

VIDEO: Veido mankšta: kaip panaikinti kaktos raukšles?

1 pratimas: „Mažas namukas“

Pratimą geriausia atlikti prieš veidrodį. Prieš jį būtina nusiplauti rankas, veidas taip pat turėtų būti švarus. Ir nepamirškite ištiesti nugaros!

„Rankas ant kaktos reikia sudėti taip, kad būtų paliktas mažas trikampiukas ties antakių susidūrimo zona, tarsi mažas namo stogelis, – vaizdo įraše pasakoja V.Baltramiejūnienė. – Stenkitės tą vietą pakelti į viršų ir palaikyti 3 sekundes. Pratimą reikėtų daryti 5 kartus kasdien pirmą savaitę, po 15 kartų – antrą ir trečią savaitę ir po 30 kartų – ketvirtą–šeštą savaitę. Darydami šį pratimą ištempiame tą vietą, nuimame spazmus ir po truputį ši zona ima lygintis.“

2 pratimas: „Lygintuvėlis“

Šis pratimas, pasak veido mankštų trenerės, iš tiesų skirtas raukšlelėms lyginti. Tereikia sudėti pirštus (žiūrinčius vienas į kitą) ant raukšlytės – kaip V.Baltramiejūnienė rodo vaizdo įraše, įspausti ir šiek tiek patraukti kiekvieną jų į šoną. Taip reikėtų „palyginti“ visas raukšleles. Šis pratimas turėtų būti daromas vieną kartą per dieną – be abejonės, kasdien.

3 pratimas: „Didelis namukas“

„Atkreipkite dėmesį, kaip turėtų būti sudedamos rankos, – vaizdo įraše sako veido mankštų specialistė. – Delnais uždengiami tik išoriniai akies kampučiai, o ne visos akys. Tada paliktą “didelį namuką„ tepiame į viršų ir palaikome 5 sekundes. Atkreipkite dėmesį, kad tą kaktos zoną tempiame ne rankomis, o valios pastangomis – visą raumenyną pakeliame į viršų.“

Šį pratimą pirmą savaitę reikia daryti 5 kartus per dieną po 5 sekundes, antrą ir trečią savaitę – 15 kartų per dieną, o ketvirtą–šeštą savaitę – po 30 kartų per dieną.

Svarbu. „Jeigu kaktoje turite raukšlių, galbūt ne iš karto galėsite daryti “didelį namuką„. Jei matote / jaučiate, kad darant šį pratimą kaktoje susidaro raukšlės, turite šiek tiek žemiau nuleisti savo pirštus, kad užspaustumėte raukšlę“, – įspėja V.Baltramiejūnienė.

Pasak pašnekovės, šie raukšlėms tarp antakių skirti pratimai padės sušvelninti saulės, susiraukimo padarinius, o jei atliksite juos nuosekliai visas šešias savaites – išvysite rezultatą. Tiesa, tai nereiškia, kad po šešių savaičių mankštą galėsite nutraukti – jei aktualus ilgalaikis rezultatas, ją reikės tęsti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius