-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Įspūdingą grimą daranti Neringa pataria, kaip pačiam susikurti Helovino įvaizdį

Artėjant Helovinui, vizažistė Neringa Kundrotaitė-Burbienė džiaugsmingai trina rankomis, kadangi pagaliau ateina laikas, kai ji galės užsiimti tuo, kas širdyje patinka labiausiai – kurti grimą. Neringos kolekcijoje galima pamatyti ir tradiciniais įvaizdžiais tapusius vampyrus ar raganas, ir įdomesnius personažus. Nors visa tai ji sukuria įgudusiomis profesionalės rankomis, vizažistė tikina, kad grimą kiekvienas gali pasidaryti namų sąlygomis, ir dalijasi patarimais, kaip tą atlikti.
Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas
Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas / Asmeninio albumo nuotr.

Pašaukimas yra Helovino grimai

Neringos karjeros kelias prasidėjo panašiai kaip daugumos vizažisčių – moteris pasakoja, kad dar jaunystėje itin panoro piešti, o netrukus savo malonumui namie ėmė daryti makiažą su pigia kosmetika.

„Mokydamasi universitete, supratau, kad man labai nepatinka tai, ką studijuoju. Sėdėdama paskaitose, nevalingai galvodavau, kaip darau makiažą. Tai mano viduje buvo didysis šauksmas, liepęs man ne tik svajoti, bet imti ir daryti“, – prisimena N.Kundrotaitė-Burbienė.

Asmeninio albumo nuotr./Neringa Kundrotaitė-Burbienė
Asmeninio albumo nuotr./Neringa Kundrotaitė-Burbienė

Vis dėlto studijas Neringa baigė, o tuomet susirado darbą tam, kad turėtų pinigų pirmiems vizažistės kursams.

„Tėtis rūpinosi, kad įgyčiau aukštąjį išsilavinimą, o man buvo principo reikalas pačiai susimokėti už savo norus. Tokios minties vedama po pirmo gauto atlyginimo nuėjau mokytis vizažo“, – šypsosi N.Kundrotaitė-Burbienė.

Šiandien Neringa turi savo studiją, kurioje atlieka antakių ir blakstienų procedūras, daro makiažą bei yra lektorė – moko kitus atlikti antakių korekciją.

„Makiažo užsakymai yra labiau sezoniniai, – neslepia N.Kundrotaitė-Burbienė. – Labai smagu, kad pamažu į Lietuvos rinką ateina Helovinas, atsiranda vis daugiau norinčių pasidaryti grimą. Kiekvienas meistras turi savo pašaukimą – manasis yra galimybė piešti nestandartiškai, tad Helovinas ar bet kuri kita proga man yra puiki vieta pasireikšti.“

Asmeninio albumo nuotr./Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas
Asmeninio albumo nuotr./Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas

Šiemet Neringos užrašų knygutė pilnai užpildyta klientų užsakymais Helovino makiažui. Vizažistė tikina nebeturinti nė vienos laisvos vietos, o dirbti teks iki pat sekmadienio.

„Turbūt tai yra pirmi metai, kai, heloviniškai pasakius, užsakymų yra gyvas velnias, – juokiasi N.Kundrotaitė-Burbienė. – Galbūt panašiai būtų buvę ir praėjusiais metais, tačiau paskelbė karantiną ir šventes teko atšaukti.“

Anot Neringos, žmonės ne tik aktyviai registruojasi Helovino grimui, bet ir prašo patarimų, kaip būtų galima namų sąlygomis pačiam susikurti įvaizdį. Vizažistės teigimu, tą padaryti be specialių priemonių tikrai įmanoma.

„Stengiuosi savo sekėjus instagrame šviesti šia tema, nes suprantu, kad nepirksi latekso buteliuko tam, jog vieną vakarą ant veido užsiklijuotum žaizdą“, – sako N.Kundrotaitė-Burbienė.

Asmeninio albumo nuotr./Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas
Asmeninio albumo nuotr./Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas

Kaip teigia Neringa, dažniausiai prašoma sukurti vampyro, raganos, kaukolės, numirėlio įvaizdį, taip pat populiaru turėti žaizdas, nudeginimus ar nubrozdinimus.

„Dabar ant bangos serialas „Squid Game“ – visi nori atsisukinėjančios lėlytės įvaizdžio arba vyro su kauke, – atskleidžia N.Kundrotaitė-Burbienė. – Sudėtingų grimų niekas neprašo, nes tai atima daug laiko, o kartu kyla ir kaina.“

Asmeninio albumo nuotr./Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas
Asmeninio albumo nuotr./Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas

Kaip patį įspūdingiausią darytą grimą Neringa išskiria savo kurtą šlykštuką. Tą kartą ji namų sąlygomis gamino pūlingus spuogus iš ciberžolės ir želatinos.

„Juos kūriau naktį prieš, šie sudžiūvo, kitą dieną darbo metu gaminau iš naujo. Rezultatas buvo labai šlykštus, išėjo kraupiai, – juokiasi N.Kundrotaitė-Burbienė. – Netyčia susiklijavau burną su grimu, tad negalėjau įsidėti kraujo kapsulės, teko purkšti tekstilės kraują. Užspringau, apspjoviau veidrodį.“

Įprastai Helovinui daromas grimas trunka kelias valandas – pavyzdžiui, Neringos kurtam vienuolės įvaizdžiui prireikė 3,5 val., o velniukui – net 5 val.

„Priklauso nuo to, kiek įtraukta specialiųjų efektų. Piešti užtrunka ilgiau nei priklijuoti detales, – aiškina N.Kundrotaitė-Burbienė. – Galima daryti nuo pusantros valandos iki neriboto laiko.“

Įvaizdį galima susikurti ir namų sąlygomis

Vienuolės grimą Neringa apibūdina kaip pakankamai nesudėtingą, tačiau vizažistė juokiasi, kad turbūt taip pasirodė tik jai. Anot moters, lengvumas šiame įvaizdyje yra tame, jog pakanka turėti juodos ir baltos spalvos grimą bei viską daryti netvarkingai.

„Man pačiai juokinga pasidarė, nes pažįstama atsiuntė nuotrauką, koks prieš kelerius metus turėjo būti jos įvaizdis, ir kaip iš tiesų atrodė vienuolės grimas, – šypsosi N.Kundrotaitė-Burbienė. – Čia labai didelį efektą padaro geltoni lęšiai. Be to, kuo netvarkingiau darai, tuo baisesnis išeina grimas.“

Asmeninio albumo nuotr./Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas
Asmeninio albumo nuotr./Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas

Vis dėlto nors daug įgūdžių neturinčiam žmogui pačiam susikurti vienuolės įvaizdį gali atrodyti kone neįmanoma, Neringa tikina, kad tikrai galima pasidaryti puikų grimą.

„Yra daug vaizdo įrašų, kuriuose rodama, kaip pasidaryti makiažą. Žiūrint nuosekliai, bandant atkartoti ir nesitikint tokio paties rezultato, įmanoma atlikti kokybiškai, – įsitikinusi N.Kundrotaitė-Burbienė. – Tik reikėtų turėti bent paprasto grimo, nes vien miltukais taip ryškiai nepasidarysite.“

Žiūrint nuosekliai, bandant atkartoti ir nesitikint tokio paties rezultato, įmanoma atlikti kokybiškai.

Neturint daug patirties ir profesionalių priemonių, namų sąlygomis Neringa pataria kurti žaizdas, kadangi tam pakanka miltų, vazelino ir kreminės pudros. Šiuos produktus sumaišius, išeina dirbtinis vaškas, tinkamas formuoti iškiliems reljefams, detalėms.

„Klijuoti reikėtų su protezų klijais, kuriuos įsigysite vaistinėje. Jie yra tokia pati priemonė kaip specialių efektų lateksas, – atskleidžia N.Kundrotaitė-Burbienė. – Galima ant veido klijuoti avižų dribsnius ir paskui juos nuspalvinti juodai. Tapšnokite netikru krauju, pomidorų padažu ar raudonu lūpdažiu. Tai yra fantazija – žmonės be reikalo galvoja, kad norint sukurti specialų efektą, reikia daug investuoti.“

Prieš darant žaizdas, Neringa rekomenduoja iš pradžių pažiūrėti, kaip jos atrodo realybėje. Tai yra reikalinga tam, kad pavyktų kuo realistiškiau atkartoti.

„Nėra labai smagus procesas, nes tenka googlinti nudegimus, atvirus lūžius, – sako N.Kundrotaitė-Burbienė. – Patarčiau apsišarvuoti kantrybe ir nenuleisti rankų viduryje darbo. Kuriant piešinį, pusiaukelėje atrodo, kad nieko neišeis, nes būna pavienės dėmės, tad reikia išlaukti galutinio rezultato.“

Patarčiau apsišarvuoti kantrybe ir nenuleisti rankų viduryje darbo.

Neringa primena, kad eksperimentų jokiu būdu negalima pasilikti paskutinei dienai – pirmą kartą kuriant grimą, reikėtų iš anksto pabandyti, ar viskas pavyksta.

„Pasižiūrėkite, kaip klijuojasi, kaip dirba jūsų ranka, – pataria N.Kundrotaitė-Burbienė. – Jei kyla klausimų, pasiteiraukite jums patinkančio meistro – nežinau nė vieno, kuris, sulaukęs žinutės iš sekėjo, į ją neatsakytų. Mes tikrai norime dalintis žiniomis.“

Asmeninio albumo nuotr./Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas
Asmeninio albumo nuotr./Neringos Kundrotaitės-Burbienės kurtas grimas

Vis dėlto neturint daug patirties, Neringa atkreipia dėmesį būti atsargiems. Vizažistės teigimu, reikėtų ypatingai saugotis zonos aplink akis.

„Moterims aktualu saugoti antakius ir nieko ant jų netepti. Jei niekada nesate bandžiusi, pažiūrėjusi vaizdinę medžiagą, nepulkite drąsiai maskuoti antakių specialiais klijais, nes tai gali pridaryti ilgalaikės žalos“, – tikina N.Kundrotaitė-Burbienė.

Kuriant grimą, Neringa ragina atsipalaiduoti ir pasimėgauti procesu, kadangi tai yra kūryba. Net padarius klaidų, jas visada galima ištaisyti.

„Man atrodo, sugadintas grimas toks atrodys tik įgudusiai akiai, – sako N.Kundrotaitė-Burbienė. – Klaidos gali padėti padaryti grimą kitokį. Kaip su Džokeriu – turėjo būti normalaus klouno įvaizdis, bet išėjo visiškas šnipštas, o kartu puikiausias personažas.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius