Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Gelinis nagų lakavimas: nusiimti laką salone ar namuose? Specialistės komentaras

„Gelinis lakavimas – būdas pamiršti nagų priežiūrą dviem ar trims savaitėms. Tai lyg išvykimas atostogų pamirštant kambarių tvarkymą, indų plovimą ir visą kasdienę rutiną“, – sako „Beauty room 89“ manikiūro ir pedikiūro meistrė Juliana Perveinienė. Tai yra gražioji ilgalaikio manikiūro pusė. Tačiau yra ir kita, mažiau maloni – lemianti nagų sluoksniavimąsi, skilinėjimą. Ką daryti, kad to išvengtume?
Nulakuoti nagai
Nulakuoti nagai / Vida Press nuotr.

Ilgalaikis manikiūras taip vadinamas ne šiaip sau. Jis, priklausomai nuo jūsų nagų būklės, priemonių kokybės, to, kaip kruopščiai buvo laikomasi gelinio lakavimo technikos, gali laikyti ne tik dvi, bet ir tris ar keturias savaites.

Paklausta, ar galima laką nusiimti pačioms namuose, ar geriau keliauti į saloną, J.Perveinienė teigė, kad esant galimybei ji visada rekomenduoja užsirašyti pas specialistą.

Kai šią procedūrą bandote atlikti namuose, neretai labiau pakenkiate nago plokštelei.

„Kai šią procedūrą bandote atlikti namuose, neretai labiau pakenkiate nago plokštelei, nes netolygiai suardomas lako sluoksnis, ir geliniam lakui nuimti skirta priemonė negali prasiskverbti ir tirpdyti gelio. Dėl to neretais atvejais pritrūkus kantrybės gelis yra nulupamas kartu su nago sluoksniu. Tai lemia ir trumpesnį būsimo gelinio lakavimo laiką“, – sakė manikiūro ir pedikiūro meistrė.

Vienos ilgalaikiu laku nagus gali lakuotis nuolat, kitoms užtenka ir vieno karto, kad nagai imtų skilinėti, pradėtų sluoksniuotis. Pasak specialistės, vieno atsakymo, kodėl taip vyksta, nėra. Tai priklauso nuo kiekvieno žmogaus organizmo reakcijos į gelį ar gelinio lakavimo priemones, nagų būklės ir pan. Ar derėtų tokiais atvejais daryti pertrauką?

„Iš praktikos galiu pasakyti, kad dėl besisluoksniuojančių nagų vienu atveju klientei patariu daryti pertrauką , o kitu – ne. Tai priklauso nuo to, kiek stiprus yra nagų sluoksniavimasis. Jeigu jis nežymus ir pasireiškia tik keliems nagams, klientei nagus sustiprinu papildomu struktūrinio gelio sluoksniu.

Kitais atvejais pertrauka yra daroma tol, kol besisluoksniuojantys nagai nuauga, o tai gali užtrukti net iki kelių mėnesių. Turiu klienčių, kurioms gelinis lakavimas atliekamas nuolat, be jokių pertraukų, ir tai daroma metų metus“, – teigė J.Perveinienė.

Vida Press nuotr./Nagų lakas
Vida Press nuotr./Nagų lakas

Nagus stiprinančios priemonės ir vonelės

Paprašyta pasiūlyti keletą variantų toms, kurios mėgsta gelinį lakavimą, tačiau nagai rodo ką kita – juos tai kas kartą silpnina, pašnekovė pasiūlė išbandyti IBX procedūrą. Pasak jos, ši intensyvi atkuriamoji ir regeneruojamoji procedūra kaip tik ir skirta skilinėjantiems, besisluoksniuojantiems, silpniems, pažeistiems nagams ir jų galiukams.

„Jau po pirmos procedūros galima pastebėti, kad nagų būklė gerėja, – sakė manikiūro ir pedikiūro meistrė. – Man pačiai labai patinka gydomasis aliejus „Dadi’ Oil“, skirtas nagų ir odelių aplink nagus priežiūrai. Jis suteikia nagams lankstumo, tvirtumo ir sveiko blizgesio, drėkina ir minkština odą.“

Natūralumo šalininkėms J.Perveinienė rekomenduoja keletą namuose atliekamų procedūrų, kurios, jos teigimu, taip pat padeda stiprinti nagus.

Jūros druskos vonelė. Ši procedūra itin paprasta ir, pašnekovės teigimu, itin veiksminga. 2 ar 3 arbatinius šaukštelius jūros druskos ištirpinkite 0,25 l šilto vandens ir šioje vonelėje 10–15 minučių pamirkykite nagus. Druskoje neturėtų būti dirbtinių kvapiųjų medžiagų ir dažiklių. Šią procedūrą specialistė rekomenduoja atlikti kasdien ar bent kas antrą dieną dvi ar tris savaites. Po jos būtinai palepinkite rankas drėkinamuoju kremu.

Fotolia nuotr./Jūros druska
Fotolia nuotr./Jūros druska

Alyvuogių ir ricinų aliejų vonelė. Lygiomis dalimis į dubenį įpilkite alyvuogių ir ricinų aliejaus, panardinkite nagus, kad būtų visiškai apsemti. Palaikykite panašiai, kaip ir jūros druskos vonelėje, paskui medvilniniu rankšluostėliu nusausinkite pirštus. Manikiūro ir pedikiūro meistrės teigimu, alyvuogių aliejus nagus prisotins vitaminų, o ricinų atkurs elastingumą ir pagreitins jų augimą.

„Shutterstock“ nuotr./Viduržemio dietos pagrindas – alyvuogių aliejus
„Shutterstock“ nuotr./Viduržemio dietos pagrindas – alyvuogių aliejus

Nagų „kaukė“ su citrina. J.Perveinienės teigimu, ši „kaukė“ padeda trapiems, sausiems, blogai augantiems nagams. Citrinos rūgštis balina pageltusią nagų plokštelę, lėtina antnagio augimą. Procedūra paprasta: perpjaukite citriną pusiau ir į kiekvieną puselę panardinkite nagus. Palaikykite 10–15 minučių. Tada nuplaukite rankas tekančiu drungnu vandeniu, nusausinkite. Nagus galite įtrinti aliejuku. Šią procedūrą pašnekovė rekomenduoja atlikti kartą ar du per savaitę.

„Scanpix“ nuotr./Citrina
„Scanpix“ nuotr./Citrina

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius