Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Greta norimos figūros pasiekė per 45 dienas: svėriau maistą ir skaičiavau kalorijas

21-erių profesionalios visažistės Gretos gyvenime prieš keletą mėnesių atsirado antroji pusė. Tačiau romantiškos vakarienės greitai pasimatė ant kūno: ėmė sparčiai kauptis papildomi kilogramai. Vieną dieną mergina pasijuto nebepatenkinta savo išvaizda ir nusprendė susigrąžinti stangrų, sportišką kūną. Tikslo pasiekti pavyko vos per 45 dienas ir jai nesutrukdė net atostogų „viskas įskaičiuota“ meniu.
Gretos išvaizdos pokyčiai
Gretos išvaizdos pokyčiai / Asmeninio archyvo nuotr.

Greta dėl svajonių figūros ištisus metus intensyviai liejo prakaitą sporto salėje, išbandė ir įvairias programėles internete, tačiau svoris ne mažėjo, o augo. Ji įsitikino, kad universalios programos tinka ne visiems, o internete randami „sveikuoliški“ receptai kartais būna pernelyg sudėtingi ir nepadeda siekti tikslų, todėl sutriko, pasidavė ir vėl ėmė valgyti viską iš eilės. Merginos gyvenime atsiradus antrajai pusei prasidėjo naujas laimingas etapas, kuriame netrūko lepinimosi dovanotais saldumynais ir romantiškų vakarienių restoranuose.

„Restoranuose visada valgydavome užkandžius, pagrindinį patiekalą, o tada desertą, todėl dauguma vakarienių turbūt viršydavo visos dienos kalorijų skaičių. Papildomi kilogramai augo greitai, nepaisant to, kad sportavau 3–4 kartus per savaitę“, – pranešime žiniasklaidai cituojama Greta.

Supratusi, kad neturi pakankamai reikalingų žinių apie sveiką mitybą, ji kreipėsi į mitybos specialistą.

Greta ėmė keisti savo mitybos įpročius ir nustebo, kaip lengva buvo naudotis pateiktais patarimais. Dėl savo tikslo jai reikėjo pradėti sverti maistą, skaičiuoti suvartojamas kalorijas ir produktų gramus, gerai įvertinti ingredientus patiekaluose, tačiau ji sugebėjo laikytis rekomendacijų net atostogų metu.

Mergina pasakoja, kad nuo pat pradžių ėmė džiaugtis pagerėjusia savijauta ir įveikė priklausomybę saldumynams: „Anksčiau aš buvau tokia smaližė! Šokoladai, saldainiai buvo mano kasdienybė. O ėmusi maitintis visavertiškai, vis dar nesuvalgiau nei gramo saldumynų! Tiesiog dingo toks poreikis.“

Gretos rezultatai: per 45 dienas ji atsikratė net 6 kilogramų riebalų, nors antsvorio niekuomet neturėjo. Dabartinis merginos svoris yra 63 kilogramai (ūgis 169 cm) ir ji įrodė sau, kad nereikia sverti mažai, kad gerai atrodytum, ir nereikia badauti, kad sau patiktum.

Papildomi kilogramai augo greitai, nepaisant to, kad sportavau 3–4 kartus per savaitę.

Jos mitybos specialistas tikina, kad numesti kilogramai tikrai negrįš, jeigu klientė ir toliau sveikai maitinsis: „Galvojau, kad Greta nesusitvarkys, nes pusę šio laiko praleido atostogaudama, kai žmonės linkę atsipalaiduoti ir nesilaikyti jokio režimo. Ji nustebino savo noru siekti tikslo. Atostogų metu ne tik sportavo, bet ir mitybos planą pritaikė taip, kad mėgavosi įvairiais patiekalais, žinodama, kiek galima jų suvalgyti nepakenkiant sau.“

A.Swanas nepatarė Gretai sunkiai treniruotis, kaip tą daro profesionalūs sportininkai, ir patarė tiesiog judėti tiek, kiek norisi ir leidžia savijauta, tačiau nepersistengti. Paklaustas, koks turėtų būti tinkamas mitybos planas, specialistas paaiškino: „Mitybos plano tikslai yra keli: pagerinti savijautą, nealinti organizmo greitais rezultatais (kas yra labai individualu) ir išmokyti žmogų matyti akimis tinkamas porcijas, kad tai leistų vėliau valgyti intuityviai visą likusį gyvenimą.

Sveika mityba – tai ne trumpalaikis sprintas, o ilgalaikis maratonas, todėl reikia neskubėti ir rūpintis sveikata, o gražesnis kūnas bus nuostabus šalutinis produktas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius