Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ruošiamės išleistuvėms (I): kaip išsirinkti šiai progai tinkamą makiažą?

Šimtadienis, paskutinis skambutis ir galiausiai – išleistuvės. Svarbios progos baigiantiems mokyklą, per kurias, be abejonės, norisi atrodyti gražiai. Šį kartą kalbiname vizažistes ir dalijamės jų patarimais, į ką turėtų atkreipti dėmesį abiturientės, norėdamos per svarbiausią mokyklos baigimo šventę atrodyti puikiai.
Mergina ruošiasi darytis makiažą
Mergina ruošiasi darytis makiažą / 123RF.com nuotr.
Temos: 2 Makiažas Grožis

Sutiksite, kad bet kuriai šventei svarbu ne tik suknelė ir bateliai, bet ir makiažas bei šukuosena (apie ją kalbėsime kitame straipsnyje). Jei jau kuriame įvaizdį, reikėtų tai daryti tikrąja to žodžio prasme nuo galvos iki kojų.

Su tuo nedvejodamos sutinka ir „J&J make up box“ vizažistės Jurga Kartu ir Jolita Verseckienė. Tad pirmasis jų patarimas – makiažą ir šukuoseną rinkitės jau turėdamos suknelę, nes viskas turės derėti stilistiškai.

Agnės Solovjovaitės nuotr./„J&J make up box“ vizažistės Jurga Kartu ir Jolita Verseckienė
Agnės Solovjovaitės nuotr./„J&J make up box“ vizažistės Jurga Kartu ir Jolita Verseckienė

„Pagalvokite apie tai, kokioje aplinkoje vyks šventė. Jei kreipsitės į visažistą – supažindinkite jį su minėtomis detalėmis (suknelė, aplinka ir t. t.). Neperspauskite – makiažas turi pabrėžti jūsų jaunystę ir spindesį, o nepridėti jums metų. Tam puikiai tinka šio šiltojo sezono tendencijos – švytėjimo suteikiantys produktai skruostikauliams, akių vokams“, – sako vizažistė J.Verseckienė.

Jei vis dėlto makiažą nutarsite darytis pati, bet neturite itin gerų įgūdžių, pasipraktikuokite keletą kartų dar iki išleistuvių.

Štai keletas pagrindinių vizažisčių patarimų, į ką derėtų atkreipti dėmesį mėginant susikurti makiažą šventei, kokius produktus ir spalvas rinktis.

Makiažo pagrindas. „Itin kruopščiai pasirinkite makiažo pagrindą. Atkreipkite dėmesį į tai, ar jis atitinka jūsų odos tipą (riebi, sausa, mišri), ar tinka atspalvis, venkite kaukės efekto. Jei norite itin gerai atrodyti nuotraukose, rinkitės intensyviau maskuojančius produktus, galite net skirtus specialiai nuotraukų makiažui“, – pataria Jurga Kartu.

Shutterstock nuotr./Natūralus makiažas
Shutterstock nuotr./Natūralus makiažas

Švytintis veidas. J.Verseckienės teigimu, jei norite, kad veidas atrodytų „gyvas“, sveikas ir jaunas, būtinai naudokite skaistalus. Tačiau, vizažistės patarimu, jų reikėtų vengti toms, kurių veido oda linkusi raudonuoti. „Intensyvus kontūravimas jau nebemadingas. Šviesinkite veidą, naudokite specialius švytėjimą suteikiančius produktus (angl. highlighter)“, – rekomenduoja makiažo specialistė.

Eglės Juozaitytės nuotr./Skaisti veido oda
Eglės Juozaitytės nuotr./Skaisti veido oda

Lūpos arba akys. Darydamosi makiažą turėsite pasirinkti – lūpas ar akis ryškinsite. Pasak vizažisčių, kalbant apie lūpas – visada madinga išlieka raudona spalva, drąsesnėms puikiai tiks tamsiai rožinė, juodai vyšninė ar netgi alyvinė.

Eglės Juozaitytės nuotr./Tamsiai vyšninės lūpos
Eglės Juozaitytės nuotr./Tamsiai vyšninės lūpos

Jei nutarsite neakcentuoti lūpų, dėmesį sutelkite į akis. Ryškūs, spalvoti akių kontūrai ir dūminis makiažas, vizažisčių teigimu, vis dar tendencingi.

„Jei norite išlikti santūresnės, rinkitės persikinius, oranžinius, auksinius šešėlius, natūralia rusva spalva pabrėžkite akies lanką. Išleistuvės tinkama proga pridėtinėms blakstienoms, tačiau nepersistenkite, natūraliau ir skoningiau nei masyvios ištisinės blakstienos atrodys blakstienų kuokšteliai.

„Scanpix“ nuotr./Makiažas
„Scanpix“ nuotr./Makiažas

Drąsios ir madingos gali kopijuoti podiumų makiažo tendencijas – blakstienas dažyti itin tirštai, sukurdamos dramatišką, sukibusių blakstienų efektą. Svarbiausia, kad tai derėtų su visuma“, – sako J.Verseckienė.

Antakiai. „Dabar madingi minkštos formos, blankūs, itin natūralūs antakiai. Jų spalva neturėtų būti tamsesnė nei natūrali plaukų šaknų spalva“, – įspėja Jurga Kartu.

Vida Press nuotr./Vizažistė dažo antakius
Vida Press nuotr./Vizažistė dažo antakius

Ji tai pat pataria prieš fotografuojantis pakoreguoti lūpų kontūrą, papudruoti riebaluotis linkusias veido vietas – kaktą, nosį, smakrą. „Delninukėje galite turėti veidrodėlį, riebalus sugeriančių servetėlių, sausos kompaktinės pudros ir lūpų dažų ar blizgį bei mėtinių pastilių gaiviai šypsenai, nes juk būtent ji ir gera nuotaika yra svarbiausias šventės aksesuaras!“ – šypsodamasi sako vizažistė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius