-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kaip atauginti antakius ir blakstienas?

Blakstienos retėja, o antakiai praranda vešlumą? Nuo netinkamos priežiūros blakstienos tapo kur kas silpnesnės, o dažnai pešiojami antakiai auga kur kas lėčiau? Net ir šiose situacijose išeitis yra! Tereikia kantrybės ir žinoti kaip galima atauginti tiek antakius, tiek blakstienas ir atgauti išraiškingą žvilgsnį.
Mergina
Mergina / 123RF.com nuotr.

Antakių ir blakstienų atauginimo tikslui rekomenduojami liaudiški metodai – aliejai, tam tikrų maisto produktų įtraukimas į kasdienės mitybos racioną:

Ricinos aliejus. Ši natūrali priemonė stimuliuoja blakstienų augimą bei naikina kenksmingus mikroorganizmus. Prieš einant miegoti, švariu šepetėliu arba vatos diskeliu ricinos aliejumi padenkite blakstienas kuo arčiau šaknų. Ryte aliejų nuplaukite vandeniu. Taip pat į priemonę galite įmaišyti vitamino E aliejaus ar šviežio alavijo gelio. Alavijas ne tik drėkina tiek blakstienas, tiek antakius bet ir aprūpina juos naudingais vitaminais, mineralais.

Alyvuogių aliejus. Priemonėje gausu vitamino E ir oleino rūgšties, skatinančios blakstienų augimą. Beje, šis aliejus padeda išlaikyti tamsią blakstienų spalvą. Švarų tušo šepetėlį arba vatos diskelį įmerkite į šiltą alyvuogių aliejų. Prieš einant miegoti, juo švelniai padenkite blakstienas. Ryte nuplaukite vandeniu.

Citrinos žievelės. Jose gausu blakstienų augimui reikalingų medžiagų: vitaminų B ir C, folio rūgšties. Citrinos žievelės suaktyvina alyvuogių ir ricinos aliejų gydomąsias savybes. 1 valgomąjį šaukštą džiovintų citrinos žievelių užpilkite alyvuogių ir ricinos aliejais. Uždenkite indą ir mišinį atidėkite porai savaičių. Tuomet švarų tušo šepetėlį pamirkykite gautoje priemonėje, ja padenkite blakstienas prieš naktį. Ryte nuplaukite vandeniu.

Migdolų aliejus. Puikus blakstienų, antakių augimui reikalingo vitamino E šaltinis, be to, priemonė pasižymi labai maloniu aromatu. Naudokite švarų tušo šepetėlį arba vatos diskelį, prieš miegą blakstienas, antakius padenkite migdolų aliejumi. Atsikėlus nuplaukite vandeniu.

Kokosų pienas. Šiame natūraliame produkte netrūksta baltymų bei gerųjų riebalų, padedančių džiaugtis storesnėmis, ilgesnėmis, blizgančiomis blakstienomis. Vatos diskelį pamirkykite šaltame kokosų piene, juo padenkite blakstienas. Po 10 minučių nuplaukite. Procedūrą kartokite 1-2 kartus per dieną.

Kokosų aliejus. Jame yra maistingųjų medžiagų, tokių kaip vitamino E ir geležies, skatinančių sveikų ir storų plaukų augimą. Užlašinę kelis aliejaus lašus ant piršto, juo švelniai masažuokite antakį. Tai pagerins kraujo apytaką, kuri leis antakių plaukeliams augti greičiau. Kokosų aliejumi antakius galima patepti prieš miegą. Ryte išplaukite antakius drungnu vandeniu. Darykite tai keletą mėnesių, kol pastebėsite efektą.

Vartokite maisto, kuriame gausu vitaminų A, C, E, geležies, omega-3 bei baltymų. Tinkamos mitybos laikymasis užtikrins greitesnį ir efektyvesnį antakių ir blakstienų atauginimo procesą.

Norint vešlesnių antakių ar tankesnių blakstienų į pagalbą verta pasitelkti ir profesionalios kosmetikos priemones, kurios leis efektyviau pasiekti išties pastebimų rezultatų.

Specialūs blakstienų ir antakių auginimą skatinantys serumai sukurti taip, jog nekenktų veido odai, akims. Reguliariai naudojant šiuos serumus, blakstienos tampa tamsesnės, ilgesnės ir tankesnės, o antakiai auga kur kas greičiau ir vešliau. Tokiu būdu sustiprinsite plaukelių ar blakstienų struktūrą ir galėsite džiaugtis ilgalaikiais rezultatais, tačiau tam taip pat prireiks ir minimalių papildomų pastangų, kurios turėtų tapti kasdieninės rutinos dalimi:

Nepešiokite antakių. Apsišarvuokite kantrybe ir kurį laiką, kol bandote atsiauginti plaukelius, prie antakių su pincetu visiškai nelįskite. Tokiu būdu nedirginsite odos aplink antakių zoną. Taip pat kiekvieną vakarą nuo plaukelių atsakingai nuvalykite makiažo likučius ar kitus nešvarumus.

Blakstienų priežiūroje venkite muilo. Vakarais reikėtų nepamiršti jų kruopščiai nuvalyti specialiomis priemonėmis ir verčiau vengti blakstienų kontakto su muilo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius