Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasirinkti šukuoseną

Deja, save veidrodyje matome kitaip nei kiti. Todėl nusižiūrėta žurnale kino žvaigždės ar geros draugės šukuosena, kad ir kokia ji graži būtų, kad ir kaip mums patiktų, kartais tiesiog nedera, ir viskas.
Kirpykloje
Kaip pasirinkti šukuoseną / „Scanpix“ nuotr.

Jei nesate stilistė, sugebanti kritiškai įvertinti save iš šalies, be profesionalo patarimo vargu ar išsisuksite. Net jei atrodote sau unikali, egzistuoja tam tikri kriterijai, kuriuos sunku objektyviai įvertinti, tarkime, plaukų tipą ir spalvą, akių ir odos atspalvį, veido ir galvos formą, figūrą ir kūno sudėjimą. Tinkamai parinktas kirpimas ir šukuosena ne tik pabrėš jūsų privalumus ir užmaskuos trūkumus, bet ir pajaunins!

 

Kaip parinkti kirpimą pagal veido tipą

 

♦ Jei jūsų veidas apskritas, užduotis aiški – vizualiai jį pailginti. Pats paprasčiausias variantas: padidinti plaukų apimtį viršugalvyje, o ties ausimis to vengti. Plaukų stilistas jums turėtų patarti, ar labiau derėtų akcentuoti plaukų apimtį ties viršugalviu ar ties kakta. Apskritaveidėms tinka trumpų plaukų šukuosenos arba tokios, kai plaukai ilgesni už smakro liniją. Deja, tarpiniai variantai, nerekomenduotini, taip pat bob stiliaus kirpimas. Jei trokštate kirpčiukų, geriausia, jei jie būtų tiesūs ir tik iki kaktos vidurio.

 

♦ Kvadratinio veido formos savininkėms svarbu sušvelninti bruožus, todėl optimaliausias variantas – banguotos sruogos. Lengvai krintantys, nelygiai pakarpyti ir šiek tiek pasukti plaukai būtų puikus pasirinkimas. Taip, kaip ir apskritaveidėms, joms vertėtų vengti didesnės plaukų apimties ties ausimis ir griežtų vertikalių ir horizontalių linijų.

 

♦ Labiausiai pasisekė turinčioms nepriekaištingą ovalo formos veidą: joms tinka kone viskas! Tik gal reikėtų vengti apsikirpti taip, kad plaukai siektų skruostikaulius.

 

♦ Ilgą veidą vertėtų šiek tiek suapvalinti: skirtingai nuo prieš tai aptartų veido formų, šiam tiktų akcentuoti plaukų apimtį veido šonuose – geriau, jei plaukai būtų pakarpyti nelygiai. Ilgiaveidėms netinka ir itin ilgi plaukai, tad juos verta patrumpinti iki vidutinio ilgio ar apkirpti trumpai.

 

♦ Laiptuotas kirpimas tiks trikampiam veidui (platūs skruostikauliai ir siaura kakta). Trumpų plaukų šukuosena su akcentu ties smilkiniais – neblogas sprendimas, bet jei norima ilgų plaukų, derėtų pasistengti juos šukuoti už ausų.

 

Šukuosena pagal amžių

 

♦ Egzistuoja šukuosenų, tarsi nubraukiančių jų savininkėms dešimtmetį, tų, kurios unifikuoja amžių, ir, aišku, tų, kurios prideda metelių... Jaunos merginos, tik pradedančios savo atsakingą darbinę veiklą, dažnai nori atrodyti solidesnės ir patikimesnės, tad atsisveikina su vėjavaikiškomis garbanomis ir apsikerpa kare stiliumi, kuris tarsi unifikuoja amžių. O vyresnės jų kolegės, norėdamos atrodyti jaunesnės, dažnai kerpasi berniukiškai. Tačiau yra moterų, norinčių atrodyti savo amžiaus: bėgant metams, jos šiek tiek koreguoja savo šukuoseną.

 

♦ Klasikinis kare, ypač jei plaukai vešlūs ir sveiki, sukuria įspūdį, kad moteriai 26–30 metų. Valiūkiška berniukiška šukuosena iš tikrųjų jaunina beveik visas, kurios turi drąsos taip apsikirpti (aišku, neverta persistengti ir išsiskusti pakaušio).

 

♦ Ilgi šviesūs palaidi plaukai, kuriuos taip dievina pupytės, gerai atrodo tik tuomet, jei plaukai tikrai verti dėmesio: sveiki, vešlūs, žvilgantys. Deja, dažnai jie būna dulsvi ir nušiurę... Ilgaplaukėms siūloma bent retkarčiais susirišti plaukus į uodegėlę, ypač jei jos turi gulbės kaklą. Be to, tai ir įdomiau nei būti dar vienu ilgaplaukės barbės klonu.

 

♦ Lengvos bangelės visuomet jaunina, ypač jei plaukai šviesūs ir nerūpestingai išsidraikę. Būtent tokia šukuosena jau madinga kelerius metus, tad meniška netvarka ant galvos sukuria natūralumo ir jaunatviškumo įspūdį.

 

♦ Būkite atsargios su šukuosenomis, kurioms reikia preciziško kruopštumo ir daug plaukų formavimo priemonių. Moteris dažniausiai sendina sušiauštos ir gausiai laku supurkštos šukuosenos, kaip ir plaukų vašku itin sulaižyti plaukai.

 

♦ Jei jau radote sau tinkantį variantą, nebūtina taip kirptis visą gyvenimą. Moteriai privalu keistis. O nauja šukuosena – puikus būdas atsinaujinti. Tad kodėl gi tuo nepasinaudojus?

 

Taip pat skaitykite:

Plaukų priežiūros specialistė Renata Navickė: „Ruduo – eksperimentų su plaukų spalva metas!“

Kirpčiukai – visada madingi

Plaukų dažymo klaidos

Kad plaukai būtų gražūs...

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius