Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip išsirinkti plaukų priežiūros prietaisus? Specialistės patarimai

Tikriausiai kiekvienas iš mūsų esame ilgai stovėję prieš įvairių plaukų priežiūros prietaisų lentynas parduotuvėje ir nežinoję, ką pasirinkti. Juk tam, kad džiovintuvas, tiesintuvas ar plaukų garbanojimo įrankis tiktų būtent mums ir tarnautų ilgai, reikia išsirinkti tą vienintelį, geriausią.
Garbanoti plaukai
Garbanoti plaukai / 123RF.com nuotr.

Kad ši misija nebūtų tokia sudėtinga, Ogmios mieste įsikūrusios grožio prekių parduotuvės „Garbanė.lt“ ekspertė M.Normantaitė skuba į pagalbą ir atsako į svarbiausius klausimus, iškylančius renkantis plaukų priežiūros prietaisus.

Svarbu atsižvelgti į savo plaukų priežiūros įpročius

M.Normantaitė tikina, jog prieš renkantis plaukų priežiūros prietaisus, reikėtų atkreiptį dėmesį į plaukų ilgį, tankį, struktūrą ir būklę. Šių faktų žinojimas nulems geriausiai tinkančių prietaisų pasirinkimą ir padės pasiekti geriausių rezultatų kuo mažiau pažeidžiant plaukus.

Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros prietaisai „HH Simonsen“
Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros prietaisai „HH Simonsen“

„Visgi, pagrindiniai įrankiai, kuriuos turėtume turėti kiekvienuose namuose yra kokybiškas plaukų šepetys, džiovintuvas, atsižvelgiant į kiekvieno poreikius, bent vienas tiesintuvas ar garbanojimo įrankius. Renkantis prietaisus, būtina atkreipti dėmesį į kokybę, kadangi šiuos prietaisus naudosite ne vienerius metus, todėl rekomenduoju įsigyti aukštesnės kokybės, patikimos kompanijos profesionalius prietaisus, kurie padės kur kas greičiau ir patogiau pasirūpinti plaukais ir užtikrins, kad jie išliktų nepažeisti formavimo metu“, – teigia pašnekovė.

Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros prietaisai „HH Simonsen“
Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros prietaisai „HH Simonsen“

Ji atkreipia dėmesį, jog reikia pagalvoti ir apie tai, kaip ir kokiu dažnumu tiesinsite, o gal garbanosite plaukus. „Jeigu mėgstate garbanoti plaukus, pravers vienas iš garbanojimo prietaisų, o jeigu neretai tenka juos tiesinti, prireiks kokybiškų plaukų tiesinimo žnyplių. Na, o jei kartais norite plaukus ištiesinti, o kartais – lengvai pasukti, tuomet galite rinktis plaukų tiesintuvą, nes jo pagalba galima pasiekti abejų rezultatų. Tačiau atminkite, kad prieš naudojant formavimo įrankius, būtina naudoti kosmetikos priemones, kurios apsaugo plaukus nuo karščio, – pataria M.Normantaitė.

Kaip išsirinkti plaukų džiovintuvą?

Specialistė atkreipia dėmesį, jog renkantis plaukų džiovintuvą ypač svarbu atkreipti dėmesį į jo techninius parametrus bei jūsų plaukų ilgį ir tankį. „Pučiamo oro temperatūra ir galia turi būti lengvai reguliuojamos – trumpiems ir ploniems plaukams tikrai užtenka 1400W, o ilgiems ir storiems reikalingas bent 1800-2000W galios džiovintuvas. Taip pat, svarbu, kad prietaisas nebūtų labai triukšmingas, sunkus ir didelis. Rinkitės įrankį, kurį būtų patogu naudoti ir laikyti rankose. Dar viena labai svarbi plaukų džiovintuvo savybė – pažangi joninė ar infraraudonų spindulių technologija. Dėl šių technologijų plaukai tampa švelnūs, lengviau šukuojami ir dar labiau blizgantys, taip pat džiovinimo metu tolygiai paskirsto šilumą į plaukus bei galvos odą“, – pasakoja „Garbanė.lt“ ekspertė.

Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros prietaisai „HH Simonsen“
Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros prietaisai „HH Simonsen“

Svarbu nepasikliauti ir populiariais mitais. Pašnekovė pažymi, jog natūralus plaukų džiūvimas ne visuomet geriau, nei džiovinimas prietaisu. „Tinkamai pasirinkus oro karštį ir srovę, plaukų džiovintuvas ne tik padės gražiau suformuoti plaukus, bet ir leis plaukui geriau įsisavinti prieš džiovinimą naudotas priemones – kaukes, plaukų kremus ar aliejus. Jeigu reikia tiesiog džiovinti plaukus, galima tai daryti ir be antgalio, tačiau formuojant jau būtina naudoti antgalius. Nors su jais darbas vyksta lėčiau, tačiau oro srovė nukreipiama tolygiau ir tiksliai ten, kur reikia, plaukai išdžiūsta švelnesni ir lygesni – plaukas tarsi nupoliruojamas“, – tikina M.Normantaitė.

Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros priemonės „HH Simonsen“
Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros priemonės „HH Simonsen“

Kaip išsirinkti plaukų tiesintuvą?

Anot pašnekovės, renkantis plaukų tiesintuvą svarbiausi yra paties prietaiso ir jo plokštelių parametrai. „Rekomenduoju rinktis plaukų tiesintuvus, kurie yra su keramikiniu kaitinimo elementu, titano plokštelėmis, padengtomis teflonu arba turmalinu, bei su infraraudonųjų spindulių technologija. Būtent šios tiesintuvų savybės užtikrina, kad plaukai bus mažiau žalojami ir nepriekaištingai tiesūs. Rekomenduoju rinktis tiesintuvus su paslankiomis plokštelėmis, nes jos nesuspaudžia plaukų sruogos per stipriai ir nepažeidžia plauko struktūros“, – teigia „Garbanė.lt“ ekspertė ir priduria, jog stipriai besišiaušiančių ir garbanotų plaukų savininkėms siūlo rinktis tiesintuvą su keratino užpildu, padedančiu apsaugoti ir sustiprinti plauką.

Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros prietaisai „HH Simonsen“
Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros prietaisai „HH Simonsen“

M.Normantaitė pažymi, jog prieš tiesinant plaukus būtina įsitikinti, ar jie visiškai išdžiūvę: „Jokiu būdu nenaudokite tiesintuvo, jeigu plaukai drėgni, nes taip juos galite pažeisiti. Taip pat, prieš tiesinimo procedūrą būtina naudoti kokybiškas, nuo karščio apsaugančias priemones, kurios įlaminuoja plauką ir neleidžia jam išsausėti“.

Kaip išsirinkti plaukų garbanojimo prietaisą?

Kalbėdama apie plaukų garbanojimo prietaiso pasirinkimą, specialistė atkreipia dėmesį į tinkamą jo diametrą ir formą. „Jeigu norite smulkių garbanėlių, rinkitės kuo mažesnio diametro prietaisą (iki 2 cm), o jeigu mėgstate lengvai krentančias, masyvias garbanas ar bangas, jums prireiks didesnio diametro (apie 3-4 cm). Taip pat, prietaise būtinai turite turėti galimybę reguliuoti temperatūrą. Tuomet galėsite pasirinkti jums reikiamą karštį pagal plaukų tipą ir išgauti norimas bangas ar garbanas. Atminkite, kad lengvoms, kasdienėms garbanoms nereikia aukštos temperatūros. Tačiau jeigu norite sukurti tobulas ir ilgai išliekančias, pavyzdžiui, šventei, jos tikrai prireiks. Bet kokiu atveju, nepiktnaudžiaukite karštais prietaisais per dažnai, o kai juos naudojate – naudokite ir visas įmanomas priemones savo plaukams apsaugoti“, – pasakoja M.Normantaitė.

Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros prietaisai „HH Simonsen“
Partnerio nuotr./Plaukų priežiūros prietaisai „HH Simonsen“

„Garbanė.lt“ ekspertė pažymi, jog rekomenduoja rinktis prietaisą, padengtą teflonu su aliejais ir turmalinu, su infraraudonųjų spindulių technologija: „Teflonas neleidžia plaukui prilipti prie įrankio, net jeigu supurkšite sruogą plaukų laku. Turmalinas sukuria neigiamus jonus, kurie padeda uždaryti plauko žvynelį, todėl šis tampa blizgus ir glotnus, o infraraudonųjų spindulių technologija neleidžia plaukui perkaisti ir išsaugo drėgmę“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius