Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio ritualai namuose: kaip suminkštinti ir pašviesinti alkūnių ir kelių odą?

Alkūnių ir kelių oda dažnai būna kur kas šiurkštesnė ir sausesnė nei viso kūno, o neretai – ir tamsesnė. Kulnus galime mirkyti, nušveisti ir patepti maitinamuoju kremu ar aliejumi, o kaip suminkštinti kelių ir alkūnių odą bei ją pašviesinti?
Alkūnės ir keliai
Alkūnės ir keliai / 123RF.com nuotr.

Štai keletas paprastų produktų ir naminių receptų, kad alkūnių ir kelių oda taptų švelnesnė, minkštesnė ir šviesesnė.

Citrinų sultys

Veikiausiai vienas paprasčiausių būdų odai švelninti ir šviesinti. Tiesiog perpjaukite citriną pusiau ir tomis dviem puselėmis keletą minučių patrinkite alkūnes. Tą patį padarykite ir su keliais. Kadangi trinant bėgs sultys, geriausia procedūrą atlikti vonioje prieš maudynes. Darykite tai kartą ar du per savaitę, po kurio laiko pamatysite ir pajusite rezultatą.

„Scanpix“ nuotr./Citrina
„Scanpix“ nuotr./Citrina

Pomidorų ir citrinų sultys

Norintys išmėginti dar ką nors, citrinų sulčių procedūrą gali paįvairinti pomidorų minkštimu. Šis duetas, kaip rašoma searchhomeremedy.com, yra puiki priemonė ne tik odai suminkštinti, bet ir tamsioms dėmėms panaikinti. Taigi išspauskite citrinų sulčių ir sumaišykite jas su pomidorų minkštimu.

Į šį mišinį taip pat galite įdėti šiek tiek medaus. Viską išmaišykite ir ištepkite alkūnes bei kelius. Šią procedūrą, kaip ir bet kurią kitą, reikėtų atlikti reguliariai – vieną ar porą kartų per savaitę.

„Fotolia“ nuotr./Pomidorai
„Fotolia“ nuotr./Pomidorai

Cukraus ir medaus šveitiklis

Vienas lengviausių būdų pagerinti alkūnių ir kelių odos būklę yra tiesiog reguliariai juos šveisti. Šveitimas apskritai reikalingas odai, nes pašalina negyvąsias ląsteles, leidžia jai atsinaujinti, be to, oda tampa švelni, minkšta, maloni liesti.

Alkūnėms ir keliams galite naudoti bet kurį kūno šveitiklį ar specialų šepetį, svarbiausia, kad šveičiant kūną ne tik nebūtų pamirštos šios vietos, bet joms būtų skirtas ypatingesnis dėmesys. O jei neturite šveitiklio, užsukite į virtuvę – ten tikrai rasite cukraus ir medaus. Sumaišykite šiek tiek medaus ir rudojo cukraus, šveitiklį kuriam laikui galite palikti šaldytuve, o paskui juo išmasažuokite kelius ir alkūnes.

Po procedūros odą nuplaukite šiltu vandeniu ir būtinai palepinkite maitinamuoju kremu ar aliejumi.

123RF.com nuotr./Cukrus ir medus
123RF.com nuotr./Cukrus ir medus

Bananų, medaus ir avižinių dribsnių šveitiklis

Bananai taip pat yra dideli pagalbininkai, kalbant apie sausą odą. Galite išmėginti tokį šveitiklį. Sutrinkite bananą, įdėkite šiek tiek medaus, stambiai maltų avižinių dribsnių, viską išmaišykite ir šiuo mišiniu pamasažuokite alkūnes ir kelius.

Alavijų sultys

Alavijas žinomas kaip puiki drėkinamoji medžiaga. Jei turite jį namuose, pasinaudokite. Nulaužkite dalį lapo, sultimis ištepkite alkūnių ir kelių odą, palikite 20 minučių ir nuplaukite šaltu vandeniu. Kad būtų dar geresnis efektas, po procedūros naudokite drėkinamąją priemonę, turinčią alavijų sulčių. Ja patepkite kelių ir alkūnių odą. Įsigykite alavijų gelio ir tepkite juo alkūnes bei kelius. Galite tai daryti kasdien. Jūsų oda turėtų suminkštėti, tapti švelnesnė.

Fotolia nuotr./Alavijas
Fotolia nuotr./Alavijas

Eterinis arbatmedžių aliejus

Arbatmedis išsiskiria savo antibakterinėmis ir antiseptinėmis savybėmis. Jis plačiai naudojamas kosmetikos pramonėje. Eterinis arbatmedžių aliejus gydo odą – įvairiausias žaizdeles, spuogus, saugo ją nuo bakterijų.

Tad jis puikiai tinka ypač sausai, net suskeldėjusiai odai gydyti. Tačiau būkite atsargūs – eteriniai aliejai yra labai stiprūs, todėl prieš tepdami juo alkūnių ir kelių odą, būtinai išbandykite jį ant mažo odos lopinėlio, kad įsitikintumėte, jog šis aliejus nealergizuoja jūsų odos.

Kokosų aliejus

Kokosų aliejumi ištepkite kelių ir alkūnių odą, šiek tiek palaikykite, tada lįskite po šiltu dušu. Prausdamiesi tų vietų neplaukite muilu, tik lengvais judesiais pamasažuokite pildami vandenį. Prieš tepdami odą kokosų aliejumi, į jį galite įlašinti kelis lašus citrinų sulčių.

Vida Press nuotr./Kokosų aliejus
Vida Press nuotr./Kokosų aliejus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius