Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip pasirinkti šukuoseną pagal veido formą

Ruduo – tas metas, kai norisi atsinaujinti. Negana to, net ir tvirtų sveikų plaukų savininkėms tenka apsilankyti pas kirpėją ir patrumpinti saulės nusausintus galiukus. Ta proga pakalbėkime apie tai, kokia šukuosena pagal veido formą jums labiausiai tiktų. Pasižiūrėkite į veidrodį, nusistatykite savo veido tipą ir žinosite, kokį kirpimą geriausia rinktis.
Alexa Chung
Alexa Chung / Vida Press nuotr.
Temos: 1 Šukuosena

Ovalus

Pradėkime nuo veido formos, kuri laikoma simetriškai idealiausia. Ovaliam veidui tinka beveik visi kirpimai (ir beveik visi akinių rėmeliai, kaip ir dauguma galvos apdangalų...). Šukuoseną galite keisti pagal nuotaiką, per daug savęs nevaržydamos. O šiam rudeniui galite rinktis „bob“ stiliaus šukuoseną ir pataršytus gausesnius kirpčius. Viena iš mados tendencijų – perskirti juos per vidurį.

Vida Press nuotr./Halle Berry ir Rihanna
Vida Press nuotr./Halle Berry ir Rihanna

Apskritas

Apskrito veido savininkių užduotis – vizualiai suriaurinti veidą, kitaip tariant – reikia tokio kirpimo, kad veidas atrodytų ilgesnis. Turint apskritą veidą, geriau nesirinkti tokių šukuosenų, kurios baigiasi ties skruostų viduriu ar žandikauliu, nes veidas atrodys dar apvalesnis. Galite rinktis vidutinio ilgio šukuoseną, kai sruogos krenta veidu ir tarsi jį įrėmina, arba šukuokite plaukus ant vieno šono.

Taip pat gerai, jei kirpimas suteikia viršutinei veido daliai apimties – tuomet veidas atrodo pailgesnis. Panašų efektą galite išgauti papurendamos viršugalvį.

Vida Press nuotr./Emma Stone
Vida Press nuotr./Emma Stone

Kvadratinis

Turint kvadratinį veidą, svarbus ne kiek plaukų ilgis, kiek plaukų galų forma. Paprašykite, kad juos nukirptų ne tiesiai, o iškarpytų arba tiesiog nusmailintų apačią. Lengvai krintantys plaukai sušvelnins griežtą žandikaulio formą, o ją suapvalinti gali dailios bangos. Viršugalvis gali būti puresnis.

Tiks ir ant antakių krentantys kirpčiai.

Vida Press nuotr./Olivia Palermo
Vida Press nuotr./Olivia Palermo
Vida Press nuotr./Sandra Bullock, Jennifer Garner, Heidi KLum
Vida Press nuotr./Sandra Bullock, Jennifer Garner, Heidi KLum

Širdies formos

Širdies (trikampio) formos veidą turinčios moterys geriausiai atrodo, kai apačioje plaukų yra gausiau, jie puresni, o viršugalvis plokštesnis (prigludęs). Taip veido apatinei daliai suteikiama šiek tiek pilnumo.

Taip pat gerai atrodysite, jei pusiau ant šono pašukuosite paaugintus kirpčius.

Vida Press nuotr./T.Swift, Z.Saldana ir K.Washington
Vida Press nuotr./T.Swift, Z.Saldana ir K.Washington

Pailgas

Turint tokią formą gerai tai, kad net priaugus svorio iš veido tai nematyti. Jis ilgas, siauras,taigi visuomet atrodote lieknai. Tačiau jei veidas labai ilgas, apvalumo jam galite suteikti kirpčiais. Kakta vizualiai sutrumpės, o ir patys kirpčiai šį sezoną itin madingi.

O jei kirpčių nenorite, svarbu žinoti, kad plaukai negali būti visiškai prigludę, pasistenkite suteikti jiems apimties, kad šukuosena atrodytų vešlesnė. Taip išgausite tobulą veido simetriją.

Vida Press nuotr./L.Tyler, A.Chung ir H.Swank
Vida Press nuotr./L.Tyler, A.Chung ir H.Swank

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius