Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išmokti avėti aukštakulnius: 6 taisyklės

Grožis prieš komfortą? Tokios dilemos šiandien nebėra. Stilinguosius „žudikus“ irgi galima avėti lengvai – beveik kaip sportbačius ar „balerinas“. Štai jums 6 patarimai, kuriais siūlome vadovautis.
Olivia Palermo Niujorke
Aukštakulnius avinti Olivia Palermo / Vida Press nuotr.

1. Įsitikinkite, kad perkate tinkamą batų dydį. Tai pirma, didžiausia ir skausmingiausia klaida. Jūsų pėdos keičiasi per visą gyvenimą, ypač po gimdymo. Ką ten gyvenimą – ryte ir vakare batų dydis gali skirtis visu numeriu. Sena taisyklė – matuotis batus vakare – pagrįsta patirtim. Ir pas mus, beje, atsiranda firmų, kur konsultantas parenka avalynę būtent pagal jūsų pėdų parametrus. Kol kas ši paslauga teikiama daugiausia sporto prekių parduotuvėse, bet pasinaudoti ja verta. 

2. Pažinkite savo pėdas: siauros ar plačios, plokščios, o galbūt turinčios aukštą keltį... Geriausiai, aišku, tai nustatytų podiatras (pėdos specialistas), tačiau galite pažaisti ir pačios. Sudrėkinkite pėdas ir atsistokite ant spalvoto storo, minkšto popieriaus lapo. Apžiūrėkite gautus atspaudus ir sužinosite, ar jūsų pėdos plokščios ir kokio tipo keltį turite. Jei matyti maždaug pusė kelties popieriuje – ji vidutinė; jei beveik visa pėda – ji plokščia, keltis žema; jei popieriuje atsispaudė tik jūsų kulnas, dalis pado ir plonytė išorinė pėdos linija – turite aukštą keltį. Atsižvelkite į tai rinkdamosi batelius. 

Jei galite, venkite plonyčių it vinis kulniukų.

3. Storas kulnas ir padas – geriau. Jei galite, venkite plonyčių it vinis kulniukų. Jei vakarinė suknelė ar sijonas prašyte prašosi „stiletų“, vieną vakarą su jais gal ir pergyvensite. Tačiau apskritai pagailėkite savo skeleto: tokia avalynė žudo ne tik pėdas – ją avint keičiasi kūno konfigūracija ir laikysena. Tas pats galioja plonyčiam padui: kuo jis storesnis, galbūt net su platforma, tuo mažesnį spaudimą patiria pėdos. Storas padas veikia kaip amortizatorius. 

Vida Press nuotr./Moteris su aukštakulniais
Vida Press nuotr./Moteris su aukštakulniais

4. Rinkitės uždaresnius batus. Basutės su penkiais dirželiais beveik visada vargina labiau nei uždari batai, o siauri dirželiai pėdas fiksuoja blogiau nei platūs. Vos besilaikančias ant pirštų galų kurpaites reikia prilaikyti pėdoms ir šios labiau pavargsta. 

5. Mankštinkite pėdas. Jei visą dieną avite aukštakulnius, išnaudokite progą juos nusispirti ir pamankštinti pėdas: patempkite jas į visas puses, pasukite ratus, sėdėdamos pasistiebkite ir ištempkite blauzdų raumenis. Kiekvieną judesį atlikite po 10 sekundžių – kitaip kūnas nesupras, ko čia makaluojate.  

6. Išmėginkite pagalbininkes – silikonines batų pagalvėles. Jos neleidžia pėdoms slankioti, koreguoja kelties poziciją ir kojos mažiau pavargsta. Jei viso pasaulio moterys tokias naudoja, gal jos iš tiesų daro stebuklus? O mums ir nedidelio užtektų! 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius