Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio ekspertė primena: 3 žingsniai, kaip rūpintis rankų oda spaudžiant šaltukui

Sakoma, kad moters rankos išduoda jos amžių. Todėl joms derėtų skirti ypatingą dėmesį. Šaltuoju metų laiku rankos reikalauja kruopštesnės priežiūros nei įprastai, nes nuo šalčio jos greit išsausėja, skeldėja, peršti, parausta ir šerpetoja. „Mary Kay“ grožio ekspertė Jelena Liaudinienė primena, kaip tinkamai rūpintis rankomis vis dar spaudžiant šaltukui ir išlaikyti jas sveikas ir jaunatviškas.
Moteris tepasi rankas
Moteris tepasi rankas / Vida Press nuotr.

1 žingsnis – minkštinti

Prieš naudojant šveičiamąsias priemones rankas reikėtų patepti apsauginiu minkštinamuoju kremu.

Žiemą dėl nepalankių oro sąlygų ir vitaminų trūkumo oda netenka dalies savo natūralių apsaugos savybių. Ypač pažeidžiamos tampa rankos, nes jų oda labai plona ir reikalauja ypatingos priežiūros bei apsaugos. Norint, kad būtų įsisavinamos visos naudingos naudojamų priemonių medžiagos, reikia pašalinti odoje susikaupusius nešvarumus ir negyvas odos ląsteles.

Negyvoms ląstelėms pašalinti naudojami įvairūs šveitikliai. Tačiau J.Liaudinienė atkreipia dėmesį, kad šaltuoju periodu, prieš šveičiant odą, labai svarbu ją tinkamai paruošti. Anot jos, tinkamai neparuošus odos, šveičiant rankas galima padaryti daugiau žalos negu naudos – nuo šalčio jautri tapusi oda šveičiant gali būti dar labiau pažeista.

Prieš naudojant šveičiamąsias priemones ekspertė pataria rankas tepti apsauginiu minkštinamuoju kremu, kuris jas suminkština ir apsaugo, kad neprarastų drėgmės, taip pat padeda lengviau ir švelniau pašalinti negyvas ląsteles.

2 žingsnis – švelniai šveisti

Šveitiklis ne tik pašalina suragėjusį viršutinį epidermio sluoksnį, paruošia odą maitinamajai priemonei, bet ir padeda ją atjauninti. Todėl produkto sudėtyje turėtų būti minkštinamųjų ir drėkinamųjų komponentų. Tai ypač svarbu nukritus lauko temperatūrai. J.Liaudinienė perspėja, kad žiemą rinktis šveičiamąją priemonę reikia itin atsargiai – šveičiamosios dalelės neturėtų pažeisti šiuo metų laiku itin jautrios odos.

Sviestmedžių aliejus – tikras auksas odos priežiūros srityje.

„Vyraujant šaltiems orams rankų oda suplonėja, dažnai sutrūkinėja ir tampa itin jautri. Norint jos nepažeisti, geriau naudoti šveitiklius, turinčius švelnių dalelių, kurios puoselėja, o ne dar labiau braižo odą. Pavyzdžiui, kvarco mikrogranulės neturi aštrių briaunų, todėl švelniai, nebraižydamos nuvalo negyvas ląsteles, sulygina odą ir leidžia kitiems komponentams efektyviai įsigerti ir ją pamaitinti“, – teigia specialistė.

3 žingsnis – stipriai ir efektyviai maitinti

Šaltuoju metų laiku rankų oda reikalauja ypatingo maitinimo, todėl naudojamo rankų kremo sudėtį turėtų sudaryti elementai, pasižymintys ypač stipriomis maitinamosiomis savybėmis. Vienas tokių – dėl savo teigiamų savybių jau seniai kosmetikos pramonėje naudojamas sviestmedžių aliejus.

„Sviestmedžių aliejus – tikras auksas odos priežiūros srityje. Jis praturtintas įvairiais vitaminais, labai gerai drėkina ir neleidžia odai išsausėti. Taip pat padeda gydyti atsiradusius odos įtrūkimus, nežymius bėrimus, nuramina ir pamaitina odą. Nepagailėkite jo savo rankoms, juk jos – moters vizitinė kortelė, kuri išduoda, kaip stipriai save mylime“, – pataria J.Liaudinienė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius