Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atsiauginti antakius?

Marlene Dietrich stiliaus antakiai jau seniai išėjo iš mados. Tačiau ką daryti, jeigu išpešioti antakiai neatauga arba apskritai yra ploni, reti, negražūs ir be formos? Šiais laikais kosmetologės jums pasiūlys ne vieną greitą būdą, tačiau noras atrodyti natūraliai dažnai atbaido nuo permanentinio antakių dailinimo. Kokias namines priemones galime pasitelkti? Siūlome pamėginti!
Makiažas
Makiažas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Antakiai

► Jeigu trokštate tankių ir dailių antakių, liaukitės juos per daug pešiojusi. Atrodo, išraunate tik vieną kitą plaukelį, tačiau ilgainiui jie vis plonėja plonėja... Taigi, norėdamos pasiekti rezultatų, geriau pasitarkite su antakių specialiste. Taip pat nereikėtų persistengti juos dažant – tai gali juos susilpninti ir antakių plaukeliai pradės kristi. Svarbu ir gerai nuvalyti makiažą, nes jo likučiai ant antakių tikrai neduoda naudos.

 

► Atkreipkite dėmesį į savo gyvenimo būdą: antakiai lėčiau augti ar kristi gali dėl netinkamos mitybos, įvairių ligų, stresinių situacijų, nervinės įtampos, saulės ir šalčio poveikio, organizmo pokyčių, rūkymo, alkoholio. Įtakos turi ir amžius: kuo vyresnė tampate, tuo labiau antakiai praranda formą.

 

► Ką valgyti, kad antakiai geriau augtų? Į mitybos racioną įtraukite liesos mėsos, žuvies, varškės, kefyro, sūrio, ankštinių produktų, riešutų, avokadų, bananų, kopūstų, špinatų, krevečių, obuolių, sėlenų...

 

► Išbandykite augalinius aliejus: ricinų, varnalėšų, persikų, migdolų, alyvuogių. Suvilgykite šepetėlį pasirinktu aliejumi ir kas vakarą juo patepkite antakius. Šią procedūrą reikia atlikti reguliariai. Jeigu norite puikuotis vešlesniais antakiais, bent keletą minučių kasdien masažuokite juos. Galite aliejų sumaišyti su 10–15 lašelių alijošių sulčių. Tokios kaukės spartina antakių plaukelių augimą, stiprina juos. Kad efektas būtų didesnis aliejus galite vos pašildyti.

 

► Išbandykite vitaminus A ir E. Rinkitės aliejinės formos ir patepkite jais antakius kiekvieną vakarą. Rezultatas gal ir nebus žaibiškas, tačiau ilgainiui antakiai turėtų tapti tankesni ir vešlesni. Beje, vitaminus A ir E galite maišyti su jau minėtais augaliniais aliejais.

 

► Pasitelkite į pagalbą ir rugiagėles, ramunėles, dilgėles, medetkas, kurių gydomosios savybės žinomos jau nuo seniausių laikų. Užpilkite kelis šaukštus pasirinktų džiovintų žolelių virintu vandeniu ir gautu nuoviru tepkite antakius. Geriausia dar šiltoje žolelių arbatoje suvilgyti vatos diskelius, dėti juos ant akių bei antakių ir palaikyti 15–20 minučių.

 

► Morkų sultys taip pat gelbsti antakius ir suteikia jiems vešlumo. Pabandykite į išspaustas sultis dar įlašinti kelis lašelius vitamino A ir tuomet gauta kauke palepinkite antakius, kad šie greičiau augtų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius