Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

K.Krysko-Skambinė – apie grožį, mitybą ir gyvenimo būdą: „Jei galiu, maistą iškeičiu į miegą“

Viena žymiausių ir žaviausių Lietuvos moterų – 36-erių dainininkė ir šokėja Karina Krysko-Skambinė – įsitikinusi, kad tai, kaip atrodome, labai daug priklauso nuo to, ką valgome, kiek ilsimės ir judame. Todėl sportas jai yra tarsi narkotikas ir geros nuotaikos užtaisas, miegas – būtinybė, kosmetologo kabinetas – vienas grožio ritualų. Daržovės yra svarbi mitybos dalis, o didžiausią silpnybę moteris jaučia saldumynams.
Karina Krysko-Skambinė
Karina Krysko-Skambinė / „Tomas & Lukas“ nuotr.

Naujas sezonas Kauno valstybiniame muzikiniame teatre, naujo miuziklo vaikams „Kakė Makė“ repeticijos, Anželikos Cholinos šokio spektaklis „Otelas“, soliniai koncertai ir pasirodymai su grupe. Nors intensyvus gyvenimo grafikas įsuka nejučia ir atima daug laisvo laiko, K.Krysko-Skambinė stengiasi atrasti laiko svarbiausiems dalykams: šeimai, miegui, sportui.

Sakyčiau, kad viskas prasideda nuo mūsų minčių. Reikia palaikyti taiką su savimi.

Paklausta, kas yra geros savijautos ir puikios išvaizdos pagrindas, Karina neabejoja: mityba, sportas ir pozityvios mintys.

„Nesakau, kad besąlygiškai laikausi visų mitybos taisyklių ir joms nenusižengiu, bet stengiuosi sveikiau maitintis, gerti daugiau vandens, valgyti daugiau daržovių, nepersivalgyti, ypač vakare, kad ryte jausčiausi ir atrodyčiau gerai.

Sportas – labai svarbus dalykas: jis stangrina odą, yra sveikas visam kūnui, taip pat ir smegenims. O šiaip, sakyčiau, kad viskas prasideda nuo mūsų minčių. Reikia palaikyti taiką su savimi“, – sako pašnekovė.

Kipro Kublicko nuotr./Karina Krysko-Skambinė
Kipro Kublicko nuotr./Karina Krysko-Skambinė

– Karina, papasakokite, kaip prasideda jūsų diena – ar turite kokį rytinį įprotį?

– Negaliu pradėti dienos be stiklinės vandens. Dieną vandens gal ir mažiau išgeriu ir net ne visada išeina laikytis to rekomenduojamo kiekio, bet rytais visada.

Geriu ne visai paprastą vandenį – naudoju „Vita Juwel“ gertuvę su specialiais akmenimis, kurie tam vandeniui suteikia tam tikrų savybių. Seniai žinoma, kad vanduo savo struktūrą keičia nuo muzikos, tad ir nuo šių akmenų jis įgauna tam tikros energijos. Žinoma, gali tuo tikėti arba ne. Nesu visiškai išprotėjusi dėl mistinių dalykų, bet, manau, kad šiek tiek tiesos yra.

Negaliu pradėti dienos be stiklinės vandens.

– Žinau, kad bėgiojate. Kokiu dar sportu užsiimate ir kuris paros laikas tam geriausias?

– Geru oru, ypač šiltuoju sezonu, tikrai dominuoja bėgimas. Įsimylėjau šį sportą, nors anksčiau jo nemėgau ir maniau, kad man niekada nepavyks nubėgti daugiau kaip 3 kilometrus. Taip pat lankau įvairias grupines treniruotes sporto klube. Man jos labai patinka, nes per tą valandą gauni įvairiausių pratimų visam kūnui.

Asmeninė nuotr./Karina Krysko-Skambinė
Asmeninė nuotr./Karina Krysko-Skambinė

Geriausia būna, kai sportuoju tris kartus per savaitę. Vasarą bėgimą kaitaliodavau su treniruotėmis sporto klube, rezultatas būdavo super (juokiasi).

Man smagiausia sportuoti ryte, nuo 9 val. Svarbiausia yra prisiversti, o ilgainiui tai tampa įpročiu, be kurio negali gyventi. Kai nėra treniruočių, labai jų trūksta, sakyčiau, prasideda vadinamosios lomkės (juokiasi).

– Dar pokalbio pradžioje užsiminėte, kad sportas, poilsis ir mityba yra tarsi vienas svarbus ir nedalomas vienetas. Tad kiek dėmesio skiriate savo mitybai, kokia ji?

– Džiaugiuosi, kad gana anksti pradėjau domėtis mityba ir žiūrėti, ką valgau, nors nespaudžiu savęs į kampą. Tikrai būdavo visaip: kai koncertuodavome, daug važinėdavome, valgydavome greitojo maisto restoranuose ir degalinėse. Dabar to maisto nebevalgau.

Griežto mitybos režimo neturiu, nes kiekviena diena yra skirtinga. Tik visada stengiuosi pavalgyti pusryčius. Išskyrus dienas, kai iš ryto einu sportuoti, išgeriu tik vandens. Sportuojantys žmonės galbūt pasakys, kad nesveika taip daryti, tačiau negaliu valgyti prieš sportą.

A post shared by Karina Krysko (@karinakrysko) on

Nebent turėčiau atsikelti šeštą ryto, pavalgyti, kad spėtų susivirškinti, ir 9 val. eiti sportuoti. Tačiau miegas man yra labai svarbus dalykas, deja, ne visada jo būna pakankamai, ypač žiemą, kai daug darbų. Tad jei yra galimybė miegoti, visada renkuosi miegą vietoj maisto.

Pasportavusi valgau sočius pusryčius – leidžiu sau tai, ko tądien norisi. Tai gali būti kiaušiniai, kiaušinienė, sumuštinukai su sūriu ir daržovėmis, žalumynais, labai mėgstu salotas.

Be mėsos galiu gyventi ilgai, tačiau atsisakyti saldumynų pavyksta išties sunkiai.

Patinka dribsniai, bet renkuosi tuos, kurie būna be cukraus, be medaus. Geriau pati įsidedu medaus ar įpilu klevų sirupo. Įdedu daug riešutų, uogų – šilauogės yra mano mėgstamiausios, prieskonių ir valgau su rūgpieniu.

Rudenį, kai tiek gėrybių, stengiuosi valgyti kuo daugiau daržovių, iš jų ką nors gaminti.

– Ar tiesa, kad saldumynai yra jūsų silpnybė?

– Taip, tai didžiausia bėda mano mityboje (juokiasi). Man labai sunku jų atsisakyti. Kartais stengiuosi bent jau savaitę kitą pati nepirkti šokoladų ir sausainių, bet saldžios arbatos atsisakyti neišeina. Be mėsos galiu gyventi ilgai, tačiau atsisakyti saldumynų pavyksta išties sunkiai. Per adventą visi atsisako mėsos, aš atsisakau saldumynų.

– Sakoma, kad namuose pasigaminti saldumynai nėra toks didelis blogis kaip pirkti parduotuvėje. Ar pati kepate pyragus, sausainius?

– Taip (juokiasi). Tik nežinau, ar nuo to būna geriau. Kai kepu, kepu daug, o tada viską kaip nors reikia sunaikinti. Tačiau tokie atvejai dažnesni žiemą, kai būna laisvesnių vakarų, arba kepame ką nors skanaus prieš šventes.

– Ar yra koks nors produktas, kurį labai mėgote, vartojote, bet atsisakėte? Kodėl?

– Labai mėgau kavą, bet tik su pienu, tačiau jau porą metų jos nebegeriu. Kai gerdavau, vieno puodelio per dieną neužtekdavo, o tai skatindavo spuogų atsiradimą. Dėl šios priežasties apskritai vengiu pieno produktų. Kavos su pienu atsisakiau dar ir dėl balso, kenkdavo balso stygoms.

Maniau, kad bus neįmanoma gyventi be kavos, pirmas dvi savaites labai skaudėjo galvą, bet čia valymosi laikotarpis, jis praėjo. Dabar man net žaliosios arbatos nereikia.

Anksčiau maniau, kad bus neįmanoma gyventi be kavos, pirmas dvi savaites labai skaudėjo galvą, bet čia valymosi laikotarpis, jis praėjo. Dabar man net žaliosios arbatos nereikia – stimulo, energijos gaunu iš sporto. Kartais palepinu save kakava arba karštuoju šokoladu.

– Pakalbėkime apie grožio ritualus ir rutiną. Kokias priemones naudojate veidui, kaip jį prižiūrite?

– Vakare labai gerai nuvalau veido odą – tam naudoju „Iwostin“ prausimosi putas. Man nepatinka žaistis su pieneliais, vatos diskeliais, putos yra labai patogu. Tiesa, turiu ir pienelį, jei labai reikia, pavyzdžiui, po koncertų, kai makiažo sluoksnis būna išties storas, kartais valau ir dukart – su putomis ir dar pieneliu.

Anksčiau mano oda buvo ypač problemiška, dabar gal kiek susitvarkė. Atradau puikią kosmetiką – „Biologique recherche“, naudoju tos linijos rūgštinį toniką veidui rytais (jei neinu į saulę) ir vakarais. Taip pat problemiškai odai skirtą tų pačių gamintojų kremą mielių pagrindu – kvepia ne itin skaniai, bet yra natūralus ir labai gerai veikia.

Jei yra kokių spuogelių, labai padeda minėtos linijos speciali gydomoji priemonė. Veidą tepu tų pačių gamintojų drėkinamuoju serumu, naudoju „Jeu'Demeure“ paakių kremą, nakčiai – minėtą kremą mielių pagrindu. Šiltuoju sezonu renkuosi lengvesnį dieninį kremą – drėkinamąjį, žiemą – riebesnį, maitinamąjį.

Kartą per mėnesį lankausi pas savo kosmetologę. Ji atlieka įvairias procedūras, atsižvelgia į veido odos būklę.

– Ar namuose naudojate kaukes? Gal ir pati jas gaminate?

– Kartais naudoju, tik pradėjusi dažnai pamirštu, kad jau ir vėl atėjo laikas (juokiasi). Taigi, kai prisimenu arba labai reikia atgaivinti veido odą, užsidedu. Nesu prieš namines kaukes, bet vis neturiu laiko jų pasidaryti ir išbandyti.

– Kaip prižiūrite kūno odą?

– Mano oda labai sausa, naudoju kūno kremą. Kartais ją šveičiu – labai gerai tai daryti pasportavus, klube yra ir pirtelė, gali ten pabūti, nusišveisti odą.

Praėjusiais metais kartą ar net du per savaitę vaikščiodavau į viso kūno masažą: stangrinamąjį, limfodrenažinį ir pan. Kažkur esu skaičiusi, kad viena odos senėjimo priežasčių yra užsistovėjęs kraujas. Todėl labai sveika yra sportas ir masažas. Gal žiemą pavyks grįžti.

„Tomas & Lukas“ nuotr./Karina Krysko-Skambinė
„Tomas & Lukas“ nuotr./Karina Krysko-Skambinė

– Vienas jūsų ritualų yra stiklinė vandens kiekvieną rytą. Ar turite dar kokių nors?

– Man ritualas yra tai, kad nueinu pas kosmetologę. Kas kartą atėjusi iškart užsirašau kitam vizitui, kad oda būtų sistemingai prižiūrima. Su plaukais – taip pat. Džiaugiuosi atradusi gerą kirpėją, jis žino mano plaukus, odos būklę, pagal tai pasiūlo procedūrų, kad plaukai būtų puoselėjami.

Tiesa, kalbant apie namines priemones, esu tokią išbandžiusi plaukams – kokosų ir ricinų aliejų mišinį. Įtrindavau jo į plaukus, šiek tiek palaukdavau, kol įsigers, pamaitins plauką, ir išplaudavau, o kartais ir visą naktį miegodavau. Dabar to nebedarau, nes vis nerandu laiko tokioms kaukėms.

Pastebėjau, kad mano plaukus labai veikia stresas ir mityba. Tad, kai plaukai pasilpnėja, pradedu vartoti papildus, šaknims naudoju įvairius serumus ir kitas priemones, galiukams – makadamijų aliejų.

– Jūsų darbo, veiklų grafikas – gana intensyvus. Kaip geriausiai pailsite?

– Labai įvairiai. Tačiau geriausias poilsis yra miegas. Tikiu, kad geriausias miegas yra nuo 22 iki 2 val. nakties, atsigulti labai anksti nepavyksta, bet stengiuosi bent jau iki vidurnakčio. Majų reikia išleisti į paruošiamąją klasę, tad tenka keltis anksčiau.

Užtat jei turiu laisvesnę dieną, leidžiu sau nors pusvalandį ar valandą numigti. Kai turiu laisvadienius, savaitgaliais ir pati sau, ir šeimos nariai man leidžia ilgiau pamiegoti. Šiaip galiu miegoti bet kur, labai džiaugiuosi, kad neturiu dėl to jokių problemų.

Sportas man taip pat yra poilsis. Bėgimas – kaip meditacija. Užsidedu ausines, įsijungiu muziką, paskui pajuntu energijos antplūdį. Labai patinka masažai.

A post shared by Karina Krysko (@karinakrysko) on

Mėgstu gamtą ir, žinoma, keliones. Neseniai buvome vienoje Italijos salų: saulė, jūra, skanus maistas, gražūs vaizdai. Grįžti pailsėjęs, kupinas jėgų, nori dirbti, nors aš visada noriu, nes man patinka tai, ką darau, ir dėl to esu labai laiminga. Nesakau, kad visada lengva, bet tai suteikia kur kas daugiau malonumo nei kančių.

– Ar turite savo gyvenimo filosofiją, kredo, kuriuo vadovaujatės?

– Anksčiau vadovavausi tokiu posakiu: „Šypsokis ne tik veidu, bet ir vidumi.“ Visai neseniai atradau seną studentų šūkį: „Būk realistas, siek neįmanomo.“

Asmeninio albumo nuotr./Karina Krysko
Asmeninio albumo nuotr./Karina Krysko

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius