-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip atsikratyti nuo spuogų likusių žymių

Paauglystėje retai nusišypso laimė išvengti spuogų. O ir suaugus jų pasitaiko. Kaip įveikti nuo spuogų liekančias žymes ir pagražinti veido odą? Galite išbandyti ir namines priemones!
Spuogas
Spuogas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Spuogai

► Lygiomis dalimis paimkite grietinės ir citrinų sulčių. Sumaišykite iki vientisos masės ir užtepkite ant veido. Palikite 20 minučių, po to nuplaukite vandeniu.

 

► 1 valg. š. pieno ištirpdykite 1 valg. š. mielių, įpilkite 1 arbat. š. citrinos sulčių ir viską sumaišykite iki vientisos masės. Gauta kauke padenkite veidą ir palaikykite ją apie 20 minučių. Praėjus nurodytam laikui nuplaukite.

 

► Tarka sutarkuokite 1 agurką, sumaišykite jį su šiek tiek svogūnų sulčių arba kefyro. Gauta kauke padenkite veidą ir palaikykite 20 minučių. Nuplaukite šiltu vandeniu.

 

► Veidui atsigauti labai padės ir molio kaukės. Tiesiog sumaišykite pusę valg. š. baltojo molio su vandeniu, pridėkite kelis arbat. š. citrinos sulčių ir gerai išmaišykite. Kaukę tepkite ant veido ir palikite 15 minučių. 

 

► Raudonas dėmes puikiai paslėps medaus ir cinamono kaukė. Paimkite šių produktų po 1 arbat. š. ir ir gerai išmaišiusi užtepkite ant veido odos. Jei pajusite, kad oda kaista ir dega, tuomet geriau tokios kaukės atsisakyti. Trumpai tariant, pirma ją išbandykite ant nedidelio odos lopinėlio, mat tiek medus, tiek cinamonas gali sukelti alerginių reakcijų.

 

► Išbandykite žaliąjį molį, kuris turi priešuždegiminių savybių ir idealiai tinka atsikratyti varginančių spuogų žymių. Sumaišykite 1 valg. š. žaliojo molio su šlakeliu vandens ir įlašinkite kelis lašelius eterinio rozmarinų aliejaus. Gauta vientisa mase padenkite tas vietas, kur liko randeliai ir palaikykite 10-15 minučių.

 

► Petražolės dar tikrai auga darželiuose, o jos, kaip puikiai žinome, pasižymi balinančiu poveikiu. Taigi padeda įveikti ne tik strazdanas, bet ir nuo spuogų likusias dėmes. 30-40 g petražolių užpilkite 1 stikline verdančio vandens, atvėsinkite ir vėliau perkošusios supilstykite į ledukų formeles. Juos naudokite ryte ir vakare ypatingą dėmesį skirdamos probleminėmis vietoms.

 

► Teigiama, kad nuo randų puikiai padeda ir obuolių actas, kadangi kaip ir petražolės ar citrina išsiskiria balinamosiomis savybėmis. Išbandykite štai tokį receptą: 1 dalį acto sumaišykite su trimis dalimis vandens ir patepkite nuo spuogelių likusius randus bei dėmes. Teigiama, kad ši priemonė puikia padeda odai atsinaujinti ir švytėti.

 

► Pomidorai ne tik į skrandį, bet ir ant veido: 1 valg. š. pomidorų minkštimo sutrinkite  su 1 valg. š. krakmolo ir užtepkite gautą masę ant varginančių dėmelių 15 minučių. Nuplaukite vėsiu vandeniu.

 

P. S. Šias kaukes patariama teptis 3-4 kartus per savaitę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius