Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

I.Urbanavičienė: kaklo oda – mūsų amžiaus išdavikė: ar tik plastinė operacija gali ją atjauninti?

Kai kalbame apie odos priežiūrą, pirmiausiai galvojame apie veido odą ir paakių zoną, tačiau labai retai kada susimąstome, kad ir kaklo odai reikalinga priežiūra. Raukšles skaičiuojame ant veido, grožio priemones renkamės tik veido arba paakių zonai, ir pripažinkite, tikriausiai daugelis jūsų apie kaklą net nepagalvojate. Apie šią sritį dažniausiai susirūpiname tik tada, kai jau pradeda matytis odos glebimo požymiai, o tai jau yra šiek tiek per vėlu.
Indrė Urbanavičienė
Indrė Urbanavičienė / Asmeninio albumo nuotr.

Taigi, kaip, kada ir kodėl reiktų pradėti puoselėti kaklo odą? Iš tikrųjų, kaklas yra labai svarbi žmogaus kūno dalis, jungianti galvą su likusiu kūnu. Net nepagalvotumėte, bet kaklo zonoje yra tikrai nemažai raumenų grupių, kurias reikėtų išnaudoti gerai kaklo odos būklei palaikyti ir gerinti.

Tai pirmiausias užsiėmimas, nuo kurio turėtų prasidėti šios zonos odos priežiūra, yra pratimai kaklo ir apatinių veido raumenų stiprinimui. Apie pratimus neišsiplėsiu, tikrai kiekviena gali rasti jų internete, tik svarbu, kad šiuos pratimus darytumėte nuolat.

Nuo kokio amžiaus pradėti? Sakyčiau, nėra tokios ribos, kuo anksčiau tai pradėsite daryti, tuo ilgiau išlaikysite gražią, stangrią odą.

Pagalvė turi būti tokio aukščio, kad padėjus galvą kaklo zonos oda būtų išsitempusi, o pats kaklas tiesus ir „nesukniubęs“

Dar vienas svarbus faktorius, veikiantis kaklo odą, yra jūsų miego ypatumai. Pirmiausia pagalvė – ji turi būti tokio aukščio, kad padėjus galvą kaklo zonos oda būtų išsitempusi, o pats kaklas tiesus ir „nesukniubęs“.

Taip pat svarbi ir miego poza, idealu būtų gulėti tiesiai ant nugaros, tai būtų naudinga ne tik kaklo, bet ir veido odai. Tačiau, jei taip nepavyksta, bent jau miegokite ant tinkamo aukščio ir geriau kiek kietesnės pagalvės, kuri leistų miegoti „tiesiu kaklu“.

Prieiname prie trečio žingsnio – kaklo odos ir iškirptės priežiūros priemonės. Tikrai nereikia pulti pirkti kažkokių specialių kremų ar serumų kaklo odos priežiūrai. Dažnai jų sudėtis bus dar ir prastesnė negu gero veido kremo, nes tai labiau rinkodarinis produktas nei kažkas išskirtinio dekoltė zonai.

Idealiai tiks veidui naudojami produktai, nėra jokių išskirtinių aktyvių kosmetinių medžiagų, kurios kaklo oda pasirūpintų geriau nei veido priemonėse naudojamos medžiagos. Vienintelis svarbus akcentas – reguliari kaklo odos priežiūra ryte ir vakare kartu su veido odos ritualais.

Svarbus akcentas – reguliari kaklo odos priežiūra ryte ir vakare kartu su veido odos ritualais.

Ir dar viena ne mažiau svarbi ir labai dažnai pamirštama priežiūros detalė – apsauga nuo saulės spindulių. Jau įpratome saugoti veido odą nuo saulės, tačiau tepdami SPF kremą dažnai pamirštame patepti ir kaklą, o tai yra tikrai svarbu.

Saulė aktyviai skatina odos senėjimo procesus, todėl apsauga nuo saulės būtina ištisus metus. Šaltuoju sezonu kaklo odą saugo rūbai, ir spinduliai mažiau aktyvūs, tačiau vasarą būtina naudoti apsaugą nuo saulės ir kaklo odai bei iškirptės zonai, ir geriau, kad tai būtų SPF faktorius ne mažiau 30. Tam tikra prasme, kaklo oda yra net lepesnė ir praranda stangrumą greičiau nei veido, todėl jai apsauga nuo senėjimą skatinančių spindulių yra esminė.

Tam tikra prasme, kaklo oda yra net lepesnė ir praranda stangrumą greičiau nei veido.

Kokios dar priemonės šiai lepiai zonai? Puoselėkite kaukėmis, švelniais kraujotaką suaktyvinančiais masažais, darydamos rūgštines procedūras prieš raukšles nepraleiskite ir kaklo odos, visos grožio procedūros, atliekamos specialistų, tikrai palepins ir kaklo odą. Jei atliksite kraujo plazmos PRP procedūrą, kaklo odą taip pat praturtinkite savo nuosavomis aktyviomis ląstelėmis.

Tačiau jei kaklo oda jau visiškai praradusi stangrumą, susiraukšlėjusi ir „nusileidusi“ žemyn, praktiškai vienintelė efektyvi ilgalaikė priemonė situacijai pagerinti yra plastinė patempimo operacija. Nebūkite naivios ir šiai problemai spręsti nebandykite kitų brangių procedūrų, kurios neduos norimų rezultatų. Tai tikrai kraštutinė priemonė, todėl mano rekomendacija kuo anksčiau pradėti puoselėti ir saugoti kaklo odą, kad vyresniame amžiuje neprireiktų tokių drastiškų procedūrų. Būkime gražios ir protingai puoselėkime savo odą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius