Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Sutaupykite: kokias grožio procedūras galima pasidaryti namuose

Atšilęs oras budina ne tik gamtą – mes visi norime išsilukštenti iš sunkių drabužių, rengtis spalvingai ir spindėti. Stilistai juokauja, kad apie tikrą pavasarį praneša sausakimši kirpėjų grafikai ir iki pat parduotuvių uždarymo pilnos matavimosi kabinos. Tačiau kol laukiate eilės pas savo kirpėją, galite šį tą nuveikti savo grožiui ir patys. Šiek tiek dėmesio savo kūnui – ir žiemos pėdsakų kaip nebūta!
Moteris, grožio procedūros
Grožio procedūros / 123RF.com nuotr.

Veidui

Veido oda – mūsų bendros organizmo sveikatos atspindys. Jeigu ji sausa ir šerpetoja, galbūt geriame per mažai vandens? Riebi, blizganti ir spuoguota rodo, kad mūsų mityba nesubalansuota, joje per daug nesveikų produktų. Na, o papilkėjusi akivaizdžiai prašo poilsio visam kūnui bei atsisakyti žalingų įpročių.

Odai skirti dėmesio galima ne tik įsigyjant brangų kremą. Kartais naminės priemonės, esančios mūsų virtuvėje, gali padėti labiau. Tad atidžiai pasižiūrėkite į veidrodį ir pasistenkite išgirsti, ko jūsų odai labiausiai reikia šiuo metu: drėkinimo, maitinimo, tonizavimo ar valymo. Ir atsidarykite šaldytuvą, kuriame rasite visų reikalingų veido kaukei ingredientų.

123RF.com nuotr./Veido kaukė
123RF.com nuotr./Veido kaukė

Kiaušinių kaukė

Jeigu jūsų oda sausa ir prašosi drėkinimo, kaukei naudokite trynį. Atskirkite jį nuo baltymo, išmaišykite su šlakeliu pieno ar grietinėlės. Riebiai odai labiau patiks kaukė iš baltymo, tad jį išplakite su trupučiu citrinos sulčių arba medaus. Normaliai odai galite naudoti visą kiaušinį. Paruoštą kaukę užtepkite ant veido ir palaikykite pusvalandį. Nuplaukite šiltu vandeniu ir mėgaukitės švelnia kaip kūdikio oda.

Jogurto kaukė

Jeigu reikia greitai išvalyti poras ir atgaivinti odą, nebūtina eiti pas kosmetologą. Užtepkite ant odos natūralaus jogurto ir palikite 20 minučių. Gaivinančiai kaukei sumaišykite 1 arbatinį šaukštelį natūralaus jogurto su šlakeliu šviežiai spausto apelsino sulčių ir vienu šaukšteliu alijošiaus tyrės. Ištepę veidą palaikykite 5 minutes ir nuplaukite šiltu vandeniu.

Acto kaukė ir tonikas

Actą kaip odos toniką naudojo dar gražioji Elena Trojos laikais. O acto savybės tikrai nepakito iki šių dienų ir jis po šiolei kuo puikiausiai tinka odos gaivinimui. Sumaišykite 1 valg. š. obuolių acto su 2 stiklinėmis vandens. Nusiprausę veidą apšlakstykite odą pasigamintu toniku. Galite pasidaryti ir kaukę, tam actą su vandeniu reikės maišyti lygiomis proporcijomis. Sudrėkinkite mišinyje vatos gabaliuką, nuvalykite odą ir palikite nudžiūti.

Bananų kaukė

Bananus galime naudoti kaip natūralią naminę priemonę, kuri puikiai drėkina ir švelnina odą. Pusę banano sutrinkite ir gauta mase ištepkite veido odą. Palikite 20 minučių ir nuplaukite šaltu vandeniu. Kitas receptas: sumaišyti ¼ stiklinės natūralaus jogurto, 2 valg. š. medaus ir ½ banano. Naudoti taip pat.

Plaukams

Plaukai – viena didžiausių natūralių žmogaus puošmenų, tačiau turėti tokius, kaip matome reklamose, pavyksta ne kiekvienam. Plaukų stiprumą bei kiekį lemia ne tik genetika, bet ir mūsų gyvenimo būdas, mityba, ligos ir žalingi įpročiai. Tad norint turėti sveikus plaukus, nepakanka įsigyti gerą šampūną. Plaukai, kaip ir mūsų oda, prašo daugiau priežiūros, tad mažiausia, ką galite dėl jų padaryti – išplovę palepinti naminėmis kaukėmis.

Avokadų kaukė

Avokadai nuo senų laikų naudojami įvairioms grožio procedūroms dėl savo maitinančių ir drėkinančių savybių. Avokadų kaukė ypač tinka sausiems plaukams.

Kaukei sumaišykite sutrintą mažą avokadą, 1 valg. š. alyvuogių arba migdolų aliejaus ir ¼ stiklinę pieno.

Išplautus ir nusausintus plaukus ištepkite mase nuo šaknų iki pat galiukų ir gerai įmasažuokite. Suvyniokite plaukus viršuje ir užsidėkite polietileninę dušo kepuraitę. 15 minučių palaikykite ir gerai išplaukite šiltu vandeniu.

123RF.com nuotr./Plaukų kaukė
123RF.com nuotr./Plaukų kaukė

Drėkinanti medaus ir kokoso aliejaus kaukė

Jeigu turite sausus plaukus, palepinkite juos šia lengvai pagaminama kauke. 1 val. š. kokoso aliejaus sumaišykite su 2 arb. š. medaus. Išplautus ir nusausintus plaukus ištepkite paruoštu mišiniu, pirmiausia jį gerai įmasažuodami į odą. Užsidėkite dušo kepuraitę ir pabūkite 20-30 minučių. Išplaukite plaukus šiltu vandeniu. Kondicionieriaus nebereikės, nes jo funkciją atliks kokoso aliejus, kurio dėka plaukai bus švelnūs ir blizgantys.

Maitinanti kiaušinio kaukė sausiems plaukams

Vargina sausi ir lūžinėjantys plaukai? Akivaizdu, kad juos reikia pamaitinti. Sumaišykite kiaušinio trynį su 1 valg. š. alyvuogių aliejaus. Gautu mišiniu ištepkite plaukus, pradėdami nuo odos ir masažuokite kelias minutes. Tuomet prisėskite pailsėti keliolikai minučių, o paskui išplaukite galvą drungnu (jokiu būdu ne karštu) vandeniu. Išplaukite plaukus šampūnu, kad pasišalintų visi kaukės likučiai.

Baltai šypsenai

Dantys – mūsų vizitinė kortelė, kurią nusišypsodami įteikiame sutiktam žmogui. Ar jūs šypsotės drąsiai, pilna burna, ar spaudžiate lūpas, kad paslėptumėte pageltusius dantis? Ne paslaptis, kad jie natūraliai pagelsta nuo kavos bei arbatos, rūkymo, vaistų ar tiesiog bėgant metams. Tačiau tai ne priežastis jų neprižiūrėti. Nereikėtų teisintis ir tuo, kad dantų balinimas kainuoja brangiai ar tiesiog labai kenkia dantims: šiuo metu yra ir nebrangių, bet labai efektyvių priemonių. Mokslas nestovi vietoje ir pasiūlo mums kartais neįtikėtinų dalykų. Tad jeigu iki šiol dantis balinotės šveisdami juos soda ir gadindami emalį, šiandien baltą šypseną galite turėti tiesiog kuo daugiau šypsodamiesi.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„BLANX White Shock“ dantų pasta
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./„BLANX White Shock“ dantų pasta

Italų gamintojai sukūrė dantų pastą su unikalia formule, kuri balina su šviesa. „BLANX white shock“ – pirmoji dantų pasta, kuri balina veikiant šviesai ir rezultatas matomas jau po pirmųjų naudojimų. Skamba šiek tiek neįtikėtinai, tačiau visa paslaptis slypi sudedamojoje pastos dalyje ActiluX, kuri, veikdama su dienos šviesa, užtikrina balinamąjį poveikį. Nuostabiausia yra tai, kad dantys balinami natūraliu būdu, nenaudojant jokių abrazyvinių medžiagų ir peroksido.

Valant dantis, ActiluX mikrodalelės kaupiasi ant dantų emalio ir išlieka 24 valandas. Kiekvieną kartą, kai šypsotės, mikrodalelės reaguoja į šviesą ir balina dantis. Be to, pasta pasižymi antibakteriniu poveikiu, saugo nuo dantų ėduonies ir stiprina dantenas. Nesijaudinkite, jei turite dirbtinį dantį – ši pasta balina ir keraminius bei polimerinius dantų protezų ir plombų paviršius.

123RF.com nuotr./Balti dantys
123RF.com nuotr./Balti dantys

Dar viena gera žinia ta, kad šią pastą galite naudoti kasdien, kadangi jos sudėtyje nėra jokių kenksmingų medžiagų: peroksido, PEG, titano dioksido ir parabenų. Ir nesijaudinkite, „BLANX White Shock“ dantų pastos pakuotės viduje radę LED lemputę – akseleratorių: naudotis juo labai paprasta. Prieš naudojimą prisukite akseleratorių prie tūbelės vietoj dangtelio. Ypatinga LED akseleratoriaus šviesa aktyvuoja ActiluX molekules ir balinamasis poveikis tampa daug intensyvesnis. Kai pasta tūbelėje baigsis, atsukite LED akseleratorių ir naudokite jį pakartotinai, nusipirkę pastą BLANX White Shock.

Kuo dažniau šypsotės, tuo baltesni dantys – ar tai ne nuostabu? Puikus oras už lango kviečia mėgautis pagaliau atėjusiu pavasariu. Ir tai yra dar viena priežastis nusišypsoti.

123RF.com nuotr./Moteris
123RF.com nuotr./Moteris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius