Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Grožio stebuklai iš jūsų... virtuvės

Kasdienėje buityje galime aptikti begalę priemonių, kurios idealiai tinka mūsų grožiui puoselėti. Paklauskite savęs, kodėl dar jų neišmėginote! Tai – paprasta, pigu ir greita, o rezultatas dažniausiai toks pat, kaip ir naudojant prabangią kosmetiką.
Veido odos priežiūra
Veido odos priežiūra / Shutterstock nuotr.

► Citrinos. Šie vaisiai daug kur praverčia. Ne išimtis – grožio sritis. Įtrinkite nagus citrina ir užbarstykite šiek tiek geriamosios sodos. Palikite kelioms minutėms ir tuomet nuplaukite. Tai suteiks nagams spindesio, jie taps šviesesni ir sveikesni. Citrinos griežinėliu galima nutrinti ir šerpetojančias kūno vietas, netgi veidą – esą tai apsaugo nuo spuogelių susidarymo.

► Juodoji arbata. Ji puikiai dezinfekuoja ir sugeria nemalonius kvapus. Jeigu kamuoja prakaituojančios kojos, išbandykite juodosios arbatos vonelę: įmerkite į dubenį tris pakelius ir palaikykite joje kojas apie 15 minučių. Juodąja arbata galite skalauti burną, nes ji puikiai dezinfekuoja, gydo žaizdeles.

► Rudasis cukrus ir druska. Visais atvejais tinka kaip kūno, rankų ir veido šveitiklis. Galite maišyti su eteriniais, augaliniais aliejais, jogurtu, medumi ir t. t.

► Pasukos ir medus. Į šiltą vonią įpilkite kelis puodelius pasukų ir įdėkite kelis šaukštus medaus. Tokia vonia grąžina jaunystę, mat drėkina, minkština odą – ji tampa lyg aksomas. Pakaks 15 min., kad rezultatas jus nudžiugintų! Vietoj pasukų galite naudoti ir pieną. O jeigu dar šliūkštelėsite šlakelį alyvuogių ar migdolų aliejaus…

► Tropiniai vaisiai. Juose gausu enzimų, kurie puikiai pašalina negyvas odos ląsteles, sulėtina senėjimo procesą. Papajos, ananasai, mangai, netgi moliūgai puikiai tinka kūnui ir veidui šveisti: sutrinkite iki vientisos masės, užtepkite ant veido ir palikite kelioms minutėms. Nuplaukite šiltu vandeniu.

► Jogurtas ir medus. Iš šių priemonių pasigaminsite puikią regeneruojančią ir odą maitinančią kaukę. Jogurtas gelbsti nuo uždegimų, odos paraudimų, o štai medus drėkina ir atgaivina. Nuo ko pradėti? Sumaišykite pusę puodelio jogurto su puse avokado ir įmaišykite 2 valg. š. medaus. Gauta kauke ištepkite veidą ir palikite 20 minučių. Po procedūros veidą nuplaukite šiltu vandeniu.

► Bananai. Tobulas nekaloringas desertas, kuriame gausu odai naudingų medžiagų. Skubame paminėti, kad bananai turi antiage poveikį. Sutrinkite vieną gerai prinokusį bananą ir užtepkite gautą masę ant veido. Palikite 20 minučių. Po procedūros pajusite, kad oda tapo kur kas skaistesnė, šviesesnė ir lygesnė. PLAČIAU APIE TEIGIAMĄ BANANŲ POVEIKĮ ODAI SKAITYKITE STRAIPSNYJE „GROŽĮ PUOSELĖKIME BANANAIS“.

► Bulvės. Nuskuskite žalią bulvę ir supjaustykite griežinėliais. Uždėkite kelis ant akių ir palikite 10 minučių. Tai puikus būdas išvengti raukšlių, patinimų, paburkusių maišelių.

► Obuolių actas. Suteikia žvilgesio ir spindesio jūsų plaukams. Į litrą vandens įpilkite pusę obuolių acto puodelio ir tuomet skalaukite šampūnu išplautas garbanas. Išbandžiusios sako, kad tai itin veiksmingas būdas atgaivinti pavargusius plaukus! KAIP PAČIOMS PASIGAMINTI OBUOLIŲ ACTO, SKAITYKITE ČIA.

Alyvuogių aliejus. Naudokite plaukų kaukėms, tepkite kūną, tinka maišyti su druska, cukrumi, kavos tirščiais ir šveisti kūną... Netgi nusivalyti makiažą: gerai sumaišykite alyvuogių aliejų su šiek tiek vandens ir valykite akis, lūpas, veido odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius