Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Grožio rutina: 5 produktai, kurių neturėtumėte naudoti kasdien

Tikra tiesa, kad atrasti savo odai tinkamus produktus nėra taip lengva. O kai taip nutinka, norisi juos naudoti kasdien. Tačiau kai kurios kosmetikos priemonės nėra tam skirtos. Štai keletas specialistų patarimų, kokie produktai neturėtų būti itin dažnai naudojami.
Lūpų priežiūra
Lūpų priežiūra / 123RF.com nuotr.

Sausas šampūnas

Nėra laiko trinkti galvą? Tokiu atveju sausas šampūnas atrodo kaip geriausia ir greičiausia išeitis. Tačiau dažnas jo naudojimas gali turėti ir ne tokių malonių padarinių.

„Esu didelė sausų šampūnų gerbėja. Tačiau kasdien naudojant sausą šampūną, plaukai taps išsausėję ir trapūs. Tad nors ir labai patogu ryte, kai skubate, plaukus papurkšti sausu šampūnu, to nereikėtų daryti dažnai, jei norite juos apsaugoti“, – Womenshealthmag.com sako viena Beverli Hilso stilisčių Leanne Citrone ir priduria, kad būtinai derėtų naudoti plaukus tausojantį įprastą šampūną ir kondicionierių. O sausą šampūną kaip išeitį naudoti ne dažniau kaip dvi dienas iš eilės ir paskui daryti pertrauką.

123RF.com nuotr./Plaukų priežiūra
123RF.com nuotr./Plaukų priežiūra

Maitinamasis plaukų kondicionierius

Norėdami išlaikyti savo plaukus gražius ir sveikus, turime maitinti ir savo galvos odą, kad ji netaptų sausa. Tačiau būtina paisyti rekomendacijų, kurios nurodytos ant vienos ar kitos grožio priemonės pakuotės. Jei plaukų kondicionierių siūloma naudoti tik kartą ar du per savaitę, nereikėtų to daryti kasdien, nes efektas bus priešingas – ne padrėkinsite ir pamaitinsite galvos odą, o ją išsausinsite.

Kasdien naudojant sausą šampūną, plaukai taps išsausėję ir trapūs.

„Per dažnas daug baltymų turinčių priemonių naudojimas gali būti žalingas, – sako L.Citrone. – Galite išbalansuoti savo galvos odos pH, gali pradėti slinkti plaukai. Jei jaučiate, kad jūsų plaukams reikalinga rimtesnė priežiūra, įtraukite kokosų aliejų ir naudokite jį kaip kaukę plaukams kartą per savaitę.“

Gydomasis lūpų balzamas

Natūralu, kad suskirdus, šerpetojant lūpų odai ieškome priemonės, kuri jas pagydytų. Tačiau tokios priemonės negali būti naudojamos kasdien. Dermatologė Annie Chiu rekomenduoja nenaudoti gydomųjų lūpų balzamų nuolat, nes tai gali sukelti dar blogesnių padarinių.

„Jūsų lūpos gali priprasti prie balzame esančių gydomųjų medžiagų, ir bus sveikos, nešerpetos ir neskeldės tik tada, kai jų gaus. Kad taip nenutiktų, tokias priemones naudokite tik lūpų gydymo laikotarpiu, o kai pajusite, kad jos atsigavo, pereikite prie įprasto lūpų balzamo“, – pataria A.Chiu.

Makiažo pagrindas

Makiažo pagrindas yra ta priemonė, kuri padeda ilgiau išlikti makiažui ir atrodyti nepriekaištingai. Tačiau šios priemonės sudedamosios dalys ne itin patinka mūsų veido odai.

„Nenaudokite makiažo pagrindo kasdien, – sako A.Chiu. – Jame esantys silikonai, mineraliniai aliejai užkemša poras. Pasilaikykite jį ypatingoms progoms – savaitgaliui, vakarėliams, šventėms, bet nenaudokite kasdien eidamos į darbą. Ir būkite tikros, kad paskui labai kruopščiai nuvalote savo veidą.“

Vandeniui atsparus blakstienų tušas

Vargu ar nustotume naudoti blakstienų tušą, juk jis mūsų akis padaro išraiškingas. Gera žinia ta, kad niekas ir neverčia jo atsisakyti. Tik siūlo atkreipti dėmesį į vandeniui atsparų blakstienų tušą.

„Vandeniui atsparus tušas labai džiovina blakstienas, todėl turėtų būti taupiai naudojamas. Iš pradžių blakstienas padenkite įprastu kasdieniu tušu, tada ant viršaus užtepkite vandeniui atsparų“, – kaip išgauti tą patį efektą ir apsaugoti blakstienas pataria Los Andžele gyvenanti žvaigždžių vizažistė Jamie Greenberg.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius