Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasirinkti sau tinkamas plaukų šukas?

Plaukų šepetys – viena iš geriausių investicijų į plaukus. Geras plaukų šepetys gali sutvarkyti plaukų elektrinimosi, plaukų slinkimo problemas, pagerinti bendrą plaukų būklę, tačiau netinkamo plaukų šepečio pasirinkimas plaukų būklę gali pabloginti ir padaryti žalą. Renkantis plaukų šukas svarbu atkreipti dėmesį į šepečio dizainą, šerelių ir plaukų tipo suderinamumą.
Mergina šukuojasi plaukus retomis šukomis
Mergina šukuojasi plaukus retomis šukomis / 123RF.com nuotr.

Plaukų šepečio dizainai

Plokščias ir stambus šepetys. Šio tipo plaukų šepečiai būna keturkampio formos, plokšti ir platūs. Plokščias šepetys tinka tiek plaukų tiesinimui, tiek kasdieniam šukavimui. Šio stiliaus šepečiai skatina plaukus tvarkingai sugulti.

Ovalus šepetys. Šių šepečių pagrindas dažniausiai būna minkštas su įterptais įvairaus tipo šereliais. Ovalus šepetys masažuoja ir kartu atpalaiduoja galvos odą, tai puikus pasirinkimas kasdieninei plaukų rutinai.

Apvalus šepetys. Tokie šepečiai dažiausiai naudojami plaukų džiovinimui bei formavimui kartu su plaukų džiovintuvu. Apvalių šepečių dydžių yra įvairių, nuo jų diametrų priklauso kokią šukuoseną siekiate sukurti. Jeigu esate trumpaplaukė ir norite sukurti storas garbanas – rinkitės mažesnio diametro šepetį. Jeigu plaukai yra natūraliai garbanoti ir šiek tiek pasipūtę – rinkitės didesnio diametro apvalų šepetį.

Džiovinimo šepetys. Tokio tipo plaukų šepečiai skirti plaukų džiovinimui būtent plaukų džiovintuvu. Šie šepečiai turi ventiliuojančias skylutes, kurios padeda orui geriau cirkuliuoti greičiau išdžiovinti plaukus. Šių šepečių pagalba galima padidinti plaukų apimtį, lengviau išsšukuoti susivėlusius plaukus.

Šiluminis – metalinis šepetys. Toks šepetys idealiai tinka džiovinimui su plaukų formavimu. Metalinis šepetys džiovinimo metu įkaista, todėl naudojant tokį šepetį nesunkiai sukursite garbanas ar suteiksite plaukams papildomos apimties.

Keraminio pagrindo šepetys. Šį šepetį galima naudoti džiovinimui bei formavimui. Dėl keraminio šepečio pagrindo plaukai tampa lygūs ir nesielektrina, šepetį taip pat galima naudoti džiovinimui ir formavimui.

Šepečio šereliai pagal plaukų tipą

Ploni, sausi ir pažeisti plaukai. Tokiam plaukų tipui rekomenduojama rinktis šukas su natūraliais šeriais, kurie dažniausiai būna pagaminti iš šerno šerių. Natūralūs šukų kuokšteliai, sugrupuoti iš daugybės šerių, lengvai slysta pagal plauko ilgį neužkliūdami už susidariusių plaukų mazgelių. Plaukus šukuojant šepečiu su šerno šereliais plaukai tampa žvilgantys, padeda paskirstyti natūralius galvos odos riebalus per visą plaukų ilgį.

Garbanoti plaukai. Šiems plaukams šukuoti palankūs šepečiai, kurie miksuoti su natūraliais šerno ir nailoniniais šereliais. Skirtingų ilgių šerių miksas yra elastingas ir neleidžia prarasti bangų, garbanų bei jų žvilgesio ir apimties, kurios mišrūs šepečio šereliai papildomai suteikia.

Tankūs, stori ir ilgi plaukai. Rekomenduojamas šepetys su nailono šereliais. Dėl savo platumo, šis šepetys padeda ilgus, tankius ir storus plaukus iššukuoti greičiau, nes apima didesnį jų plotą. Nailono šeriai yra lankstūs, todėl rizika traumuoti plaukus sumažėja.

Trumpi plaukai. Šepečiai su angomis idealiausiai tinka greitam trumpų plaukų džiovinimui juos tuo pačiu formuojant, atkeliant nuo šaknų. Šepetyje esančios angos pagerina oro cirkuliaciją, saugo plauką nuo žalojančio karščio. Tokie šepečiai įpaprastai turi kietus ir grubius šerius iš plastiko, todėl šukuoti ilgus plaukus nepatariama.

Kaip teisingai šukuotis ir prižiūrėti šepetį?

Prieš plovimą gerai juos iššukuokite plaukus. Tokiu būdu pasišalins negyvi plaukai, odos atplaišos.

Vakarais šukuoti plaukus – privaloma. Per dieną ant plaukų nusėda daugybė nešvarumų ir dulkelių, kurių dalis pašalinama šukuojant. Šukuojantis taip pat suaktyvinsite kraujotaką, pagerinsite plaukų maitinimą.

Palaikykite šukų švarą. Nuo nevalomų šukų nešvarumai yra perkeliami ant plaukų ir įtrinami į odą, todėl bent kartą į savaitę šukas rekomenduojama išplauti vandeniu su muilu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius