Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Įvaizdžio pokyčių dalyvė Nijolė džiaugiasi: „Atjaunėjau penkeriais metais“

Esame matę ne vieną įvaizdį pakeitusią moterį. Vienoms nauja išvaizda nepatinka, kitos negali atsidžiaugti savo netikėtais pokyčiais, trečios bando prisijaukinti tai, kaip atrodo.
Nijolė Meškelienė
Nijolė Meškelienė / Evelinos Lunos nuotr.
Temos: 1 Įvaizdis

Tačiau žvelgiant į pasikeitimų dalyvės Kauno kolegijos J. Vienožinskio Menų fakulteto prodekanės Nijolės Meškelienės (55 m.) įvaizdžius, abejonių nekyla – kūrybiškas įvaizdis jai prilipo kaipmat. 

Vieną iš kolegijos fakulteto vadovių studentės įtikino išbandyti ką nors naujo, ir moteris savo sprendimo nepasigailėjo. „Aš ir pati norėjau pasikeisti, sužinoti, ką gali pasiūlyti jaunimas. Jauniems žmonėms gal pasikeisti yra lengviau, tačiau ir mes, vyresnio amžiaus moterys, norime atrodyti patraukliai ir gražiai.

Labai džiaugiuosi ne tik nuoširdžiu studenčių darbu, bet ir tuo, kad atsižvelgė, atsiklausė, kas patinka, pasigilino į asmenines savybes, pomėgius. Tai buvo ne tik fizinių ypatybių įvertinimas, bet ir išanalizuotas psichologinis nusiteikimas.

Evelinos Lunos nuotr. /Nijolė Meškelienė
Evelinos Lunos nuotr. /Nijolė Meškelienė

Kas labiausiai nustebino? Šukuosena, kurią išlaikiau iki šiol. Tai man buvo itin neįprastas kirpimas. Gal taip nutinka tada, kai esi pripratęs prie to, kaip atrodai, kerpiesi visada vienodai. Ir pati buvau užsiprogramavusi, kad man tokia šukuosena netiks. Pasirodo, klydau.

Aplinkiniai įvertino pokyčius labai teigiamai. Gyrė dukra, vyras tikino, kad atjaunėjau 5 metais. Esu tikrai labai patenkinta rezultatu. Nors drabužių stilius, apranga, man prie širdies klasikinė, tačiau dabar šukuosenai, makiažui skiriu daugiau dėmesio.

Visoms moterims patarčiau pabandyti pasikeisti, jeigu turi tokią galimybę, kadangi pamatai save visai kitaip ir atrandi, kad gali tikti tai, apie ką niekada nepagalvotum.“

Evelinos Lunos nuotr. /Nijolė Meškelienė
Evelinos Lunos nuotr. /Nijolė Meškelienė

Įvaizdžio dizainerės Olesės Kekienės komentaras

Dirbant atsakingame, daug mentalinių ir fizinių jėgų reikalaujančiame darbe, nesunku pamiršti arba nesureikšminti savo išvaizdos ar aprangos. Galima dažnai pastebėti, jog aukštus postus užimančios gerbiamos moterys rūpinasi savo išvaizdos higiena ir palieka ją dažnai visai asketišką. Tačiau ypatingai rudens/žiemos laikotarpiu ir vasarą galima pastebėti įmonių vadovų  sujudimą ir kreipimąsį į įvaizdžio dizainerius, siekiant apmokyti ar pakonsultuoti darbuotojus aprangos, dalykinės išvaizdos ir etiketo klausimais.

Būtent šiuo laikotarpiu žmonės dažnai nežino, kaip išbalansuoti tarp individualios stiliaus raiškos ir įstaigos aprangos etiketo normų. Nors šiuo atveju taip nebuvo ir įvaizdį keitusi moteris visuomet atrodė elegantiškai ir deramai, problematiką įžvelgėme užimant autoritetingą poziciją nestandartinėje kūrybiškoje aplinkoje, kur autoritetu turi būti ne tik edukaciniams ir socialiniams partneriams, bet ir jauniems kūrybiškiems žmonėms – studentams. Juo labiau, jog menų studentai ypač imlūs vaizdui ir jautrūs estetikai.

Tad pagrindinis uždavinys buvo sukurti kūrybišką įvaizdį, palaikant ir pabrėžiant autoritetą. Kaip ir visuomet, šalia kūrybinių idėjų geram dizaine visuomet egzistuoja ir yra svarbi atlikimo technika, kai kurie techniniai aspektai. Šiuo atveju (kaip ir dažniausiai), svarbios ir harmoningos kūno proporcijos, tad apranga ir šukuosena siekiama sukurti figūros formų ir dydžių balansą.

Reikia pastebėti, jog tai daroma ne tik drabužių, bet ir šukuosenos forma bei plaukų dažymu (šviesos ir šešėlių, apimties sukūrimu, puikiai koreguojančių veido ir galvos formą). Taip pat makiažo pagalba – ne dailinant moters veidą (jis įprastai būna natūraliai gražus), bet skulptūriškai išmodeliuojant šešėliais ir spalvomis, minkštinant ar griežtinant formas.

Dalyvei buvo labai svarbi antakių forma – siekiant geriausio balanso su veidu, jie suformuoti ilgesni ir kiek ryškesni nei prigimtiniai. Būtent šis pasirinkimas atjaunino dalyvę. Taip pat svarbus įvairių dėmelių ir patamsėjimų maskavimas. Tačiau svarbiausia buvo makiažu išgauti maksimalų natūralumą.

Evelinos Lunos nuotr. /Nijolė Meškelienė
Evelinos Lunos nuotr. /Nijolė Meškelienė

Aprangoje taip pat ieškota balanso, derinti išskirtiniai dizainerio drabužiai su populiariuose prekės ženkluose randamais elegantiškais pagrindiniais (angl. basics) drabužiais. Komplektai papildyti autoriniais aksesuarais iš natūralių akmenų.

Kuriant įvaizdį svarbu atspindėti esamą asmenybę, apranga ir įvaizdžiu pabrėžti esamas stiprybes, todėl prieš tai atliekama detali asmenybės ir jos aplinkos, figūros ir išorinių duomenų analizė. 


Įvaizdį kūrė: Kauno kolegijos J. Vienožinskio Menų fakulteto Įvaizdžio dizaino specialybės studentės: Judita Puodžiūnaitė, Greta Ūbaitė, Deimantė Jonauskaitė, Aurita Vaidalauskytė, Monika Trimailovaitė, Dovilė Andriuškaitė. Kuratorė: Olesė Kekienė,

Šukuoseną, dažymą bei kirpimą parinko: meistrės Irina Zudova ir Lina Seliokienė (salonas „Domini“).

Fotografas: Evelina Luna – Kauno kolegijos J. Vienožinskio Menų fakulteto fotografijos katedros studentė.

Apranga ir avalynė: parduotuvės „Monton“, „Punt Roma“, „Elegant Line“, „Alikante“ („Akropolis“, Kaunas).

Apranga ir aksesuarai: dizaineris Vilius Venckevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius