Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsirinkti idealiai tinkančius lūpų dažus ir kas dažniausiai sugadina visą įvaizdį

Nuo seniausių laikų moterys kaip išmanydamos stengdavosi pabrėžti savo patrauklumą. Pirmieji lūpų dažai atsirado dar Senovės Egipte, kur gimė grožio kultas. Egiptietės taip tikėjo grožio galia, kad su lūpų dažų atsarga jos buvo netgi palydimos į kitą pasaulį.
Rusvi, arba „nude“ tipo lūpų dažai.
Lūpų dažai / „Shutterstock“ nuotr.

1903 m. Amsterdame buvo sukurti panašiausi į šiuolaikinius lūpų dažai, kurie įgijo žaibišką populiarumą. O 1915 m. prekinis ženklas GUERLAIN padarė perversmą kosmetikos pasaulyje, išleidęs lūpų dažus metalinėje tūbelėje, kuri išliko iki šių dienų. Nuo to laiko lūpų dažai yra visų laikų populiariausias kosmetikos produktas, kiekvieną sezoną pristatantis naujus madingus atspalvius.

Be lūpų dažų neįsivaizduojama nė vienos moters kosmetinė, kasmet išleidžiama milijonai įvairių spalvų tūbelių ir kiekviena randa savo šeimininkę. O šiandien pakalbėsime apie tai, kokios spalvos madingiausios šį pavasarį bei vasarą, kas svarbiausia, renkantis lūpų dažus bei kas gali sugadinti net patį geriausią pasirinkimą.

123RF.com nuotr./Lūpų dažai
123RF.com nuotr./Lūpų dažai

Pravartu žinoti

Renkantis lūpų dažus reikia atsižvelgti į kelias taisykles.

Pavasariui ir vasarai rinkitės lengvesnių atspalvių su švelnesniu ar ryškesniu švytėjimu ir lengvos drėkinančios tekstūros lūpų dažus. Tokiu atveju akcentas darant makiažą tektų akims. Ši taisyklė taikoma kasdieniam makiažui.

Kontūrinis lūpų pieštukas turi būti tokio paties atspalvio kaip ir lūpų dažai – ne tamsesnis ir ne šviesesnis.

Tamsūs lūpų dažai vizualiai mažina apimtis ir netinka itin siauras lūpas turinčioms moterims, be to, jie ypač pabrėžia tarp nosies ir lūpų esančias raukšles. Su tamsiais lūpų dažais derinkite šviesius blizgius arba matinius šviesių spalvų lūpdažius.

Turinčioms ypač putlias lūpas nerekomenduojami pernelyg šviesūs ir perlamutriniai lūpų dažai bei blizgiai. Vizualiai sumažinti jų apimtį padės šiuo metu labai madingos spalvos: ruda, slyvinė, vyno spalvos ir teisingai nubrėžtas kontūras.

Matinis aksomas ar spindintis blizgesys?

Matiniai lūpų dažai, ant podiumo pasirodę 2015-2016 m., savo pozicijų vis dar neužleidžia. Savo lūpdažių paletę drąsiai galite papildyti ryškiomis ir gaiviomis vasaros spalvomis – fuksijos, koralų, rožine. Taip pat atkreipkite dėmesį į madingus pastelinius atspalvius – late arba ledinės kavos, dūminės rožės, levandos.

Tačiau reiktų nepamiršti, kad matiniai lūpų dažai labiausiai tiks jaunoms moterims, turinčioms nepriekaištingą odą. Tamsiaplaukėms šviesiaodėms labiausiai tiks matiniai raudoni arba vyšniniai atspalviai. Įdegusioms šviesiaplaukėms lūpas ryškinti vertėtų medaus atspalviais. Tamsiaplaukėms ir tamsiaodėms tiks koraliniai ir raudonai oranžiniai tonai.

Blizgančius ugninius raudonus atspalvius - arbūzų šerbeto ir prinokusių vyšnių vertėtų rinktis, siekiant sukurti ryškų ir jausmingą įvaizdį.

123RF.com nuotr./Lūpų dažai
123RF.com nuotr./Lūpų dažai

Lūpų dažai pagal odos tipą

Renkantis lūpų dažus svarbu ne tik žinoti paskutines mados tendencijas, bet ir tai, kas tinka konkrečiai jūsų odos tipui.

Jeigu jūsų oda balta tarsi porcelianas arba su šiek tiek violetinio atspalvio, plaukai kaštoniniai, juodi arba tamsios pelenų spalvos, antakiai ir blakstienos tamsios, akys rudos, tamsiai mėlynos arba pilkos – jūs priklausote šaltajam tipui. Jums tiks visi ryškūs ir šalti atspalviai – rožinė, alyvinė, avietinė. Taip pat tamsios spalvos, bordinė, vyno, šokoladinė, slyvų.

Jeigu jūsų oda šviesi su švelniu persikiniu arba lengvai auksiniu atspalviu, ant kurios mėgsta išdygti strazdanėlės, šviesūs arba rudi plaukai, blakstienos ir antakiai; riešutų, medaus, šviesiai pilkos arba mėlynos akys - jūsų tipas yra šiltas.

Jums tiks ryškus saulėtas - morkų, koralų, apelsinų ir atspalvių persikų ir šviesiai rudos gėlės. Kasdieniniam makiažui galite naudoti neutralias ir natūralias smėlio spalvas.

123RF.com nuotr./Makiažas, Blumarine, 2018 m.
123RF.com nuotr./Makiažas, Blumarine, 2018 m.

Madingiausios šio sezono spalvos ir kam jos tinka


Amžina klasika – raudona

Ši spalva aktuali ir madinga kasmet ir, ko gero, yra daugelio moterų kosmetinėje. Įdomu tai, kad raudona tinka absoliučiai visoms moterims, tereikia surasti sau tinkantį atspalvį, kuris labiausiai derės prie plaukų ir odos spalvos. Kai kurios moterys nedrįsta rinktis šios spalvos, tačiau be reikalo. Raudona visada suteikia elegancijos bei jausmingumo ir sukuria pasitikinčios savimi moters įvaizdį. Tačiau reiktų nepamiršti, kad raudoni lūpų dažai nemėgsta konkurencijos ir makiažo naudoti reikia minimaliai – tokiu atveju akims paryškinti užtenka tušo.

Svaiginanti bordinė

Bordinė ant mados podiumo yra jau keletą sezonų ir tai antroji pagal populiarumą spalva. Ši spalva sukuria vamp moters arba gotikinio stiliaus įvaizdį. Kasdieniam makiažui labiausiai tinkama matinė vyno spalva, vakarui ir iškilmingesnėms progoms vertėtų rinktis blizgius lūpų dažus. Tačiau ir vienu, ir kitu atveju patartina naudoti ir kontūrinį lūpų pieštuką.

Ryškiai rožinė

Ryški fuksijos spalva pasilieka mados viršūnėje dar nuo praėjusio sezono. Neoniniai, sodrūs braškiniai, avietiniai, šviesiai vyšniniai, intensyvūs arbūziniai ir netgi kosminiai violetiniai atspalviai sukuria gaivią vasaros paletę.

Mėgstančios eksperimentuoti gali išbandyti kelis lūpdažius iš karto. Labai originaliai atrodo pereinantys atspalviai – ypač vasarą, kai lūpos primins nokstančias uogas. Jeigu norisi „lėliško“ įvaizdžio, rinkitės matinius rožinius dažus.

Natūralumas

Nematomas ir nepastebimas makiažas madingas jau keletą metų. Lūpoms parenkami šviesūs pasteliniai atspalviai. Brunetėms rekomenduojami rudi ir smėliniai atspalviai, o šviesiaodės lūpas gali paryškinti vos vos persikiniu ar rausvu atspalviu. Natūraliam įvaizdžiui dažnai naudojamas drėkinamasis balzamas, kuris tepamas ant lūpų dažų, jo atspalvis turi būti bent pora atspalvių šviesesnis.

Saulėta oranžinė

Oranžiniai lūpų dažai mados dėmesiu mėgaujasi jau seniai. Tačiau jų atspalvį reiktų rinktis labai atidžiai, kadangi ši spalva gali arba paryškinti dantų baltumą, arba, atvirkščiai, pabrėžti jų geltonumą. Norint išvengti pastarojo varianto, pirmenybę vertėtų teikti prigesintiems tonams ir rinktis mandarinų, koralų, morkų, karamelės, terakotos ir kitus blankius atspalvius.

Darant makiažą stilistai nerekomenduoja su oranžiniais lūpų dažais derinti ryškios kosmetikos, makiažas turėtų būti vos pastebimas. Idealiausiai oranžinė spalva dera šviesiaplaukėms, kur kas sudėtingiausia tinkamą atspalvį išsirinkti brunetėms bei šatenėms. Joms geriausiai tiktų šalti pustoniai ir raudonesniais perėjimais.


Svarbiausia detalė

Svarbiausia detalė, renkantis naujus lūpų dažus – tai jūsų šypsena. Jeigu dantys bus neprižiūrėti, net madingiausi ir brangiausi lūpų dažai atrodys blogai. Tad nusišypsokite prieš veidrodį ir imkitės priemonių. Beje, švytinčios šypsenos dabar nebereikia ieškoti prabangiose odontologijos klinikose. Naujos technologijos leidžia dantis balinti namų sąlygomis ir, beje, visiškai jiems nekenkiant.

Italų gamintojai sukūrė dantų pastą su unikalia formule, kuri balina su šviesa. „BLANX white shock“ – pirmoji dantų pasta, kuri balina veikiant šviesai ir rezultatas matomas jau po pirmųjų naudojimų. Skamba šiek tiek neįtikėtinai, tačiau visa paslaptis slypi sudedamojoje pastos dalyje ActiluX, kuri, veikdama su dienos šviesa, užtikrina balinamąjį poveikį. Nuostabiausia yra tai, kad dantys balinami natūraliu būdu, nenaudojant jokių abrazyvinių medžiagų ir peroksido.

Valant dantis, ActiluX mikrodalelės kaupiasi ant dantų emalio ir išlieka 24 valandas. Kiekvieną kartą, kai šypsotės, mikrodalelės reaguoja į šviesą ir balina dantis. Be to, pasta pasižymi antibakteriniu poveikiu, saugo nuo dantų ėduonies ir stiprina dantenas. Nesijaudinkite, jei turite dirbtinį dantį – ši pasta balina ir keraminius bei polimerinius dantų protezų ir plombų paviršius.

Dar viena gera žinia ta, kad šią pastą galite naudoti kasdien, kadangi jos sudėtyje nėra jokių kenksmingų medžiagų: peroksido, PEG, titano dioksido ir parabenų. Ir nesijaudinkite, „BLANX White Shock“ dantų pastos pakuotės viduje radę LED lemputę – akseleratorių: naudotis juo labai paprasta. Prieš naudojimą prisukite akseleratorių prie tūbelės vietoj dangtelio. Ypatinga LED akseleratoriaus šviesa aktyvuoja ActiluX molekules ir balinamasis poveikis tampa daug intensyvesnis. Kai pasta tūbelėje baigsis, atsukite LED akseleratorių ir naudokite jį pakartotinai, nusipirkę pastą BLANX White Shock.

Kuo dažniau šypsotės, tuo baltesni bus jūsų dantys. Tad dabar galite drąsiai dažytis lūpas ir šypsotis – ne tik pavasariui ir saulei, bet ir sau.

123RF.com nuotr./Lūpų dažai, moteris
123RF.com nuotr./Lūpų dažai, moteris

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius