Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Estetinė odontologija – kurį gydymo būdą rinktis?

Per pastaruosius 20 metų odontologijoje įvyko esminiai pokyčiai. Keitėsi ne tik gydymo metodai, bet ir pacientų poreikiai. Kažkada skausmas buvo pagrindine apsilankymo pas odontologą priežastimi, šiandien – noras turėti idealią šypseną.
pagrindine
pagrindine / Projekto partnerio nuotr.

Pasak ,,Tarptautinio implantologijos centro MIR” gydytojų, daugelį pacientų nuo gražių permainų atitolina nepagrįsta baimė ir išankstinės nuostatos. Vieni nerimauja dėl galimo ilgo ir sudėtingo gydymo, kiti – dėl išlaidų, o treti tiesiog drovisi susidariusios situacijos. Tačiau delsdami problemų neišsprendžiame, tik padidiname jas. Juolab kad šiandien rezultatu pacientas gali džiaugtis vos po vienos savaitės intensyvaus gydymo.

Nuosavų dantų estetinio vaizdo atkūrimas – viena iš dažniausiai atliekamų odontologinių procedūrų, teigia ,,MIR klinikos” gydytoja Jolita Ruginienė. Dantų problemų būna įvairių, tačiau tikrai nėra tokių, kurių nebūtų galima išspręsti. Estetinis plombavimas, mini protezavimas (laminatės) bei protezavimas – pagrindiniai nuosavų dantų restauravimo būdai, kurių pagalba galima atkurti ėduonies pažeistus, nudilusius bei nuskilusius dantis, pakoreguoti jų formą, spalvą ar dydį.

Estetinis plombavimas

Priešingai nei dauguma mano, estetinis plombavimas atliekamas ne tik priekinių dantų srityje. Kiekvienas dantis, nepriklausomai nuo jo vietos burnoje, privalo būti atkuriamas išlaikant tam tikrą formą bei parenkant tinkamą spalvą, kad kramtant nebūtų juntamas diskomfortas, o šypsantis – pastebimas skirtumas. Pagrindinis estetinio plombavimo privalumas yra kaina, trūkumas – ilgaamžiškumas. Net ir tinkamai rūpinantis burnos ertme, vidutinė plombos tarnavimo trukmė 5 – 7 metai. Ilgainiui šiuo būdu restauruoti dantys pakeičia atspalvį, plomba pradeda trupėti.

Projekto partnerio nuotr./Prieš ir po estetinio plombavimo
Projekto partnerio nuotr./Prieš ir po estetinio plombavimo

Mini protezavimas laminatėmis

Kaip ir bet kurioje kitoje srityje, taip ir odontologijoje vyrauja tam tikros tendencijos. Kažkada populiariausias pasirinkimas buvo estetinis plombavimas, šiandien – laminatės.

Jos, kaip ir plombos, skirtos nedidelių bei vidutinių defektų koregavimui. Tačiau privalumų turi kur kas daugiau. Skirtingai nei plombos, laminatės ilgainiui nekeičia spalvos bei netrupa.

Dantų paviršius padengtas laminatėmis atrodo itin natūraliai, o jų tarnavimo laikas kur kas ilgesnis nei estetinio plombavimo.

Projekto partnerio nuotr./Prieš ir po protezavimo laminatėmis
Projekto partnerio nuotr./Prieš ir po protezavimo laminatėmis

Protezavimas

Protezavimas ant dantų atliekamas tuomet, kai jie yra pažeisti tiek, kad jų nebeįmanoma patikimai atkurti plombinėmis medžiagomis ar laminatėmis, bet dar galima išsaugoti nuosavus dantis. Protezai (vainikėliai), kaip ir laminatės, gaminami laboratorijoje, kiekvienam pacientui individualiai, sukuriant reikiamą formą bei parenkant tinkamą atspalvį.

Projekto partnerio nuotr./Pieš ir po protezavimo
Projekto partnerio nuotr./Pieš ir po protezavimo

,,MIR klinikos” dantų laboratorijoje vainikėliai gaminami tik iš cirkonio keramikos tam, kad būtų pasiektas geriausias galutinis rezultatas. Cirkonio keramika, bene, labiausiai vertinama protezavimo medžiaga, kuri pasižymi ypatingu tvirtumu, ilgaamžiškumu bei nepriekaištingu estetiniu vaizdu.

Gydymo trukmė: 2 savaitės

Kaip teigia ,,MIR klinikos” burnos chirurgas Soheil Bechara, pacientui sunkiausias pirmas žingsnis – pasiryžti pokyčiams ir užsirašyti į konsultaciją. Po jos daugelis pajunta palengvėjimą ir įsitikina, kad tai, kas atrodė sunkiai įgyvendinama, iš tiesų yra ranka pasiekiama. Kiekvieną problemą galima išspręsti keliais skirtingais būdais, pasirinkus laiko bei kainos atžvilgiu priimtiniausią variantą.

Nepriklausomai nuo to, kurį iš minėtų būdų pacientas pasirinks, visų dantų gydymas bei estetinio vaizdo atkūrimas užtruks apie dvi savaites. Retais atvejais, kai reikalingos papildomos endodontinės procedūros, gydymo trukmė gali prailgėti iki trijų savaičių. Tiksli gydymo trukmė, vizitų skaičius, reikalingos procedūros bei kainos numatomos konsultacijos metu gydymo plane, kuris sudaromas kiekvienam pacientui individuliai.

Konsultacija nuotoliniu būdu: ,,Skype” bei elektroniniu paštu

,,MIR klinikos” pacientai, kuriems dėl tam tikrų priežasčių nepatogu atvykti konsultacijai į kliniką, preliminarią gydymo eigą gali aptarti nuotoliniu būdu – bendraudami ,,Skype” programa ar elektroniniu paštu. Tam, kad pirminė konsultacija būtų kuo tikslesnė, rekomenduojame turėti panoraminę burnos nuotrauką, darytą vienerių metų laikotarpyje. Ji padės gydytojams detaliau įvertinti esamą situaciją bei tiksliau numatyti reikalingas procedūras, vizitų skaičių, gydymo kainą ir trukmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius