Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Eksperto patarimas: 5 svarbiausios pavasario ir vasaros sezono makiažo tendencijos

Blizgesys ir spindesys – vieni ryškiausių 2017 metų pavasario ir vasaros sezono makiažo akcentų. Švytinti veido oda, šlapi akių vokų šešėliai ir viskas, kas paryškina veidą ar pasirinktas jo dalis, šiemet bus „ant bangos“. Pastebimas atotrūkis nuo sunkaus ir iki smulkmenų išdirbto makiažo. Grįžta natūralus, lengvas ir truputį pašėlęs įvaizdis.
Andrzejus Sawickis kuria madingą makiažą Simonai Burbaitei
Andrzejus Sawickis kuria madingą makiažą Simonai Burbaitei / Organizatorių nuotr.

Šiltasis sezonas jau ne už kalnų, ta proga antradienį buvo pristatyta „Artistry“ riboto leidimo makiažo priemonių kolekcija „Modern Icon“. Pristatyme dalyvavusi žymi tinklaraštininkė ir modelis Simona Burbaitė pirmoji išbandė kosmetikos eksperto Andrzejaus Sawickio kurtą makiažą.

„Šių metų pavasario ir vasaros makiažo tendencijos man patinka kaip niekada iki šiol – džiaugiuosi, kad į populiarumo viršūnę grįžta natūralumas. Nors ryškios ir sodrios lūpos vis dar liks madingos, įvaizdžiuose dominuos kiek valiūkiški akcentai ir žaismingos spalvos“, – teigia S.Burbaitė.

Organizatorių nuotr./Andrzejus Sawickis kuria madingą makiažą Simonai Burbaitei
Organizatorių nuotr./Andrzejus Sawickis kuria madingą makiažą Simonai Burbaitei

Prekių ženklo „Artistry“ kosmetikos ekspertas A.Sawickis išskiria penkias svarbiausias tendencijas, kurias šį pavasarį, pasak jo, lengvai prisijaukins kiekviena.

Natūraliai atrodantys antakiai

Nuo šiol antakiai nebėra pats ryškiausias veido akcentas. Atsisakoma griežtų trafaretinių formų ir tamsių spalvų.

Vida Press nuotr./Natūralūs antakiai
Vida Press nuotr./Natūralūs antakiai

„Šį sezoną dominuos išskirtiniai, natūralūs antakiai, menantys 80-aisiais vyravusį stilių. Didžiausias skirtumas nuo praėjusių sezonų tendencijų yra tai, kad anksčiau antakiai buvo tobulai sutvarkyti, o dabar svarbiausia – natūralumas. Jie bus ryškūs, tačiau ne tokie tobuli ir grafiškai simetriški. Toks efektas geriausiai pasiekiamas pasitelkiant specialų vašką ir šešėlius“, – teigia A.Sawickis.

Sveika ir skaisti oda

Šį sezoną atsisakoma ilgai populiarumo viršūnėje buvusio ryškaus veido kontūravimo. Veido forma bus pabrėžiama švytėjimą suteikiančiomis priemonėmis ir šviesą atspindinčių dalelių turinčia pudra. Šie produktai suteiks odai skaistumo ir išryškins veido bruožus.

Fotolia nuotr./Daili jauna moteris
Fotolia nuotr./Skaisti veido oda

„Skaistalai šį pavasario ir vasaros sezoną tampa universaliu produktu. Jie gali būti naudojami tiek skruostų, tiek akių makiažui. Ant aukštosios mados podiumų pastebima, kad skaistalai ant skruostų derinami su akių vokų makiažu, papildomai pabrėžiant dar ir smilkinius. Subtilesnei versijai tokią techniką galima sėkmingai naudoti siekiant gaivaus ir nuosaikaus dieninio makiažo“, – komentuoja ekspertas.

Blizgios rausvos lūpos

Pastaruosius kelerius metus vyraujančią vieną ryškiausių makiažo tendencijų – matines lūpas – šiemet papildo blizgios, glotnios ir gerai sudrėkintos. Pasak grožio eksperto, šiais metais reikėtų rinktis lūpų blizgius ar žvilgančius lūpų dažus, kurie lūpoms suteiks madingo perlų tviskesio, putlumo ir žavaus jaunatviškumo. Taip pat dominuoja natūralūs rausvi pasteliniai ir vasaros uogų atspalviai.

Vida Press nuotr./Lūpų blizgis
Vida Press nuotr./Lūpų blizgis

Tačiau, pasak A.Sawickio, nevertėtų pamiršti ir matinių atspalvių, kurie vis dar išliks madingi.

„Jeigu makiažu norite sukurti ryškesnį įvaizdį, rinkitės intensyvias ir ryškias matines spalvas. Stiprūs raudonos, vyno, burgundiški, slyvos atspalviai ir visi aviečių bei žibuoklių spalvų tonai bus madingi šį sezoną. Galite pasirinkti matinius arba drėkinamuosius lūpų dažus, kurie vėliau gali būti užpudruojami siekiant to paties efekto. Tik nereikėtų persistengti – šis vienas, aiškus lūpų akcentas nereikalauja daugiau papildymų: toks įvaizdis geriausiai atrodo derinamas kartu su subtiliai pabrėžtomis akimis ir natūralia veido oda“, – teigia kosmetikos ekspertas.

Ryškios ir pastorintos blakstienos


Vida Press nuotr./BlakstienosIšskirtinis akių makiažas ir ryškios spalvos – svarbūs šio sezono makiažo akcentai. A.Sawickis komentuoja, kad sunkusis makiažas, kai blakstienos sulipusios modelio Twiggy stiliumi, gali atrodyti gana kontraversiškai, tačiau ši tendencija lengvai pritaikoma šiuolaikinės moters įvaizdžiui.

„Šį sezoną galima naudoti daug makiažo priemonių viršutinei blakstienų linijai pabrėžti ir intensyviai jas pastorinti. Be to, šį sezoną madingas ryškus ir tviskantis akių kontūras pabrėš vokų šešėlių žavesį ir atspindės sezono nuotaiką bei modernumą. Jei jau įgudote naudoti skystą akių apvadą – jums pasisekė, nes jis vis dar madingas. Tačiau jo sudėtyje ieškokite blizgučių“, – pataria A.Sawickis.

9-to dešimtmečio spalvos akių vokų šešėlių paletėje

Blizgesys ir spindesys – vienas ryškiausių 2017 m. pavasario ir vasaros sezonų makiažo akcentų. Švytinti veido oda, šlapi akių vokų šešėliai ir viskas, kas paryškina veidą ar pasirinktas jo dalis – šiemet bus „ant bangos“.

Gamintojų nuotr./2017 m. pavasario-vasaros makiažo tendencijos
Gamintojų nuotr./2017 m. pavasario-vasaros makiažo tendencijos

„Blizgūs, spalvoti akių šešėliai šį sezoną nukels atgal į žaisminguosius 80-uosius. Ypač madingi bus tviskantys melsvi ir rausvi atspalviai. Šešėlius, kaip ir lūpų dažus, šiemet bus itin paprasta naudoti. Norint stilingai pasidažyti nebereikės ypatingo kruopštumo, nes iš mados išeina aštrūs kampai ir ryškios formos. Blizgūs šešėliai gali būti tepami tiesiog pirštais“, – sako A.Sawickis.

Dūminis žalsvų, rausvų, melsvų ar oranžinių tonų vokų šešėlių makiažas pagyvins vyraujantį natūralumą ir visam įvaizdžiui suteiks žaismingumo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius