Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jautriaodėms sukurta priemonė, kurią „skolinasi“ visos

Kai kurių žmonių oda tokia jautri, jog netgi paprastas vanduo ją sudirgina. Galima naudoti kreminius valiklius, tačiau pastarųjų bėda – ne visuomet pavyksta nuvalyti visus nešvarumus ar makiažo priemones. Todėl kosmetikoje tikru atradimu tapo micelinis vanduo. Micelės – tai valančio aliejaus molekulės, apgaubtos minkšto vandens apvalkalu. Dėl savo specifinės išgaubtos formos jos traukia bet kokius nešvarumus ar riebalus, tačiau neišsausina odos. Ši kosmetikos priemonė buvo sukurta jautriaodžiams, tačiau šiandien ją „skolinasi“ net ir riebios odos savininkai.
Mergina valo veidą miceliniu vandeniu
Mergina valo veidą miceliniu vandeniu / 123RF.com nuotr.

Mažų kainų vaistinių tinklo „Camelia“ vaistininkė Žydrūnė Muzikevičiūtė sako, jog micelinio vandens gamyba per pastaruosius metus stipriai pažengė į priekį.

Kai kuriuose šaltiniuose rašoma, kad micelinis vanduo nuvalo net vandeniui

Micelinis vanduo yra viena geriausių priemonių odai nuvalyti po fizinio krūvio – įsimeskite šią priemonę į sportinį krepšį ir lengvai nuvalysite nuo veido prakaitą.

atsparias kosmetikos priemones, tačiau Ž. Muzikevičiūtė teigia, jog tai turėtų būti pažymėta ant produkto – tokiomis savybėmis tikrai nepasižymi visi micelinio vandens produktai.

Kaip valyti odą miceliniu vandeniu?

Micelės absorbuoja nešvarumus, tačiau šiandien gamintojai į micelinio vandens produktus deda papildomų ingredientų, kurie sprendžia ir kitas odos problemas, pavyzdžiui, riebiai odai skirtas micelinis vanduo gali turėti cinko, mažinančio riebumą, jautriai odai skirtas vanduo turi ingredientų, stiprinančių veido kapiliarus, mažinančių uždegimą.

Nors produkto pavadinimas „vanduo“, juo nesiprausiama, o nešvarumai nubraukiami vatos diskeliu.

„Perbraukti odą reikėtų du – o gal net ir tris kartus, jei yra užtepta daug makiažo – kad oda būtų tikrai nuvalyta. Ant vatos juk viskas matyti – po paskutinio valymo ji turėtų likti švari,“ – sako „Camelia“ vaistininkė.

Pašnekovė teigia, jog micelinis vanduo kosmetinėje gali pakeisti makiažo valiklį, o jei jūsų oda nėra riebi – dar ir toniką.

Jei lygintume, kuri priemonė – tonikas ar micelinis vanduo – atlieka daugiau funkcijų, įtarčiau, kad micelinis vanduo laimėtų.

„Taip, kaip vakare šis vanduo sutraukia visus makiažo likučius, taip ryte – visas „atidirbusias“ odos ląsteles, – šypsosi „Camelia“ vaistininkė. – Ir mes tai akivaizdžiai matome – nešvarumai lieka ant vatos diskelio. O atrodo, naktį nieko nedarėme.“

Ž. Muzikevičiūtė priduria, kad jei prausiatės ir įprastu, ir miceliniu vandeniu – šis pašalina ant odos likusius kietesnio vandens kalkių likučius. Įvairiuose portaluose taip pat dalinamasi keliais kitais patarimais, kaip galima naudoti micelinį vandenį:

1. Micelinis vanduo gali padėti ištaisyti makiažo klaidas – pavyzdžiui, į šoną nuslydusį akių ar lūpų kontūrą. Sudrėkinkite vandeniu vatos diskelį ir kampučiu perbraukite išteptą vietą.

2. Micelinis vanduo yra viena geriausių priemonių odai nuvalyti po fizinio krūvio – įsimeskite šią priemonę į sportinį krepšį ir lengvai nuvalysite nuo veido prakaitą.

3. Miceliniu vandeniu galima atgaivinti odą dienos eigoje: įsipilkite jo į buteliuką su purkštuku ir kartais apsipurkškite veidą.

Micelinis vanduo ar tonikas?

„Micelinis vanduo suminkština odą, šiek tiek sudrėkina – žinoma, tai nereiškia, kad jis gali atstoti ir kremą. Tačiau jis paruošia odą visiems tolimesniems veiksmams“, – sako „Camelia“ vaistininkė Ž. Muzikevičiūtė.

Jos teigimu, lietuvės jau suprato micelinio vandens naudą, ir ši kosmetikos priemonė pardavimais pralenkė gerokai seniau lentynose stovintį veido toniką.

Vida Press nuotr./Miceliniu vandeniu efektyviai nuvalysite odąp po sporto
Vida Press nuotr./Miceliniu vandeniu efektyviai nuvalysite odąp po sporto

„Jei lygintume, kuri priemonė – tonikas ar micelinis vanduo – atlieka daugiau funkcijų, įtarčiau, kad micelinis vanduo laimėtų. Micelinį vandenį kartu su toniku galėtų naudoti nebent riebios odos savininkai, kad jų odai tonikas suteiktų papildomo gaivumo. Visų kitų odos tipų žmonės renkasi micelinį vandenį“, – svarstė pašnekovė.

Ž. Muzikevičiūtė pridūrė, jog gamintojai pakankamai aiškiai suskirsto šį produktą spalvomis pagal odos tipus: rausvi buteliukai – jautriai odai, žalsva, melsva spalva – riebiai odai ir panašiai. Tai palengvina micelinio vandens pasirinkimą. Žinoma, jei norite būti tikros, kad produktas jums tiks, pasitarkite su vaistininke.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius