Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gydytojos dermatologės atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus. 3 dalis

Su oda susijusių klausimų gali būti labai daug: odos atjauninimas lazeriu, aknės gydymas, apgamų ir kitų odos darinių (karpų, papilomų ir kt.) šalinimas, strijų ir randų korekcija lazeriu, cheminis odos šveitimas rūgštimi, tatuiruočių šalinimas... O kur dar bėrimai, odos porų užsikimšimas, pigmentinės dėmės...
Veido oda
Veido oda / „Shuterstock“ nuotr.

Norite paklausti dėl jums ramybės neduodančių odos problemų?

Rašykite adresu ji24.lt@zlg.lt ir Grožio terapijos ir chirurgijos klinikos „Sugihara“ gydytojos dermatologės – Jolanta Žilienė, Eglė Drukteinienė, Gitana Šabūnienė, Aušrinė Ramanauskaitė ir Tatjana Orlovskytė – mielai atsakys į Jus dominantį klausimą.

„Sugihara“ nuotr./Iš kairės: Tatjana Orlovskytė, Jolanta Žilienė, Eglė Drukteinienė, Aušrinė Ramanauskaitė ir Gitana Šabūnienė
„Sugihara“ nuotr./Iš kairės: Tatjana Orlovskytė, Jolanta Žilienė, Eglė Drukteinienė, Aušrinė Ramanauskaitė ir Gitana Šabūnienė

Klausimas

Vaikystėje turėjau spuogų ant nosies. Buvau nuėjęs pas veido odos specialistę, kuri su adata man tuos spuogus išspaudė, tačiau liko randai (duobutės) tose vietose. Tikriausiai blogai atlikta procedūra. Ar galima būtų panaikinti šias duobutes? Kaip tai būtų galima padaryti? Pagarbiai, klientas Tomas.

Atsako gydytoja dermatologė Aušrinė Ramanauskaitė

Randeliai po aknės (paprastųjų spuogų) yra dažna problema. Jie gali formuotis spaudant spuogelius arba savaime, esant gana ūmiam ir gausiam bėrimui. Likusius randelius galima lyginti cheminiu (rūgštiniu) šveitikliu arba radikaliau, t. y. šlifuoti lazeriu. Koks Jums asmeniškai būdas būtų tinkamiausias tiksliau atsakys gydytojas dermatologas konsultacijos metu.


Klausimas

Noriu paklausti, kokiu būdu patartumėte šalinti senus randus ant rankos – ar operuoti, ar tepalais, ar lazeriu. Jeigu lazeriu, gal galite patarti, kokį lazerį rinktis? Ačiū, laukiu atsakymo, Laima.

Atsako gydytoja dermatologė Aušrinė Ramanauskaitė

Randų šalinimo ar simptomų koregavimo taktika parenkama kiekvienam pacientui indvidualiai, priklausomai nuo paciento amžiaus, rando senumo, formos, lokalizacijos, pobūdžio (atrofinis ar hipertrofinis, keloidinis). Rekomenduoju išsamią dermatologo konsultaciją.


Klausimas

Norėčiau sužinoti, kuo namuose atliekamas veido masažas skiriasi nuo veido masažo, atliekamo, pavyzdžiui, SPA centruose? Aušra.

Atsako kosmetologė Odeta Dešukienė

Masažas SPA centruose, atliekamas kvalifikuotų specialistų, gali būti įvairių technikų (klasikinis, žako, limfodrenažinis, chiromasažas ir t. t.), gali būti derinamas su procedūromis, jis stimuliuoja kraujo apytaką, gerina raumenų tonusą, suteikia putlumo. Rekomenduojama masažą atlikti pas specialistą, kuris, atsižvelgdamas į odos trūkumus ir problemas, galės parinkti tinkamiausią techniką, kad rezultatas būtų optimalus. Žmogus, atlikdamas masažą namuose, gali sau labiau pakenkti nei pasiekti gerų rezultatų.


Klausimas

Norėjau paklausti, ar galima atlikti veido raudonio ir išsiplėtusių kapiliarų šalinimą, jei sergu psoriaze? Ant veido, nosies ir ties antakiu kartais būna kelios dėmelės. Loreta.

Atsako gydytoja dermatologė Gitana Šabūnienė

Procedūrą reikėtų planuotis, kuomet nėra paūmėjimo ir būtų saugiausia pradžioje paimti mėginį.


Klausimas

Kreipiuosi į jus su man svarbiu klausimu, dėl kurio aš labai išgyvenu. Laukiuosi jau 29-ta savaitė, pastebėjau, kad kairėje pusėje atsirado strijų. Žinau, jog yra visokių prevencijų prieš jas, bet internetu nepasitikiu. Todėl nusprendžiau pasiklausti jūsų, ką patartumėte naudoti, kokį aliejuką ar tepalą? Beje, gal galima būtų sužinoti, ar taikote kažkokį gydymą po gimdymo ir kokia bent maždaug kaina?

Atsako gydytoja dermatologė Tatjana Orlovskytė

Strijų prevencijai ir gydymui reikalingos specialios priemonės, kurios drėkina, maitina odą, didina jos elastingumą, stangrumą, skatina odą atsinaujinti bei gerina kraujotaką. Kadangi strijų jau atsirado, specialių priemonių naudojimas sumažins jų ryškumą, tačiau visiškai nepašalins.

Strijas svarbu pradėti gydyti kuo ankstyvesnėje stadijoje, kol jos yra raudonos, tokiu būdu pasiekiamas geresnis gydymo rezultatas. Vaistinėse tikrai rasite didžiulę šių priemonių pasiūlą. Nėštumo metu svarbu atkreipti dėmesį į jų sudėtį, kuri turėtų būti iš kuo natūralesnių medžiagų (įvairių natūralių aliejų bei riebalų, drėkinamųjų medžiagų ir vitaminų). 

Po gimdymo strijos gali būti gydomos lazerio terapija. Mūsų klinikoje naudojamos šlifuojančio lazerio procedūros, derinant odos paviršiaus šlifavimą ir frakcinę technologiją. Nušlifavus odos paviršinį sluoksnį, strija tampa mažiau matoma, o pritaikius frakcinį lazerį, strijų vietose odoje „išgręžiama“ daugybė mažyčių skylučių, todėl oda gydama susitraukia ir strijos siaurėja. Vienos procedūros kaina priklauso nuo pažeisto odos ploto (pvz.: strijų korekcijos delno dydžio plote (iki 130 kv. cm) kaina yra nuo 240 iki 380 Lt).


Taip pat skaitykite:

Gydytojos dermatologės atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus. 2 dalis

Gydytojos dermatologės atsako į Ji24.lt skaitytojų klausimus. 1 dalis

Gydytoja dermatologė atsako į dažniausiai užduodamus klausimus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius