Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gražūs nagai yra tokie pat svarbūs, kaip ir depiliuota bikinio zona

Artėjant vasarai, moterys imasi įvairių veiksmų, siekdamos idealios figūros. Paskui nusiperka iš kojų verčiantį bikinį, pasidaro pedikiūrą, ryškiai nusilakuoja nagus ir laimingos traukia į paplūdimį. Kaip gaila bebūtų, ne visos vasaros sezoną skubame pasitikti būdamos tokios išvaizdos, kaip planavome.
Mergina paplūdimyje.
Mergina paplūdimyje. / Shutterstock nuotr.

Dažniausiai nespėjame pasiekti užsibrėžto svorio, vėl tempiamės ant savęs seną maudymosi kostiumėlį, nes „naujasis seksualusis per daug išryškina riebalų rinkes“, o blogiausia, jog kartais negalime pasidžiaugti net gražiais nagais! Juk bet koks nagų lakas nepanaikins priežasties – net plika akimi matomo nagų grybelio.

Skaitykite kaip įveikti šią problemą ir apsiauti išsvajotas basutes, o ne slėpti pėdas smėlyje ar balerinų bateliuose.

Vaikščiokite basos ir būkite sveikos

Vienos moterys pagalvoja: „Nagų grybelis man – neaktuali tema“, kitos – „Vis tiek niekas nepadės“. Sunku patikėti kaip plačiai nagų grybelis yra paplitęs ir kaip ilgai gali likti nepastebėtas, kol pažeidimas tampa akivaizdus.

Užsikrėsti nagų grybeline infekcija rizika didėja susilpnėjus imunitetui (pvz., vartojant antibiotikus), sergant lėtinėmis ligomis (pvz., cukriniu diabetu), bėgant metams, patyrus nagų traumą, lankantis baseinuose ir sporto klubuose.

Shutterstock nuotr./Mergina paplūdimyje.
Shutterstock nuotr./Kuo mažiau pažeistas nagas, tuo greičiau pasiekiamas rezultatas.

Šilta ir drėgna aplinka yra ypač palanki grybeliams veistis, todėl ši liga priskiriama batus avinčiai žmonijai. Paskutinės studijos parodė, kad Malavio (Afrika) populiacijoje, kurią sudaro 12 mln. gyventojų, nebuvo užregistruotas nei vienas nagų grybelio atvejis. Skirtumas tik toks, jog jie arba apskritai neavi batų, arba avi atvirą avalynę.

Prasideda odoje, baigiasi naguose

Užsikrėsti nagų grybeline infekcija rizika didėja susilpnėjus imunitetui, sergant lėtinėmis ligomis, patyrus nagų traumą, lankantis baseinuose.

Dauguma žmonių, kuriems išsivysto nagų infekcija, jau ilgus metus turi pėdų ir delnų grybelinę infekciją. Grybelis pirmiausia atakuoja odą, vėliau pereina į nagus. Pėdų ar delnų grybelinė infekcija dažnai būna sunkiai pastebima, neskausminga ir nesukelia nepatogumų.

Tačiau atsiradus palankioms sąlygoms, pavyzdžiui, susilpnėjus imunitetui, grybelis nieko nelaukdamas skverbiasi į nagus. Savaime jis neišnyksta, tik plinta, kol apima visus nagus, skverbiasi į gilesnius audinius.

Svarbus net ir mažiausias nago pakitimas

Grybelis pradžioje puola vieną nagą, dažniausia – nykštį, vėliau negydomas plinta į kitus nagus. Karpant nagus,  visada reikia gerai apžiūrėti, ar nėra kokių nors pakitimų: pasikeitusi nago spalva, pastorėjusi nago plokštelė ar atšokęs nagas. Pradžioje pažeista nago dalis yra nedidelė, gali būti tik vienas iš šių dažniausiai pasitaikančių požymių, tačiau gydymą reikia pradėti nedelsiant. Kuo mažiau pažeistas nagas, tuo didesnė tikimybė greitai išsigydyti.

Iššūkis kantrybei

Nagų grybelio gydymas priklauso ne tik nuo vaisto efektyvumo, bet ir nuo paciento įsitraukimo. Nei vienas gydymo metodas „nepataiso“ pažeisto nago, šis turi nuaugti. Laukiamas gydymo rezultatas – ataugęs sveikas ir švarus nagas. Todėl gydymas yra ilgas, nes kojų nykščių nagai visiškai atauga per maždaug 12 mėnesių, rankų – per 6 mėnesius. Dėl šios priežasties paprastas ir patogus gydymo metodas bei sveiko nago augimo greitis yra labai aktualūs.

Nėra pasirinkimo?

Remiantis studijomis, geriamųjų antigrybelinių vaistų efektyvumas yra tik 20–38 proc., o pašalinės reakcijos rimtos. Populiarėjantis gydymas lazeriu kelia abejonių. Ši procedūra yra brangi, o jos efektyvumas ir saugumas nėra vienareikšmiškai pagrįstas.

Anksčiau naudotas nago šalinimas dabar taikomas ypač retai, nes yra skausmingas ir neefektyvus. Išoriškai naudojamų nereceptinių vaistų nagų grybeliui gydyti iki šiol Lietuvoje nebuvo. Reklamuojami produktai dažnai yra kosmetikos priemonės arba skirti ne nagų, o odos grybeliui gydyti.

Neseniai rinkoje pasirodžiusio vaistinio nagų lako „Onytec“ pagrindinis privalumas – rimtos, didelės imties (dalyvavo 467 pacientai) klinikinės studijos, įrodančios šio lako efektyvumą ir saugumą. Galbūt tai nauja galimybė saugiai ir paprastai įveikti šią nemalonią problemą?

Daugelis žmonių, susidūrusių su šia problema, yra bandę ne vieną gydymosi būdą. Nesėkminga ankstesnė patirtis neturėtų užgniaužti noro turėti sveikus ir gražius nagus. Tiesiog, reikia atsakingai pasirinkti priemones, tikrai vertas jūsų pastangų ir kantrybės.

Klinikiniame tyrime dalyvavusių pacientų gydytų „Onytec“ laku nykščių nuotraukos.
Klinikiniame tyrime dalyvavusių pacientų gydytų „Onytec“ laku nykščių nuotraukos. Kuo mažiau pažeistas nagas, tuo trumpesnis gydymas

Vaistinio nagų lako „Onytec“ informacinį lapelį rasite ČIA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius